Πέμπτη, Δεκεμβρίου 17, 2009

Τα έκαναν θάλασσα, αλλά φταίει η... Ν.Δ. που τους τα έλεγε...!!!

Πριν τις εκλογές ο Καραμανλής είχε πει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Με την εκτέλεση του προϋπολογισμού από την Ν.Δ. το έλλειμμα θα έκλεινε γύρω στο 6,5%. Αν δεν απέδιδαν τα μέτρα θα έκλεινε γύρω στο 8,5%. Ήρθε το ΠΑΣΟΚ και λέγοντας ότι "λεφτά υπάρχουν" ανέτρεψε τα πάντα. Ακύρωσε τα μέτρα της Νέας Δημοκρατίας, φόρτωσε με νέα έξοδα τον προϋπολογισμό του 2009, και μετέφερε έσοδα στο 2010 αυξάνοντας το έλλειμμα ακόμα περισσότερο.

Και τώρα ήρθαν οι καμπάνες από τις διάφορες εταιρίες αξιολόγησης. Και ανεβαίνει το spread στις 257 μονάδες βάσης...

Δεν έχουν ακόμα διορίσει όλους τους Γενικούς Γραμματείς οπότε δεν υπογράφονται αποφάσεις,οι μισοί υφυπουργοί δεν έχουν ακόμα ξεκάθαρες αρμοδιότητες, τα έσοδα του κράτους έχουν καταρρεύσει καθώς οι ελεγκτικοί και εισπρακτικοί μηχανισμοί είναι σε αναμονή... εγκυκλίων. Μήπως η Ν.Δ. φταίει και για αυτά; Αντί να κυβερνάνε τρέχουν σε Αγίους Δομίνικους, Πρέσπες και Κοπενχάγες... 40 σύμβουλοι πήγαν για το κλίμα!!! Ολόκληρη Κίνα έχει 7 αντιπροσώπους, εμείς έχουμε... 60!!! Και σε περίοδο λιτότητας!!!

Τώρα κατάλαβα γιατί τα ΠΑΣΟΚικά blogs έκλεισαν τα σχόλια. Για να μπορούν ανενόχλητα να λένε ότι το ΠΑΣΟΚ "έκανε" σε 2 μήνες όσα δεν έκανε ο Καραμανλής σε 5,5 χρόνια. Πράγματι έχουν δίκιο. Σε 5,5 χρόνια δεν κατάφερε ο Καραμανλής να μας υποβαθμίσουν, ούτε να ανέβει τόσο το spread, ούτε να διπλασιάσει το έλλειμμα.

Τέλος έχουμε και την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζουν τα ΜΜΕξαπάτησης. Όλα καλά τα βλέπουν... Χειροκροτούν τα ημίμετρα, χειροκροτούν την παρουσίαση έργου της Ν.Δ. ως... σοσιαλιστικό, χειροκροτούν τα reality live υπουργικά συμβούλια, χειροκροτούν μέχρι και τις παραιτήσεις υφυπουργών για σκάνδαλα βολεμάτων, όταν ακόμα και υπόνοιες για 2-3 θεσούλες επί Ν.Δ. ήταν αρκετές για πρωτοσέλιδα του στυλ "800000 γαλάζιες προσλήψεις"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: