Δευτέρα, Δεκεμβρίου 14, 2009

Η επαναφορά και των … ΔΕΚΑ

Πηγή: antinews

"Ως γνωστόν την Ειδική Γραμματεία Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών., ανέλαβε ο κ. Ιωάννης Κουσουλάκος.

Στο βιογραφικό του ο κ. Κουσουλάκος αναφέρει τα εξής: «Οικονομολόγος με Διδακτορικό στα Δημόσια Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο York της Αγγλίας. Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ερευνητής στο Κέντρο Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Περιφερειακής Πολιτικής την περίοδο 1986-1989, και Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής την περίοδο 1993-2004»

Τι δεν λέει στο βιογραφικό του;

Στο εδώλιο τα πρώην μέλη της ΔΕΚΑ

Σήμερα θα συνεχιστεί η δίκη των πρώην μελών του ΔΣ της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ) που κατηγορούνται για απιστία στην υπηρεσία και άμεση συνεργία σε αυτή. Η δίκη διεκόπη χτες λόγω ωραρίου. Σημειώνεται πως η ΔΕΚΑ είναι κρατική επιχείρηση που ιδρύθηκε και εποπτευόταν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, που ο χρηματιστηριακός τζόγος «καλά κρατούσε»…

Η κατηγορία αφορά τους χειρισμούς της ΔΕΚΑ στη Σοφοκλέους λίγο πριν από τις εκλογές του 2000 και ειδικότερα το χρονικό διάστημα από 21.3.2000 ως 9.4.2000, από τους οποίους – σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών βάσει του οποίου παραπέμπεται η υπόθεση στο ακροατήριο – το Δημόσιο ζημιώθηκε με 717 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη μετά από μηνυτήρια αναφορά, τον Ιούλη του 2000, του πρώην προέδρου του Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Εβερτ, ο οποίος είναι και βασικός μάρτυρας στη δίκη.

Κατηγορούμενοι είναι τα μέλη του ΔΣ της ΔΕΚΑ Ιωάννης Κουσουλάκος, Γεώργιος Νιώτης, Βασίλειος Μανεσιώτης, Παναγιώτης Μαρκόπουλος, Γεώργιος Καλίας, Αθανάσιος Σάγος και Μαρία Παπαδονικολάκη, που είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση και – άρα – ενεργούσαν με βάση τις εντολές της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας. (Βεβαίως στην συνέχεια απαλλάχθηκαν)

Λέτε να κάνουμε λάθος και να μην πρόκειται για τον ίδιο;

Στην περίπτωση πάντως που δεν κάνουμε λάθος διαβάστε και τα εξής:

Εμείς να συμφωνήσουμε ότι δεν φταίνε σε τίποτε τα μέλη της ΔΕΚΑ, αφού εκτελούσαν άνωθεν εντολές για να στηριχθεί το Χρηματιστήριο εν όψει των εκλογών του 2000 και ότι η δίωξή τους ήταν καθαρά πολιτική και ήθελε να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ.

Γιατί, όμως, ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε να κάνει ειδικό γραμματέα ένα πρόσωπο που ακόμη κι αν δεν έχει κάνει κάτι παράνομο, είναι στιγματισμένο στη συνείδηση του λαού; Χάθηκαν τα βιογραφικά και οι άξιοι άνθρωποι; Ή μήπως ο κ. Κουσουλάκος έχοντας πολύ καλή εμπειρία από το χρηματιστήριο και τη διαχείριση της κρατικής περιουσίας θα μπορέσει να προσφέρει από το νέο του πόστο;

Εν πάσει περιπτώσει όλη αυτή η υπόθεση με τα βιογραφικά έχει καταντήσει γελοία. Ας μας έλεγαν από την αρχή ότι θα αναστήσουν το σύστημα Σημίτη για να ξέρουμε τι να περιμένουμε.

Όμως, για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνουμε ότι ο κόσμος δεν έχει τόσο κοντή μνήμη όσο κάποιοι νομίζουν. Και τον κ. Κουσουλάκο θυμάται αλλά και τον Αγάπιο Σημαιοφορίδη με τα δομημένα ομόλογα."

Σχόλιο vasper: Εγώ δεν δέχομαι ότι εκτελούσαν άνωθεν εντολές οι κύριοι αυτοί. Ζημίωσαν το δημόσια εν γνώση τους και τώρα ετοιμάζονται να το καταληστέψουν ξανά. Ήδη το άλλοθι είναι έτοιμο. Έχουν εμφανίσει ένα τεράστιο έλλειμμα, οπότε κανείς δεν θα ψάξει να βρει που πήγαν τα λεφτά. 700 εκατομμύρια σου λέει από τα ασφαλιστικά θα λείψουν το 2010!!! Σύμπτωση ή ταρίφα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: