Τετάρτη, Δεκεμβρίου 09, 2009

Περιβάλλον; Ξεχάστε το.

Ο άνθρωπος καταστρέφει το περιβάλλον του. Δεν είναι μόνο η υπερθέρμανση του πλανήτη, που κάποιοι επιστήμονες λένε ότι είναι και φυσιολογική. Είναι πολλά πράγματα. Είναι η κατασπατάληση των φυσικών πόρων, είναι η μόλυνση της ατμόσφαιρας, είναι η ρύπανση του νερού...

Και έχουμε από την άλλη τους "ηγέτες" να μαλώνουν λες και είναι μικρά παιδιά για το ποιος θα πρέπει να έχει τα μεγαλύτερα και καλύτερα παιχνίδια, άσχετα τι ζημιά προκαλούν.

Υπάρχει σήμερα η τεχνολογία να περάσουμε σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας, ανανεώσιμες, που να καλύπτουν το 100% των ενεργειακών μας απαιτήσεων. Υπάρχει η τεχνολογία ώστε να σταματήσουμε σήμερα την χρήση πετρελαίου, την κοπή δέντρων, την υπεραλιεία...

Δεν θα το κάνουμε όμως. Ξέρετε γιατί; Γιατί υπάρχουν τεράστιες βιομηχανίες από πίσω που δεν θέλουν να σβηστούν από τον χάρτη. Αυτές είναι που ελέγχουν τους ηγέτες μας. Οπότε και αυτοί δεν έχουν άλλο δρόμο από το να υπακούσουν.

Ω θα γίνουν μερικές υποχωρήσεις για το θεαθήναι, είμαι σίγουρος. Δεν θα είναι όμως αρκετές. Ο κόσμος μας πεθαίνει. Όχι η Γη, η Γη θα επιζήσει. Ο πολιτισμός μας όμως; Το ανθρώπινο είδος θα επιζήσει;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και ποια είναι ακριβώς είναι η "απόκρυφη" τεχνολογία που θα λύσει όλα τα προβλήματα μας? Φαντάζομαι δεν μπορείς να την αποκαλύψεις γιατί τα πάντα παρακολουθούνται από τους δορυφόρους και τα μυστικά τάγματα του Σόρος.

Vassilis είπε...

Θα αστειεύεσαι βέβαια!!!!

Δεν ξέρω αν θεωρείς απόκρυφη την ηλιακή ενέργεια, την αιολική, την γεωθερμική... Αν θεωρείς απόκρυφο την παραγωγή βιοκαυσίμων...

Αλήθεια σε ποιον αιώνα ζεις;

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και δεν θεωρώ απόκρυφες τις τεχνολογίες που αναφέρεις απλά διαφωνώ με το συνωμοσίολογικό ύφος του ποστ. Ο μόνος λόγος που οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν αναπτύχθηκαν τα προηγούμενα χρόνια ήταν η χαμηλή τιμή των ορυκτών καυσίμων(μας πως είναι δυνατόν οι πανίσχυρες "αδερφές" να άφησαν το πετρέλαιο να πέσει στα 10$).

Ακόμα και σήμερα με δισεκατομμύρια να έχουν επενδυθεί και τεράστια στήριξή από τις κυβερνήσεις οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι πολύ πιο ακριβές και αναξιόπιστες απο τα ορυκτά καύσιμα.

Για παράδειγμα στην Ελλάδα το όριο για την αιολική και ηλιακή ενέργεια είναι περίπου τα 6000MW εγκατεστημένης ισχύος. Όχι δεν μας υπαγορεύει η παγκόσμια κυβέρνηση το όριο αυτό απλά απο τα 6000MW και πάνω το σύστημα ηλεκτροδότησης γίνεται ασταθές, ειδικά τις νύκτες που δεν φυσάει.

Το να υποστηρίζει κάποιος ότι όχι μόνο έχουμε την τεχνολογία να απεξαρτηθούμε από τα ορυκτά καύσιμα, αλλά κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι μας εμποδίζουν είναι το λιγότερο αφελές και δεν βοηθάει την συζήτηση για το περιβάλλον.

Vassilis είπε...

Εγώ είμαι ο αφελής ή εσύ που πετάς ένα νούμερο και αυτό ήταν; Που είναι π.χ. η Γεωθερμία στα νούμερά σου που είναι σχεδόν 100% προβλέψιμη; Που είναι η ενέργεια που μπορεί να παραχθεί από βιοκαύσιμα που είναι επίσης 100% προβλέψιμα;

Σοβαρά πιστεύεις αυτά που λες; Σε πληροφορώ λοιπόν ότι η απεξάρτηση είναι δυνατή 100%. Το μόνο θέμα είναι το κόστος και ο χρόνος μετατροπής. ΤΙΠΟΤΕ άλλο.

Οπότε αφελής είσαι εσύ που πιστεύεις αυτά που σου λένε για "όρια" και νεφελίμ!!!!

Demelene είπε...

Έχεις δει μια σειρά του National Geographic που λέγεται Discovery Project Earth?
Έχει κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες.

Ειναι πραγματικά απορίας άξια, σε απλά λογικά σκεφτόμενους ανθρώπους, πως διαολο ειναι δυνατόν εδώ και 30 χρόνια να έχουμε μείνει τόσο στάσιμα σε ορισμένες πτυχές της τεχνολογικής εξέλιξης.

Ανώνυμος είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/PS10