Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2009

Stage και λάθη κυβέρνησης και εργαζόμενων σε αυτά.

Η κυβέρνηση κατάργησε τα Stage. Πολύ καλά έκανε. Αλλά δεν θα έπρεπε να κάνει 2 άλλα πράγματα. Δεν θα έπρεπε να αφήσει δεδουλευμένα απλήρωτα και δεν θα έπρεπε να καταργήσει την μοριοδότηση της εργασιακής πείρας. Θα έπρεπε να κάνει αναλογική μοριοδότηση. Η δικαιολογία ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο για τον ιδιωτικό τομέα είναι γελοία καθώς η εργασιακή πείρα πάντα μετράει στο βιογραφικό του ιδιωτικού τομέα.

Οι εργαζόμενοι στα stage τώρα διαμαρτύρονται για λάθος λόγους. Δεν θα έπρεπε να ζητάνε μονιμοποίηση καθώς ήξεραν από την αρχή ότι το μόνο που θα τους δοθεί είναι η μοριοδότηση. Θα έπρεπε λοιπόν να ζητάνε αυτό. Μοριοδότηση και πληρωμή δεδουλευμένων. Όλα τα άλλα απλά κάνουν την θέση τους δυσκολότερη και φυσικά φέρνουν τον κόσμο εναντίων τους. Καλά θα κάνουν λοιπόν να το ξανασκεφτούν. Οι υπερβολικές και παράλογες απαιτήσεις δεν έχουν κανένα νόημα.

5 σχόλια:

Agg3los είπε...

γιατι καλα εκανε?αφου σε ολη την Ευρωπη υπαρχουν!κακως καταργηθηκαν τα stage στο δημοσιο..να εξυγιανθουν,να ασφαλιστουν καλυτερα,να οργανωθουν να μπουν ορια..αλλα καταργηση οχι...

τεοιες μπουρδες λεει και η ντορα και γιαυτο δεν τη χωνευω..κρυβει την ευρωπαικη αληθεια και γλυφει τον γαπ ...απαραδεκτο!

αν το Δημοσιο δεν λειτουργει καλα πχ το καταργουμε?

Agg3los είπε...

πηρα τηλεφωνο το γραφειο του Σαμαρα και το νισα αυτο για τα δημοσια stage στην ευρωπη...και μου ειπαν οτι το ξερουν..

γιατι σχεδον κανεις απο τη νδ δεν βγαινει στα κεραμιδια να πει την αληθεια στα καναλια?γιατι ?
μονο ο σαμαρας ειπε οτι θα υπερασπιστει δικαστικα τους stagiers και καλα θα κανει,,
ντρεπονται να πουν οτι ο γαπ κανει αντιευρωπαικη πολιτικη ουσιαστικα?

πηρα στη Νετ και τους ειπα οτα νσυζητουσαν γιαυτο και ξινισαν τα μουτρα και ουτε που το ειπαν!

Vassilis είπε...

Μιλάω για την κατάργηση της συγκεκριμένης μορφής. Η αντικατάστασή της με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με ασφάλιση και μισθό κανονικό είναι αυτό που λες. Και εγώ αυτό υποστηρίζω. Αλλά όχι τα stage όπως είναι μέχρι σήμερα. Επίσης η μοριοδότηση είναι αυτό που γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη και αυτό υποστηρίζω.

Όσο για το τι λέει η Ντόρα και ο Αντώνης... άστα καλύτερα. Μέχρι να συνεννοηθούν στην Ν.Δ. θα περάσει πολύς καιρός.

Agg3los είπε...

"Η αντικατάστασή της με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με ασφάλιση και μισθό κανονικό είναι αυτό που λες."


παντως στην Ευρωπη stage τα λενε...
ή μαθητεια στα Ελληνικα..οπως υπαρχουν στην υπολοιπη ευρωπη να υπαρχουν και εδω...

Vassilis είπε...

Το όνομα δεν είναι το πρόβλημα... όμως. Έτσι; Το πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζονται όπως στην Ευρώπη και φυσικά δεν εμπιστεύομαι την κυβέρνηση που τα εφάρμοσε με τον λάθος τρόπο να τα εφαρμόσει... σωστά.