Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2009

Προϋποθέσεις υποβολής βιογραφικών στο opengov.gr

Οι προϋποθέσεις υποβολής βιογραφικών στο opengov.gr που θα οδηγήσουν στην πρόσληψή σας έγιναν γνωστές επιτέλους. Όχι γιατί αναρτήθηκαν στο σχετικό site, αλλά γιατί το εκμαιεύσαμε από τους τοποθετημένους Γενικούς γραμματείς.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

--Ο Ηλ. Πλασκοβίτης Γ.Γ Υ.Ο έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (1993-1998) και γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών (2000-2004). Διατηρεί φιλική σχέση τόσο με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και με τον υφυπουργό κ. Φ. Σαχινίδη.

--Ο Δ. Σπινέλλης Γ.Γ Πληροφοριακών συστημάτων ανήκει στο ευρύτερο περιβάλλον του κ. Παπανδρέου.

--Ο Στ. Κομνηνός Γ.Γ Εμπορίου ήταν σύμβουλος του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη την εποχή όπου ο σημερινός υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν υφυπουργός Εμπορίου.

--ο Δ. Σπυράκος Γενική Γραμματεία Καταναλωτή διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του υπουργού Εμπορίου κ. Κ. Σημίτη σε θέματα προστασίας του καταναλωτή στα οποία θεωρείται ειδήμων.

--ο Κ. Μαθιουδάκης Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ήταν επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την ενέργεια στον Τομέα Ανάπτυξης του ΠαΣοΚ.

--η Μαρία Καλτσά Γενική Γραμματεία Χωροταξίας και Αστικής Ανάπλασης ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ.

Βάλτε και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης (κ.λ.π.) και θα βρείτε τον κοινό παράγοντα που αν δεν τον έχετε... δεν.... Λογικό βέβαια. Δεν λέω. Αλλά η κοροϊδία πάει σύννεφο.

Αν δεν καταλάβατε ακόμα τον κοινό παράγοντα θα σας τον πω εγώ. Στις κοινωνικές (και πολιτικές) δραστηριότητες είχαν όλοι γράψει "ΠΑΣΟΚ"...!!!!

Και μην βγει κανένας ΠΑΣΟΚος και πει "τι περιμέναμε"; Το ξέρουμε ότι θα έβαζαν δικούς τους. Αυτό λέγαμε από την αρχή. Ότι η διαδικασία είναι για πολιτικά στελέχη που πρέπει να είναι έμπιστα. Δεν περιμέναμε κάτι άλλο και πολύ καλά έκαναν. Όποιος πίστεψε ότι είχε πιθανότητες να τον επιλέξουν μόνο βάση βιογραφικού ήταν το ίδιο ανόητος με αυτούς που επέμεναν ότι έτσι θα γίνει. Η κοροϊδία είναι το πρόβλημα. Όχι η επιλογή.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

για την ταμπακιέρα όμως δεν λες τίποτα !!
Για σύγκρινε τα βιογραφικά αυτών με αυτά των προηγουμένων και θα δεις την ΜΕΓΑΛΗ διαφορά ...

και βάλε τη σύγκριση των βιογραφικών αν τολμάς ....

Ανώνυμος είπε...

και κάτι άλλο --- αποκλείεται να είχαν γράψει όλοι ΠΑΣΟΚ καθώς υπάρχουν και υποψήφιοι βουλευτές άλλων κομμάτων ...

αλλά αυτά επιμελώς τα κρύβουμε ...

Vassilis είπε...

Για κάνε το εσύ που ξέρεις όπως φαίνεται!!!

Και όπως γράφω το πρόβλημα δεν είναι ποιους διάλεξαν, γιατί δικούς τους ΕΠΡΕΠΕ να διαλέξουν. Το πρόβλημα είναι η κοροϊδία.

Οπότε άσε τα σάπια πρασινοφρουρέ...

Ανώνυμος είπε...

Εγώ γιατί να το κάνω ?? Εγώ ψηφίζω ΠΑΣΟΚ !!!!
Το θέμα είναι να το κάνεις εσύ που υποστηρίζεις ότι η ΝΔ είναι ικανότερη !!!!!!

Και δυστυχώς δύο τινά συμβαίνουν
α) είτε και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν ικανά στελέχη και το ΠΑΣΟΚ διάλεξε τα πιο ικανά από τους υποστηρικτές του ενώ η ΝΔ τα κομματόσκυλα
β) τα πιο ικανά στελέχη της ΝΔ ήταν αυτά που είχε τοποθετήσει, οπότε κλαφτα Χαράλαμπε !!!!

Vassilis είπε...

Εσύ έκανες αυτήν την "υπόθεση" εσύ πρέπει να την υποστηρίξεις. Αν την είχα κάνει εγώ, θα έπρεπε να την υποστηρίξω εγώ. Το ότι ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ δεν σου δίνει το δικαίωμα να λες και ότι θέλεις...!!!

Επίσης άλλο πολιτικές θέσεις και άλλο οι υπόλοιπες. Δεν μπορείτε να μου διαφημίζετε ως... αξιοκρατία την επιλογή ΠΑΣΟΚων για πολιτικές θέσεις!!! Τι θα βάζατε; Νεοδημοκράτες; Να εφαρμόσουν πολιτική ΠΑΣΟΚ; Δεν γίνεται.

Όσο για αυτά που λες, επαναλαμβάνω έχεις το βάρος τον αποδείξεων. Αλλά φυσικά σιγά μην καταλαβαίνεις γιατί πράγμα μιλάω. Εδώ ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν έκανα καμία υπόθεση !!

Εγώ είπα ένα γεγονός -- Ότι τα βιογραφικά των γγ του ΠΑΣΟΚ είναι ΑΠΕΙΡΕΣ φορές καλύτερα από αυτά των γγ επί ΝΔ !!!

'Οπως εσύ επίσης επιμένεις ότι όλοι είναι ΠΑΣΟΚ ενώ υπάρχουν και υποψήφιοι βουλευτές άλλων κομμάτων ... (αλλά αυτό το κάνεις γαργάρα ...)

για δείξε μου ΕΝΑΝ γγ της ΝΔ που να ήταν υποψήφιος βουλευτής άλλου κόμματος ...

Αλλά ξέχασα -- σημασία έχει να είναι καλά τα γαλάζια παιδιά και να τρώνε και να πίνουν και να καταστρέφουν με την ανικανότητά τους !!!

Vassilis είπε...

!!! τι λες ρε φίλε; Σοβαρά; Θες να ψάξω όλους τους γενικούς γραμματείς για να σου τους συγκρίνω με του ΠΑΣΟΚ; Εσύ το θες αυτό, εσύ κάνε το. Εμένα τι με νοιάζει;

Όσο για την επιλογή... μίας Γενικού Γραμματέως υποψηφίας άλλου κόμματος, σιγά τα αυγά ρε μεγάλε!!! Η Ν.Δ. είχε κρατήσει για μήνες ολόκληρους του Γενικούς Γραμματείς του ΠΑΣΟΚ ώστε να γίνει η δουλειά στους Ολυμπιακούς και πολλούς τους κράτησε και μετά.

Αλλά ξέχασα. Εσύ είσαι πρασινοφρούρός και τα βλέπεις όλα πράσινα και οικολογικά.

Ε κάτσε να σε κοροϊδεύουν ο ΓΑΠ και ο εγγονός του δικτάτορα!!!

Αλλά βλακείες δεν θα μου λες. Το βάρος των αποδείξεων το έχει αυτός που κάνει την δήλωση. Αυτός είσαι ΕΣΥ.

Ανώνυμος είπε...

για δες η ειδική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος με ποιό κόμμα ήταν υποψήφια .... (χιντ: όχι το ΠΑΣΟΚ)
Αλλά αυτό κάτσε να το θάψουμε ....
γιατί επειδή είσαι ΝΔ μπορείς να λες ότι θες αρκεί να βολεύει τα γαλάζια παιδάκια ... (κι'ας διαλύει την Ελλάδα .. )

Vassilis είπε...

Επίσης εσύ είσαι που λες ότι το ΠΑΣΟΚ έχει καλύτερα στελέχη. Εγώ δεν λέω ούτε αυτό, ούτε το αντίθετο. Εκτός από πρασινοφρουρός δηλαδή είσαι ΚΑΙ ρατσιστής.

Vassilis είπε...

Διάβασες τι γράφω στο σχόλιό μου; Προφανώς όχι. Λοιπόν πάμε μία επανάληψη: "η διαδικασία είναι για πολιτικά στελέχη που πρέπει να είναι έμπιστα. Δεν περιμέναμε κάτι άλλο και πολύ καλά έκαναν. Όποιος πίστεψε ότι είχε πιθανότητες να τον επιλέξουν μόνο βάση βιογραφικού ήταν το ίδιο ανόητος με αυτούς που επέμεναν ότι έτσι θα γίνει. Η κοροϊδία είναι το πρόβλημα. Όχι η επιλογή."

Μην συνεχίσεις με τις βλακείες σου λοιπόν. Γίνεσαι ρεζίλι.

Ανώνυμος είπε...

εγώ σου έδειξα μία ειδική γραμματέα που ΔΕΝ είναι ΠΑΣΟΚ !!!

ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΑ !!!!!

και βέβαια με παραδοσιακό ΝΔιτικο ύφος προσπαθείς να δικαιολόγήσεις τα αδικαιολόγητα διαβάλλοντας και ρίχνοντας λάσπη

Το τελευταίο -- ρίχνοντας λάσπη -- είναι το μόνο πράγμα στο οποίο είναι πετυχημένη και ικανή η ΝΔ.
(γιατί και οι δικαιολογίες της για τις καταστροφές είναι για γέλια) !

Ανώνυμος είπε...

Στο μυαλό ενός ΝΔίτη τα πολιτικά στελέχη πρέπει να είναι έμπιστα.

Στο μυαλό του υπόλοιπου κόσμου (και εκτός Ελλάδος) τα πολιτικά στελέχη πρέπει να είναι ΙΚΑΝΑ !!!!

Vassilis είπε...

Πάλι δεν διαβάζεις. Δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου. Εσύ κάνεις γαργάρα ότι η Ν.Δ. είχε κρατήσει ΔΕΚΑΔΕΣ Γενικούς Γραμματείς άλλου κόμματος. Όχι εγώ ότι έκανε και μία... εκτός ΠΑΣΟΚ.!!!! Μωρέ τι μας λες; Απόδειξη αξιοκρατίας!!!

Ρε συ. Δεν περιμένω την αξιοκρατία στους Γενικούς Γραμματείς. Εκεί θα επιλέξουν αυτούς που εμπιστεύονται. Αυτό είναι αξιοκρατία σε αυτές τις θέσεις. Αλλά επίσης περιμένω και να μην μας περνάνε για κορόιδα. Δεν ψηφίσαμε όλοι ΠΑΣΟΚ ξέρεις!!!!

Vassilis είπε...

Τελικά είσαι τελείως ΠΑΣΟΚος!!! Οι δικοί σας ρε το παραδέχτηκαν... Φυσικά και θα πάρετε ικανά στελέχη. Έχετε ικανά στελέχη. Αλλά ικανά στελέχη που εμπιστεύεστε. ΚΑΝΕΙΣ δεν περιμένει κάτι άλλο. Όμως μην κοροϊδεύεται και από πάνω. ΓΚΕΓΚΕ;

Ανώνυμος είπε...

Κοιτα, και το ΠΑΣΟΚ έχει κρατήσει τους γγ και τους εγ της ΝΔ !!! Πήγαινε στα υπουργεία και δες -- Μπες στα σιτε και δες !!

Τι τραγικό επιχείρημα είναι αυτό ?!?

Τους κρατάνε (και τους κρατήσανε) μέχρι να βάλουν τους επόμενους ! Δεν σημαίνει τίποτα !

Ανώνυμος είπε...

δεν είπα ποτέ ότι δεν είμαι ΠΑΣΟΚ !
αλλά δεν μπορώ να ακούω κάποιους να κοροιδεύουν και να κατακρίνουν ενέργειες που μόνο καλό κάνουν στην Ελλάδα.

Γιατί από τα λεγόμενά σου εσύ θέλεις τους έμπιστους ενώ εγώ θελω τους ικανούς ......
Και βέβαια δεν βλέπω το λόγο να ισχύουν αυτά που λες όταν έχει μπει και υποψήφιος ΑΛΛΟΥ κόμματος !!
Για ΠΡΩΤΗ φορά !!!

Vassilis είπε...

Τους κρατάνε όχι γιατί τους θέλουν, αλλά γιατί δεν έχουν ακόμα βρει τους αντικαταστάτες. Η Ν.Δ. τους είχε κρατήσει για να μην χαθεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο των Ολυμπιακών.

Επαναλαμβάνω λοιπόν.. Οι ΕΜΠΙΣΤΟΙ πρέπει να ΕΙΝΑΙ Ικανοί και οι ΙΚΑΝΟΙ να ΕΙΝΑΙ έμπιστοι.

Όσο για το "υποψήφιος άλλου κόμματος για πρώτη φορά", επαναλαμβάνω σιγά τα ωά.

Τώρα αν περιμένεις να σου πω τι καλά τα κάνει όλα το ΠΑΣΟΚ και πως οι άξιοι είναι μόνο στο ΠΑΣΟΚ... θα περιμένεις πολύ...

Πόσο καλό μωρέ κάνει στην Ελλάδα να μην υπογράφονται έγγραφα γιατί φοβάται ο υπεύθυνος επειδή θα φύγει μετά από λίγες μέρες; Τις πρώτες 10 μέρες ούτε οι υπουργοί δεν υπέγραφαν και μετά οι καθυστερήσεις ακολουθούσαν η μία την άλλη. Έχεις δει τι γίνεται στον ΟΛΠ; Που τώρα στέλνουν τον Πάγκαλο για να τους... βρίσει και να τους τρομάξει;

Έτσι είναι οι... ικανοί; !!!

Ανώνυμος είπε...

α) Σιγά που τους κράτησε η ΝΔ για τη συνέχεια του κράτους !!!!
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις ???

Όπως και το ΠΑΣΟΚ έτσι και η ΝΔ τότε δεν είχε βρει τους αντικαταστάτες τους ....

β) Πρώτη φορά γράφεις ότι οι έμπιστοι πρέπει να είναι και ικανοί ... δεν επαναλαμβάνεις -- το γράφεις τώρα επειδή ένας ΠΑΣΟΚος σου επέστησε το λανθασμένο συλλογισμό σου. Παντού γράφεις για έμπιστους ΠΟΤΕ όμως δεν γράφεις για ικανούς. Γι'αυτό άσε τα σάπια..
Και σε ξαναπροκαλώ να γράψεις ένα άρθρο όπου θα συγκρίνεις τα βιογραφικά των γγ της ΝΔ και αυτά του ΠΑΣΟΚ

Το κόμμα σου έβαλε ειδικό γραμματέα σε υπουργείο άτομο με ΔΥΟ χρόνια επαγγελματική εμπειρία (χωρίς διδακτορικό) 27 χρονών !!! ... Τέτοια ξεφτίλα !!!
Αυτός είναι ΚΑΙ έμπιστος ΚΑΙ ικανός ??
ΔΑΠίτης ήταν ....

Τι είστε εσείς οι ΝΔιτες --- Εινστάιν ?!?!?

Και όσον αφορά το "σιγά τα ωά."
Αντί να πεις αντρίκια ότι να και κάτι καλό που έγινε μια φορά, λες "σιγά τα ωά" Ελλείψει επιχειρημάτων βεβαίως ....

Vassilis είπε...

Ανώνυμε, λες μπούρδες. Το ΙΚΑΝΑ είναι εκ των ΟΥΚ ΑΝΕΥ. Είναι αυτονόητο. Φυσικά και περιμένω να βάλουν ικανά στελέχη. Άσε τις κουτοπονηριές. Δεν βρήκες λάθος στην λογική μου. Απλά επειδή δεν κατάλαβες τι έγραψα πας να τα γυρίσεις.

Όσο για τα υπόλοιπα που λες... μάλλον η κομματική σου εμπάθεια είναι μεγαλύτερη και από του πρωθυπουργού μας. Μόνο ένας αυτάρεσκος ΠΑΣΟΚος θα θεωρούσε ότι μόνο στον χώρο του υπάρχουν ικανά στελέχη ή μπορούν να διαλέξουν ικανά στελέχη...

Ανώνυμος είπε...

και τώρα η απλή ερώτηση (για να δούμε ποιος είναι εμπαθής)
27 χρονών, με ΔΥΟ χρόνια εργασιακή εμπειρία (πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακό, στρατό και 2 χρόνια εργασιακή εμπειρία) θα τον θεωρούσες ικανό για ειδικό γραμματέα στο υπουργείο οικονομίας ?? -- Πιο συγκεκριμένος δεν γίνεται να γίνω !

για απάντησε ....

γιατί αυτά που θεωρείς εσύ αυτονόητα (ικανός) το κόμμα σου δεν τα θεωρούσε ...

Vassilis είπε...

Αν τον ίδιο τον είχε βάλει το ΠΑΣΟΚ θα έλεγες ότι δίνει ευκαιρία σε νέους ανθρώπους... 27 χρονών δεν είναι μωρό. Μπορεί να είναι ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ. Εγώ στα 27 έβγαζα περισσότερα στην εταιρεία που εργάζομαι από ότι το 95% των 27άχρονων τότε. Δεν ξέρω λοιπόν με τι συγκρίνεις!!! Άσε λοιπόν τα σάπια.

Ανώνυμος είπε...

'Ασε τις υποθέσεις τι θα έλεγα αν είχε βάλει τον ίδιο το ΠΑΣΟΚ και απάντησε στο προφανές

Εχει ένας 27 χρόνος την ΑΝΑΓΚΑΙΑ εμπειρία (και ως εκ τούτου τις ικανότητες) για να ανταποκριθεί επιτυχώς σε μία θέση ειδικού γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας?

Το ότι μπορεί να είναι καλύτερος από τους άλλους 27 χρονους δεν σημαίνει ότι είναι και ικανός για τη θεση αυτή ....

Και η δική μου η απάντηση είναι -- Όχι δεν είναι ικανός (κατ'αρχήν γιατί δεν έχει την εμπειρία) και στην θέση αυτή βρέθηκε γιατί απλώς ήταν κομματόσκυλο (αποκλείοντας κάποιον ικανό)

Vassilis είπε...

Είναι σίγουρο ότι αυτοί που είναι τώρα διορισμένοι είναι κομματόσκυλα. Και μη μου πεις για την... Οικολόγο. Ένας χελιδόνι δεν φέρνει την Άνοιξη.

Οπότε για να απαντήσω, δεν με ενδιαφέρει τι νομίζεις. Είναι δική σου υπόθεση, όχι δική μου. Απέδειξε ότι δεν ήταν ικανός και ήταν στην θέση του γιατί ήταν... κομματόσκυλο!!!

Είναι απλό. Όπως το ΠΑΣΟΚ βάζει ανθρώπους δικούς του που θεωρεί ικανούς έτσι έκανε και η Ν.Δ. Η διαφορά είναι ότι η Ν.Δ. δεν κορόιδευε τους υπόλοιπους ικανούς...

Μόνο μία απάντηση που δόθηκε για τον τρόπο επιλογής είναι ικανοποιητική (χωρίς όμως να καλύπτει την κοροϊδία) και ήρθε από τον κύριο Καστανίδη. Αυτή ήταν ότι έτσι δόθηκε η ευκαιρία να αξιολογήσουν ανθρώπους που δεν θα σκεφτόντουσαν αν ακολουθούσαν την τυπική διαδικασία. Πάλι όμως, μόνο δικούς τους, έμπιστους (και ικανούς φυσικά).

Ανώνυμος είπε...

Ωραία συζήτηση ! Αφού δεν απαντάς επί συγκεκριμένων θεμάτων

Ας πω και εγώ λόγια του αέρα

Ούτε με ενδιαφέρει εμένα τι νομίζεις !!

Το σημαντικό είναι ότι τώρα επιτέλους έχουμε ικανούς και λιγότερο κλέφτες από τη ΝΔ στην εξουσία.

Και το ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι η ΝΔ θα κάνει πολλάαααα μα πάρα πολλλάααα χρόνια να ξαναβρεθεί στην εξουσία

την καλημέρα μου !

Vassilis είπε...

Το συγκεκριμένο θέμα είναι... να κρίνω εγώ ικανό ή ανίκανο κάποιον που εσύ κατηγορείς για ανίκανο/κομματόσκυλο;

Όσο για τα υπόλοιπα... δική σου εκτίμηση και έχεις το βάρος των αποδείξεων. Εγώ πάντως άλλα βλέπω... Για δες και το τελευταίο άρθρο μου με την ικανή... lobbyist!!!!

Ανώνυμος είπε...

εγώ δεν κατηγόρησα κανέναν ...

εγώ, ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΜΟΥ (όπως μου ζήτησες), ανέφερα ότι επί Νεας Δημοκρατίας ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας τοποθετήθηκε 27χρονος, με 2 χρόνια εργασιακής εμπειρίας και χωρίς διδακτορικό. Βιογραφικό το οποίο είναι ΠΟΛΥ κατώτερο από αυτό των καινούργιων γραμματέων υπουργείων

Και σε ρώτησα αν σύμφωνα με την κοινή λογική αυτός θα μπορούσε να θεωρηθεί ικανός για μια τέτοια θέση ....

Εσύ αντί να δώσεις ευθέως μία αντρίκια απάντηση θετική ή αρνητική και, βεβαίως, να αναλάβεις την ευθύνη της άποψής σου, άρχισες τις υπεκφυγές και τις αερολογίες/μπουρδολογίες "ότι δεν θα κρίνεις " κλπ κλπ.
Εγώ μίλησα με ΓΕΓΟΝΟΤΑ -- εσύ με γενικότητες και "φιλοσοφίες" (όπως φυσικά έκανε και το κόμμα σου...)