Παρασκευή, Νοεμβρίου 20, 2009

Και άλλη κωλοτούμπα!!!

Αρχικά ανακοίνωσαν πάγωμα μισθών του δημοσίου για όσους λαμβάνουν πάνω από 2000 ευρώ. Μετά ακούμε ότι αυτό αφορά τις μικτές αποδοχές. Προσοχή όμως... όχι τις μικτές που ξέρουμε όλοι... Εδώ μιλάμε για δημόσιο. Οι μικτές είναι στην ουσία καθαρά με επιδόματα. Και επειδή μιλάμε για δημόσιο, το επίδομα μπορεί να αυξήσει το καθαρό ποσό που εισπράττει κάποιος κάθε μήνα μέχρι και 75%!!!!

Υπήρξε λοιπόν αντίδραση από τους δημοσίους υπαλλήλους... και έτσι η κυβέρνηση υπαναχώρησε (περίεργο!!!) και τελικά υπολογίζει μόνο τον βασικό μισθό. Δηλαδή θα δοθεί κανονικά η αύξηση σε όσους λαμβάνουν βασικό κάτω από τα 2000, άσχετα αν με τα επιδόματα μπορεί να ξεπερνάνε και τις 3000 ευρώ!!!

Αλήθεια... τι παγώνουν τότε; Τους μισθούς 40000 δημοσίων υπαλλήλων; Πόσα θα εξοικονομήσουν; 40, 60 ή 80 εκατομμύρια ευρώ; Μάλιστα το πάγωμα είναι στην ουσία και κοροϊδία, καθώς δεν παγώνει η... ωρίμανση που είναι 2%!!! Παγώνει μόνο η αύξηση του 1,5%.

Δεν έχουν κότσια ούτε τα αναγκαία να κάνουν. Ρε κάντε το, και φορτώστε το στην Ν.Δ. Δεν πειράζει. Το συνηθίσαμε!!!

5 σχόλια:

aggelos είπε...

"Δεν έχουν κότσια ούτε τα αναγκαία να κάνουν."

πασοκ ειναι τι περιμενες?
παραδειγμα ..στα επεισοδια της 17Ν εκαναν 200 προσαγωγες και τελικα συνελαβαν μονο 9...ενω ταυτοχρονα καταργουν το ονμο για τις κουκουλες που εβαζε πιο βαριες ποινες χωρις αναστολες κλπ για τους καταστροφεις..
μιλαμε για την απολυτα τζαμπα μαγκια..και ο συριζα διαμαρτυρηκε γιατι εκαναν 200 προσαγωγες και τους αφησαν ουσιαστικα ολους μετα!

δεν εχουν τα κοτσια να χτυπησουν τη γαγραινα αυτη ,γιατι απλα ειναι η βαση του κομματος τους..

aristos είπε...

"Εσκιμώοι" οι "Έχοντες" πάνω απο 2000 ευρώ !!!

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Η δική μας πολιτική, η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς, είμαστε αυτοί οι οποίοι τηρούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Πρώτα απ` όλα, δεν μιλάμε για «πάγωμα» των μισθών. Βάζουμε ένα όριο για τους μισθούς πάνω από 2.000 ευρώ, όπου θα πρέπει να υπάρχει μια αναγκαστική θυσία, ας μου επιτραπεί η έκφραση, για τους μισθούς οι οποίοι είναι πιο προνομιακοί από κάποιους άλλους, από τη μεγάλη πλειοψηφία των μισθών του ελληνικού Δημοσίου. Εμείς, δεν «παγώνουμε» απλώς τους μισθούς και τις προσλήψεις. Συγχρόνως, δίνουμε μια ένεση ρευστότητας στην αγορά. Δημιουργούμε εκείνες τις συνθήκες ανάπτυξης που θα επιτρέψουν στην αγορά να κινηθεί, να διοχετευθεί χρήμα στην αγορά, έτσι ώστε να υπάρξουν, πέρα από φορολογικά έσοδα για το κράτος, να μπορούν να υλοποιηθούν εκείνες οι πολιτικές, για τις οποίες έχει δεσμευθεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ και τις οποίες υλοποιεί μέχρι σήμερα. Και κυρίως, η οικονομική μας πολιτική έχει έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα. Διορθώνουμε τις αδικίες του παρελθόντος. Ήδη, το πρώτο νομοθέτημα, το οποίο καταθέσαμε, ήταν για την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων και των ευπαθών ομάδων, με το επίδομα αλληλεγγύης, το οποίο ήδη μέχρι τέλους του έτους, σε πρώτη δόση θα καταβληθεί και ήδη έχει διευρυνθεί και ο αριθμός των δικαιούχων. Έχουμε μια τελείως διαφορετική πολιτική από τη Νέα Δημοκρατία, την οποία εφαρμόζουμε κιόλας. Και όταν μιλάμε για «πάγωμα», εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί για τους μισθούς πάνω από 2.000 ευρώ, θα πρέπει να μην ξεχνά κανείς ότι υπάρχει και η λεγόμενη «ωρίμανση», που είναι περίπου 2% κάθε χρόνο αύξηση στους μισθούς.
Tι είπε ο Άνθρωπος πάλι, το "πάγωμα", που δεν είναι πάγωμα αλλά αναγκαστική θυσία και "ωρίμανση".
Τώρα έχω μια απορία, πως θα αναθερμανθεί η αγορά με την παγωνιά που θα επικρατεί, είναι ένα θέμα.
Πως θα διοχετευθεί χρήμα στην αγορά, με "πάγωμα" μισθών αυτών που είχαν μεγαλύτερη ευχέρεια να αγοράσουν, είναι SUDOKU για δυνατούς λύτες.
Τι φαντάζονται ότι όποιος έχει 2000-2500 ευρω είναι εκατομμυριούχος?
Έχουν αντιληφθεί ότι οι μισθοί αυτοί αντιστοιχούν, σε οικογενειάρχες με αυξημένα έξοδα, λόγω φροντηστηρίων, σπουδών κλπ.

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/2000.html#more

aristos είπε...

Βασίλη,

Είμαστε Πλούσιοι και δεν το Ξέραμε......

http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/blog-post_6419.html

Demelene είπε...

Άσε ρε Βασίλη με το ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Ποια κυβέρνηση ποτέ πείραξε πραγματικά τους δημόσιους υπαλλήλους?

Σε περιμένω πιο αντικειμενικο στο θέμα των ιδιωτικών και δημοσιών σχετικά με την συμπεριφορά από το κράτος.

Να μην αναφέρω για τις υπόλοιπες συντεχνίες. Ειδαμε και τους ταρίφες, βενζινάδικα, βυτιοφορά.


Εγώ δεν θα πω ειδαμε τα 5 χρονια. Θα πω ειδαμε τα τελευταια 20.

Agg3los είπε...

"Ποια κυβέρνηση ποτέ πείραξε πραγματικά τους δημόσιους υπαλλήλους?"

η Νδ σιγουρα μπορει περισσοτερο απο το πασοκ που υποστηιζουνε το 90 % των δημοσιων υπαλληλων και συνδικαλιστων..