Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2009

Στους έξη εμείς βιαζόμασταν... στους τέσσερις και κάτι αυτοί πάνε... με το πάσο τους;

Πηγή: nooz

Τη συγκρότηση ειδικής εννεαμελούς Επιτροπής, με μέλη που θα προταθούν από την κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους, εισηγήθηκε το υπουργείο Εργασίας, κατά την έναρξη του διαλόγου για το Ασφαλιστικό, με τη συνάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου με τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Η πρόταση του υπουργείου Εργασίας είναι ο διάλογος να διεξαχθεί σε επίπεδο Επιτροπής ειδικών που θα συγκληθεί για πρώτη φορά στις
8 Δεκεμβρίου και θα υποβάλει το πόρισμά της στις 30 Απριλίου 2010.

Στην Επιτροπή οι κοινωνικοί εταίροι θα υποδείξουν τέσσερα μέλη, η κυβέρνηση ακόμα τέσσερα και από κοινού κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι θα ορίσουν τον πρόεδρο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούνται να υποδείξουν δύο ειδικούς επιστήμονες που θα στελεχώσουν την Επιτροπή. Δύο ειδικούς επιστήμονες καλούνται να υποδείξουν και οι εργοδοτικές ενώσεις.

Η Επιτροπή θα εκπονήσει την κύρια εκδοχή για τη λύση του Ασφαλιστικού και μίας εναλλακτικής εκδοχής. Επιπλέον θα εκπονήσει αναλογιστική μελέτη, η οποία θα στηρίξει το πόρισμά της. Μετά τη λήξη των εργασιών της Επιτροπής με την κατάθεση του σχετικού πορίσματος, η κυβέρνηση- αφού οργανώσει πολιτικό διάλογο εντός και εκτός Βουλής- θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία.

Σχόλιο vasper: Τώρα τους έπιασε η βιασύνη!!! Περίεργο... ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ όχι ημίμετρα.

4 σχόλια:

john anast είπε...

μια παρατήρηση.
ν και τον τελευταίο καιρό δεν πολυμπίνω λόγω φορτου εργασίς, βλέπω ότι κάτι πράσινες φωνές έχουν εξαφνιστεί από τα δεξιά τουλάχιστον blogs
Τι εγινε; κτ΄πιαν τη γλώσσα τους ή τους διορίσαν και δεν έχουν χρόνο.
Τι να πω. Μου έλειψε ο φτου 5

john anast είπε...

και να συμπληρωσω πως απ' ότι φαίνεται κάτι έχει πάθει το πλήκτρο "α" στο laptop. Μάλλον καφές...

Vassilis είπε...

Οι ΠΑΣΟΚοι τώρα τρέχουν στα πολιτικά και υπουργικά γραφεία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Δεν έχουν χρόνο για να κάνουν και σχόλια.

Εκτός αν τους έπεσε καφές σε όλα τα πλήκτρα τους!!!

john anast είπε...

Πάντως αν έγινε αυτό με τον καφέ που λες, τότε πρόκειται για συμφορά. Πως θα καταθέσουν τώρα το βιογραφικό τους στον opengov...?