Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2009

Λίγη λογική δεν βλάπει...

Επιτέλους στην κυβέρνηση κατάλαβαν τι βλακεία έκαναν με την κατάργηση της απόσυρσης και έτσι την... απέσυραν; Είμαι περίεργος να δω πως θα το εξηγήσουν τα ΠΑΣΟΚικά blogs. Κάτι θα σκεφτούν... Εγώ πάντως γέλασα με την ψυχή μου.

Διαβάζουμε στο άρθρο του Έχω μάτια και βλέπω: "Αποσύρθηκε η Απόσυρση της Απόσυρσης..."

Τη ριζική αλλαγή του τρόπου καταβολής των οικονομικών κινήτρων της απόσυρσης αλλά και αντικατάστασης κάποιου παλιού οχήματος με καινούργιο ή μεταχειρισμένο, αποφάσισε η Κυβέρνηση με την τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί στο Φύλλο της Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αυτή την εβδομάδα.
Καταρχάς αλλάζει ο τρόπος είσπραξης των χρημάτων, για όσους ιδιοκτήτες παλαιών αυτοκινήτων πρόλαβαν και απέσυραν τα οχήματά τους, τα οποία βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης θα κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Για όσους ενδιαφέρονται να εισπράξουν μόνο το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης θα πρέπει:
1. Να κάνουν μία αίτηση-υπεύθυνη δήλωση προς τη Διεύθυνση Μεταφορών στην οποία μεταξύ άλλων να αναγράφεται το πιστωτικό ίδρυμα και ο αριθμός λογαριασμού που τηρεί σε αυτό ο δικαιούχος. 2. Να προσκομίσουν τη βεβαίωση παραλαβή από τα Κέντρα Ανακύκλωσης μαζί με την Πράξη Οριστικής Διαγραφής του οχήματος. 3. Στη συνέχεια θα εκδίδεται η απόφαση του αρμόδιου οργάνου για την ανάληψη της σχετικής υποχρέωσης. 4. Κατόπιν θα εκδίδεται η ονομαστική κατάσταση πληρωμής δαπάνης η οποία θα συντάσσεται από τη Διεύθυνση Μεταφορών.
Στη συνέχεια προκειμένου να καταβληθεί το οικονομικό κίνητρο από τις ΔΟΥ απαιτούνται:
1. Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση προς την Υπηρεσία Μεταφορών στην οποία αναγράφονται εκτός των άλλων, ότι ο δικαιούχος έχει λάβει το οικονομικό κίνητρο της απόσυρσης, καθώς ότι δεν έλαβε δύο ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. 2. Απόφαση του αρμόδιου οργάνου για την ανάληψη της σχετικής υποχρέωσης. 3. Επικυρωμένο αντίγραφο της Άδειας Κυκλοφορίας του νέου οχήματος, στην οποία αναγράφεται και η ένδειξη «Από Απόσυρση του αριθ. Κυκλοφορίας. 4. Φωτοτυπία του τιμολογίου αγοράς νέου οχήματος ή της υπεύθυνης δήλωσης αν έχει αγοραστεί από ιδιώτη
Όσοι ιδιοκτήτες αντικαταστήσουν το παλιό τους όχημα με κάποιο καινούριο ΙΧ για να λάβουν το οικονομικό κίνητρο αντικατάστασης θα πρέπει να προσκομίσουν μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά και μία βεβαίωση από την Υπηρεσία Μεταφορών ότι το νέο όχημα ανήκει στην κατηγορία Euro 4 και άνω
Η καθυστέρηση των οικονομικών κινήτρων στους δικαιούχους έχει δημιουργήσει ένα ακόμη μεγάλο πρόβλημα στην αγορά αυτοκινήτου.

Σχόλιο:
H απόσυρση της απόσυρσης... ω απόσυρση.
Οι "κωλοτούμπες" συνεχίζονται καθώς και οι αλληλοσυγκρούομενες δηλώσεις για διάφορα θέματα.
Η κατάσταση αυτή δημιουργεί κλίμα αναστάτωσης, αβεβαιότητα και επιβαρύνει την έτσι κι αλλιώς άσχημη κατάσταση της οικονομίας.


Ενημέρωση vasper: Σύμφωνα με το google, πριν από 3 ώρες ανέβηκε αυτό το ρεπορτάζ. Προφανώς αφαιρέθηκε μέχρι να υπάρξει επαρκής επικοινωνιακή διαχείριση. Επίσης δεν γνωρίζουμε ακόμα αν αυτό σημαίνει επαναφορά του μέτρου. Κλασσικό ΠΑΣΟΚ!!!

Ενημέρωση vasper 2:Σύμφωνα πάντως με την Ημερήσια, σκέφτονται σοβαρά την επαναφορά της απόσυρσης από τον Απρίλιο.

4 σχόλια:

aggelos είπε...

απλα θα δωσουν τα λεφτα σε αυτους -οπως εγω πχ- που προλαβαν και απεσυραν..δεν λεει οτι θα ξαναξεκινησει η αποσυρση..

aristos είπε...

Όσοι ιδιοκτήτες αντικαταστήσουν το παλιό τους όχημα με κάποιο καινούριο ΙΧ για να λάβουν το οικονομικό κίνητρο αντικατάστασης θα πρέπει να προσκομίσουν μαζί με τα άλλα δικαιολογητικά και μία βεβαίωση από την Υπηρεσία Μεταφορών ότι το νέο όχημα ανήκει στην κατηγορία Euro 4 και άνω.

Aν διαβάσεις αυτή την παράγραφο, που είναι στο τελος του άρθρου, θα δεις ότι χρησιμοποιεί ενεστώτα χρόνο

aristos είπε...

Βασίλη έχεις δίκιο ενω πιο κατω link, υπάρχει το άρθρο όταν πας ση ΝΕΤ απο οπου αναρτήθηκε, δεν υπάρχει.
Απίθανο..

http://www.hri.org/news/greek/eragr/2009/09-11-24.eragr.html#02

aggelos είπε...

καλα..μιλαμε για τους μαστερ της κωλοτουμπας...
θα την επαναφερουνε την αποσυρση?γιατι εχει εσοδα?
τι να πουμε τωρα...