Τρίτη, Νοεμβρίου 17, 2009

Έτσι μάλιστα...

Πηγή: in.gr

"Η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα αφορά τα παιδιά των νόμιμων μεταναστών, διευκρίνησε η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, για τις σχετικές εξαγγελίες της κυβέρνησης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Ευάγγελου Αντώναρου, η κα Τζάκρη δήλωσε ότι, από κει και πέρα, «σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι το ζήτημα της απόκτησης ιθαγένειας σε μετανάστες δεύτερης γενιάς, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί -και γι' αυτό θα προσπαθήσουμε να το ρυθμίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα μας».

Στην ερώτησή του, ο κ. Αντώναρος εξέφρασε επίσης την άποψη, πως η διατύπωση του πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση συνιστά «την αποδοχή ενός αυτοματισμού, κατά την πολιτογράφηση όσων παιδιών μεταναστών γεννιούνται στη χώρα μας και συνιστά πλήρη ανατροπή της ισχύουσας νομοθεσίας, που ορίζει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.

Ταυτόχρονα, ανέφερε, έρχεται σε αντίθεση με όσα ισχύουν σχεδόν σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αλλά και με τις διεθνείς τάσεις στο θέμα της απόκτησης της ιθαγένειας από τους μετανάστες.
"

Σχόλιο vasper: ... άδικα πανηγύριζαν χιλιάδες λαθρομετανάστες. Ευτυχώς η κυβέρνηση κατάλαβε ότι θα ήταν μεγάλο λάθος να Ελληνοποιήσει χωρίς κριτήρια.

6 σχόλια:

aggelos είπε...

να δουμε τι θα κανουν..γιατι απο λογια..χορτασαμε..μην ξεχναμε τι λεγανε και για την αποσυσρη πχ ή τα λιμανια και τα ξεχασανε και πληρη στροφη σε μερικες μερες..πασοκ ειναι αυτο..εγω ειμαι απολυτα επιφυλακτικος για οτι ακουω..

tsaousa είπε...

δώ και 30 χρόνια όλες οι Ευρωπαικές κυβερνήσει το ίδιο κάνουν.
Αλλά εσείς οι δεξιοί και οι ακροδεξιοί, προτιμάτε τον μεσαίωνα.

tsaousa είπε...

Ειδικά για το ζήτημα της Ελληνοποίησης των μεταναστών, μου γίνεστε ιδιαιτέρως αντιπαθητικοί.

Vassilis είπε...

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο με ικανοποιεί αυτό. Γιατί εμείς είμαστε εδώ για να σας προστατεύουμε από την... προοδευτικότητά σας. Εσάς και τα παιδιά σας....

tsaousa είπε...

Εσείς δεν μπορείτε να προστατεύσετε το κόμμα σας από τα λαμόγια σας, και θα προστατεύσετε όλη τη χώρα;

Ας γελάσω...

Vassilis είπε...

Τα λαμόγια ΣΑΣ εννοείτε; Ναι...