Σάββατο, Νοεμβρίου 21, 2009

Κωλοτούμπες, όχι με διαρροές αλλά με δηλώσεις...

Επί κυβέρνησης Ν.Δ. έβγαιναν διάφορα δημοσιεύματα για δήθεν προθέσεις της κυβέρνησης, που όμως δεν έρχονταν από κάποια επίσημα χείλι, αλλά από "διαρροές". Μετά, όταν λαμβανόταν μια απόφαση, τα ΜΜΕξαπάτησης είχαν φροντίσει να την εμφανίσουν ως "υποχώρηση", "αλλαγή σχεδίων", "προχειρότητα" και άλλα ωραία.

Επί ΠΑΣΟΚ όμως τι συμβαίνει;

Βγαίνει ο υπουργός οικονομικών, πρώην ΟΤΕΠΑΠΑΤΖΗΣ που υπέγραφε απευθείας αναθέσεις στην Siemens, κύριος Παπακωνσταντίνου και μας λέει ότι θα παγώσει τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με μικτές αποδοχές πάνω από 2000 ευρώ. Την επόμενη μέρα, και ενώ υπάρχουν ήδη αντιδράσεις, τα ΜΜΕξαπάτησης παρουσιάζουν ως εθνοσωτήρια την απόφαση του κ.Παπακωνσταντίνου.

Λίγο αργότερα ο κ.Παπακωνσταντίνου, πρώην ΟΤΕΠΑΠΑΤΖΗΣ που υπέγραφε απευθείας αναθέσεις στην Siemens, αποφασίζει ότι αυτό το ποσό αφορά τις καθαρές αποδοχές και όχι τις μικτές, λόγο των αντιδράσεων που προκλήθηκαν. Την επομένη, τα ΠΑΣΟΚικά ΜΜΕξαπάτησης μιλάνε για τον κύριο Παπακωνσταντίνου με τα καλύτερα λόγια... ως η απόφασή του να είναι ένα βήμα προς την κοινωνική δικαιοσύνη.

Χθες... ο κύριος Παπακωνσταντίνου, πρώην ΟΤΕΠΑΠΑΤΖΗΣ που υπέγραφε απευθείας αναθέσεις στην Siemens, τα γύρισε και πάλι. Τώρα συμπεριλαμβάνονται και τα επιδόματα στις καθαρές αποδοχές από τις οποίες θα υπολογιστεί η αύξηση... αλλά το ποιοι θα την πάρουν θα αποφασιστεί με νομοσχέδιο, κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες!!! Εγώ είμαι περίεργος να δω τι θα γράψουν τα ΜΜΕξαπάτησης και τι θα κάνουν με τις αυξήσεις και τα παγώματα. Προς το παρόν παρακολουθώ και γελάω...

Δεν υπάρχουν σχόλια: