Κυριακή, Νοεμβρίου 15, 2009

Σταδιακή εξίσωση ορίων συνταξιοδότησης...

Το ΠΑΣΟΚ τώρα ανακάλυψε ότι πρέπει να γίνει η εξίσωση και λέει ότι... "δεν θα πληγούν όσες γυναίκες έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα...". Μα αυτό το ξέρουμε. Το ίδιο σας λέγαμε και εμείς!!! Μόνο που τότε μας λέγατε ότι "δεν είχαμε παλέψει στην Ε.Ε. για αυτό". Εσείς τώρα ρε ρεζίλια... του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν... "παλεύετε"; Και μην πείτε ανοησίες για το έλλειμμα. Εσείς το ανεβάσατε τόσο... οπότε δικό σας είναι το πρόβλημα.

Ο κ.Παπακωνσταντίνου, αφού ρεζίλεψε την χώρα, προσπαθεί να μας πείσει ότι φταίει η... Ν.Δ. και ο Αλμούνια!!! Μα η Ν.Δ. μετέφερε έσοδα του 2009 στο 2010; Η μήπως η Ν.Δ. πήρε δαπάνες από το 2010 και τις έβαλε στο 2009; Του το είπε και ο Τρισέ. Αλλά για το ΠΑΣΟΚ... είναι κακοί οι Ευρωπαίοι που δεν το καταλαβαίνουν. Δεν ... λέω εγώ;

Το συνταξιοδοτικό είναι ένα θέμα καυτό. Γιατί ενώ το προσδόκιμο ζωής έχει ανέβει πολύ, υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων που παίρνουν σύνταξη πολύ νωρίτερα από τα 65 ή τα 60 ή ακόμα και τα 55... και φυσικά όλο αυτό επιβαρύνει τα ταμεία.

Ειδικά για τις γυναίκες, το έχω ξαναπεί. Δεν έχει νόημα επειδή είχαν 2 ανήλικα παιδιά στα 30 τους, να παίρνουν σύνταξη στα... 50 ή στα 55. Νόημα έχει να πάρουν 1 έτος άδεια μητρότητας με πληρωμή από τον ΟΑΕΔ και αντικατάσταση στην εργασία τους από τον ίδιο οργανισμό μέχρι να επιστρέψουν, και φυσικά να μετράει στα συντάξιμα χρόνια. Αν μάλιστα θέλουν να είναι και "νόμιμοι", ας εξισώσουν τα όρια ηλικίας, όχι στα 65, αλλά στα 62 ή στα 63. Έτσι και περισσότερες εισφορές θα έχουν από τις γυναίκες, και οι άντρες θα έχουν κάποιο όφελος. Δεν γίνεται όμως να παραμείνει το σύστημα ως έχει και το 40% των συντάξεων να είναι... στα 55 και ταυτόχρονα να ακούω και τις ανοησίες των συνδικαλιστών ότι δήθεν θα παίρνουμε σύνταξη στα... 80!!! Λίγη αιδώς δεν βλάπτει...

3 σχόλια:

Jim Slip είπε...

Το ασφαλιστικό δε βγαίνει. Ακόμα και να παίρνουν όλοι σύνταξη στα 70, πάλι δε βγαίνει. Γιατί; Λόγω του δημογραφικού φυσικά. Πολύ απλά θα φτάσει η κατάσταση σε ένα σημείο που 1 εργαζόμενος θα αντιστοιχεί σε 1 συνταξιούχο, ενώ για να είναι βιώσιμο το σύστημα η σχέση θα πρέπει να είναι 4 προς 1. Αυτά τα μέτρα φυσικά μπορεί να καθυστερήσουν λίγο το ασφαλιστικό κραχ. Αλλά τελικά το κραχ θα έρθει, και όχι μόνο στην Ελλάδα αλλα στη Δύση γενικότερα.

Εντάξει, βέβαια σ' εμάς στην Ελλάδα θα έρθει νωρίτερα, γιατί ως γνωστό είμαστε πολύ κουβαρντάδες και δίνουμε μπόλικες πλουσιοπάροχες συντάξεις και μισθούς, άσχετα αν δεν έχουμε. Μεταξύ άλλων έχουμε και τον πιο ακριβοπληρωμένο κεντρικό τραπεζίτη παγκοσμίως.

http://www.market-talk.net/index.php/market_Intelligence/article/7497

Vassilis είπε...

Δεν είναι το δημογραφικό το πρόβλημα, πίστεψέ με. Όταν το 40% των συντάξεων υπολείπεται 20 χρόνια εισφορών... το πρόβλημα λύνεται εύκολα, εισπράττοντας αυτές τις εισφορές. Δηλαδή δεν αφήνεις κανέναν να πάρει σύνταξη στα.. 40, 45, 50 και 55..!!!

Jim Slip είπε...

Ακόμα και αυτό που λες να κάνεις, σε 20-30 χρόνια θα έχεις πάλι το ίδιο πρόβλημα, γιατί πολύ απλά οι εργαζόμενοι θα είναι όσοι οι συνταξιούχοι, και αυτό είναι μη βιώσιμο.