Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2009

Ξέρετε τι λένε για τις γνώμες, έτσι;

Για τις γνώμες λένε ότι είναι σαν τους κώλους. Όλοι έχουν από μία...

Διαβάζω στο www.opengov.gr μερικά από τα σχόλια των πολιτών και δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάσω ή να κλάψω!!!

Υπάρχουν μερικοί που νομίζουν ακόμα ότι τα 28Δις ήταν ρευστό προς τις τράπεζες και ρωτάνε γιατί δεν μοιράστηκε στους πολίτες για να ξεχρεώσουν!!! Εκτός του ότι μόνο τα 5 Δις ήταν ρευστό με την μορφή της αύξησης κεφαλαίων, τα υπόλοιπα ήταν εγγυήσεις και φυσικά δεν φτάνουν ούτε για την αποπληρωμή του 1/20 των χρωστούμενων από τα Ελληνικά νοικοκυριά.

Εξάλλου με πια λογική θα σβήσει το κράτος το χρέος ενός νοικοκυριού; Το ίδιο είναι να χρωστάει κάποιος γιατί έχει ατυχία με την υγεία του και το ίδιο γιατί ήθελε νέο αυτοκίνητο και 50ίντσες πλάσμα tv;

Το έχω πει και παλαιότερα. Η διαδικασία του opengov.gr είναι πολύ καλή αλλά πρέπει να βοηθήσουμε και οι πολίτες. Μην πάμε και γράφουμε κατεβατά με ανοησίες!!! Δεν είναι εκεί για να πούμε τον πόνο μας ή να προτείνουμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

3 σχόλια:

aristos είπε...

Εχεις δίκο Βασίλη για τις γνώμες και τις προτάσεις που γράφονται, στις περίφημες διαβουλεύσεις.
Το θέμα είναι κατά ποσο τις λαμβάνουν υπόψη τους, γιατι πολύ φοβάμαι, ότι μάλλον καταλήγουν στο Κάλαθο των Αχρήστων

Vassilis είπε...

Ότι τα κοιτάνε, τα κοιτάνε. Το κατά πόσο τα λαμβάνουν υπόψιν τους έχει να κάνει και με το κατά πόσο... θέλουν!!!

Αλλά όταν έχουν να διαβάσουν και ολόκληρα κατεβατά για να βρουν ένα σωστό που πιθανόν να μην έχουν σκεφτεί... τότε σίγουρα μιλάμε για κάλαθο των αχρήστων.

Antilogos είπε...

Ενώ σαν ιδέα είναι καλή (με την έννοια ότι δεν αποκόπτεται ο νομοθέτης από το ευρύ κοινό) υπάρχει το πρόβλημα της ποιότητας.
Όπως ακριβώς λέτε όταν ο κάθε ΑΝΙΔΕΟΣ γράφει το μακρύ του και το κοντό του χωρίς να έχει ούτε τις γνώσεις αλλά ούτε και το "γνώθι σαυτόν" , καταλήγουμε σε χιλιάδες ανούσια posts που ακόμα και όλη την καλή θέληση να τα διαβάσει κάποιος αρμόδιος και να κρατήσει τα "σωστά" πλέον αδυνατεί .....

Το αν λαμβάνονται υπ΄όψιν θα φανεί αν κάπου ενσωματωθεί πρόταση αναγνώστη του opengov.

Προσωπικά αμφιβάλλω......