Σάββατο, Νοεμβρίου 07, 2009

Όχι θρησκευτικά σύμβολα στα σχολεία...

Οι Ευρωπαίοι "προοδευτικοί" θα μας τρελάνουν. Παραβιάζουν λέει τα ανθρώπινα δικαιώματα οι σταυροί στις αίθουσες των σχολείων της Ιταλίας!!! Γιατί; Τι είδους ανθρώπινο δικαίωμα είναι αυτό; Της... οπτικής αθρησκείας;

Θα αναγκάσουν τις μουσουλμάνες να βγάλουν το τσεμπέρι; Γιατί το τσεμπέρι είναι θρησκευτικό σύμβολο για αυτούς και κάνουν γνωστή την θρησκεία τους σε όσους το βλέπουν. Η θα αναγκάσουν εμένα αν μπω σε κάποια τάξη να διδάξω πληροφορική να βγάλω τον σταυρό μου από το λαιμό για να μην... προσβάλλω αλλόθρησκους ή άθεους;

Η ψευτοπροοδευτικότητα σε όλο της το μεγαλείο... Ο σταυρός δεν ενοχλεί. Αν ενοχλεί το μάθημα της αυτοθυσίας που δείχνει ο εσταυρωμένος είναι άλλο θέμα.

9 σχόλια:

George είπε...

Βασίλη, ως έξυπνος άνθρωπος πρέπει να ξέρεις ότι είναι άλλο το είδωλο / σύμβολο / τοτέμ που φοράει ένας άνθρωπος προσωπικά και άλλο η τοποθέτηση του ως μέρος του εξοπλισμού του κτιρίου. Το κτίριο δεν έχει δικές του πεποιθήσεις για να επικαλεστεί ατομικά δικαιώματα όπως κάνει ο άνθρωπος.

Μην σκαλώνεις λοιπόν πίσω από τις λέξεις. Ξέρεις πολύ καλά ότι όπως είναι δικαίωμα σου να πιστεύεις ότι ο Ιησούς ήταν θεάνθρωπος, είναι δικαίωμα και των άλλων να πιστεύουν ότι θέλουν, ακόμα κι όταν σου φαίνεται γελοίο... όσο η ιστορία της κιβωτού...

Vassilis είπε...

Γιώργο, από την στιγμή που ένα κράτος είναι χτισμένο σε αυτές τις αξίες, δεν με ενδιαφέρει τι νομίζεις. Δεν ενοχλεί κανέναν ο σταυρός. Είναι το ίδιο πράγμα με να το φοράει άνθρωπος. Αν θες, πιάσε συζήτηση με το κτήριο για το τι πιστεύει και αν σου πει να του τον βγάλεις.. βγάλε τον!!!

Μη μπερδεύεις την δική σου πίστη με το τι είναι λογικό και τι όχι.

George είπε...

Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι έχεις πείσει τον εαυτό σου ότι είναι δημοκρατικό να επιβάλεις την θρησκευτική άποψή σου, αλλά αν σου έλεγαν ότι από αύριο θα τοποθετηθούν ημισέληνοι μαζί με τους σταυρούς, θα έβγαινες στο δρόμο.

«...ένα κράτος είναι χτισμένο σε αυτές τις αξίες...»
Δεν είναι «οικουμενικές» οι θρησκευτικές σου πεποιθήσεις, ο παπισμός πέθανε εδώ και πολλά χρόνια.

«... δε με ενδιαφέρει τι νομίζεις.»
Δημοκρατικά!

«Δεν ενοχλεί κανέναν ο σταυρός.»
Δεν είσαι αρμόδιος να το κρίνεις. Μπορείς να πεις ότι δεν ενοχλεί εσένα, κάποιους τους ενοχλεί.

«Αν θες, πιάσε συζήτηση με το κτήριο»
Σωστά, άλλωστε περιστερά θα καταλάβει

«Μη μπερδεύεις την δική σου πίστη με το τι είναι λογικό και τι όχι.»
Αυτό στο επιστρέφω με έμφαση

Vassilis είπε...

Κανένας δεν επιβάλει σε κανέναν την άποψή του. Κανένας δεν σου λέει να πιστεύεις σε κάτι. Τα σύμβολα όμως του κράτους δεν είναι θέμα ερμηνείας δικής σου.

Η οπτική σου επαφή με το σύμβολο είτε είναι πάνω σε έναν τοίχο είτε πάνω σε ένα κεφάλι είναι το ίδιο και το αυτό. Εσύ απλά έχεις πεισθεί ότι δεν είναι...

Ανώνυμος είπε...

Το ανώτατο Ευρωπαικό δικαστήριο έβγαλε αυτή την απόφαση, εμείς θέλαμε Ευρώπες και ευρώ είμαστε υποχρεωμένοι τώρα να τα δεχτούμε.

Vassilis είπε...

Ο Χριστιανισμός και οι αντίστοιχες φιλειρηνικές θρησκείες είναι η αρχή του πολιτισμού. Αν δεν το πιστεύεις άσε να σε κάνουν με το ζόρι μουσουλμάνο σε λίγα χρόνια...

George είπε...

«Τα σύμβολα όμως του κράτους»
Δεν είναι σύμβολο του κράτους το θρησκευτικό σύμβολο, η εποχή της Magna Carta έχει περάσει πριν από πολλά χρόνια. Αν δεν το έχεις μάθει, διάβασε για τον Ολιβερ Κρομγουελ, το Μαρτίνο Λούθηρο και την Ελισάβετ της Αγγλίας. Μετά ίσως θέλεις να δεις λίγο από Γαλλική Επανάσταση, Ελληνική Επανάσταση και ρίξε μια ματιά στη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Πρόσεξε ότι δεν την λένε Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Βασίλη ή του Χριστιανού, αλλά του Ανθρώπου.

«Ο Χριστιανισμός και οι αντίστοιχες φιλειρηνικές θρησκείες είναι η αρχή του πολιτισμού»
Ε όχι ρε φίλε, δε θα μας τρελάνεις, οι τρεις μονοθεϊστικές, απλά βελτίωσαν την λογική της «άλλης εξουσίας» και στο όνομά της αγάπης έχουν καταστρέψει περισσότερο πολιτισμό από όσο όλες οι υπόλοιπες μαζί. Δε θα ξεχάσουμε και την Ιστορία επειδή δε σας βολεύει. Η αρχή του πολιτισμού είναι η ελεύθερη σκέψη, όχι τα παραμύθια της Χαλιμάς.


Πέραν αυτού όμως, σύμφωνα με το νόμο, όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα, αφού λοιπόν έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα, έχουν όλοι και το δικαίωμα να είναι βλάκες και να πιστεύουν στο δικό τους παραμύθι. Το γεγονός ότι δεν είσαι σε θέση να ανεχτείς άλλο σύμβολο πέραν του δικού σου παραμυθιού, οδηγεί μαθηματικά στην απόφαση της απαγόρευσης όλων των συμβόλων παραμυθιών από τους δημόσιους χώρους.


Αν σ΄ αρέσει, αλλιώς φάε μόνο τις πατάτες.

ΥΓ. Ξέρω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτείς τις θέσεις μου. Επίσης ξέρω ότι θα επιμένεις στο παιδαριώδες επιχείρημα για «κρατικά σύμβολα» (by the way, εθνικά λέγονται) και δεν υπάρχει εσταυρωμένος πάνω τους. Αν θέλεις, βάλε σημαία σε κάθε κτήριο, αίθουσα, γραφείο ή όπου θες, εσταυρωμένο στο σπίτι σου, στο λαιμό σου, στη φανέλα σου, στο γραφείο σου κτλ.


Over and Out my friend. Δεν απαντάω σε άλλο. Μπορείς λοιπόν να γράψεις ότι δεν έχω άλλα επιχρίσματα κτλ. Στην ουσία όμως, κάνω χρήση του συνταγματικού μου δικαιώματος να απέχω από τον συγκεκριμένο διάλογο που με εκνευρίζει γιατί μετατρέπει ένα πραγματικά έξυπνο άνθρωπο σε ανθρωπάκι του μεσοπολέμου.

Vassilis είπε...

θα αλλάξουμε μήπως το σημαντικότερο σύμβολο του κράτους γιατί δεν αρέσει σε άθεους και ανθρώπους με κλειστό μυαλό;

Εμένα δεν με προσβάλει η δική σου πεποίθηση ότι δεν υπάρχει θεός. Εσένα γιατί σε προσβάλει το ότι υπάρχει;

Αυτά είναι εκ του πονηρού. Κανέναν δεν προσβάλει ο εσταυρωμένος. Η δική μου αντίδραση είναι η ηπιότερη που μπορεί να υπάρξει ακριβώς γιατί ο εσταυρωμένος μας έμαθε να αντιδρούμε έτσι. Αν τολμούσες να πεις κάτι τέτοιο σε μουσουλμανικό κράτος, στην καλύτερη θα έμπαινες μερικά χρονάκια φυλακή και στην χειρότερη θα σε αποκεφάλιζαν.

Οπότε η στάση σου προσβάλει τον πολιτισμό. Πολιτισμός είναι να δέχεσαι την διαφορετικότητα. Όχι να την καταπιέζεις γιατί... οπτικά δεν σου αρέσει.

Vassilis είπε...

Επίσης, αν το θέτεις ως θέμα δημοκρατίας, για κάνε ένα... δημοψήφισμα!!!