Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2009

Η Μπιρμπίλη δημιούργησε εσωτερικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ με την απόσυρση

Πηγή: troktiko

Πολλές αντιδράσεις και αναστάτωση έχει προκαλέσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην κυβέρνηση, η απόφαση της Μπιρμπίλη να καταργήσει το μέτρο της απόσυρσης. Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί είναι και η αντίδραση του προέδρου της Βουλής και στενού συνεργάτη...

επί χρόνια του Παπανδρέου Φίλιππου Πετσάλνικου, ο οποίος είπε στο επιτελείο της: « Τι είναι αυτά που κάνετε».

Οι πασόκοι θεωρούν ότι η Μπιρμπίλη παρέσυρε τον Παπακωνσταντίνου να δεχτεί ουσιαστικά μείωση εσόδων. Αυτό, γιατί το κράτος υπολογίζεται πως θα έπαιρνε 1,9 δις(τέλη ταξινόμησης, ΦΠΑ κ.α.) και θα έβαζε 400 εκατομμύρια πληρώνοντας την επιδότηση της απόσυρσης, δηλαδή τα έσοδα από το μέτρο θα ήταν 1,5 δις.

Μετά από αυτό υπάρχουν ήδη σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο να βρεθούν τρόποι για την επαναφορά του μέτρου, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σχόλιο vasper: Ορίστε το 1 δις για την χρηματοδότηση της παιδείας και περίσσευαν και 500 εκατομμύρια!!! Αυτά είναι... Επανέναρξη της απόσυρσης ΤΩΡΑ.

1 σχόλιο:

aristos είπε...

α "σαραβαλάκια" και οι δαπάνες για την Παιδεία


"Στο μέτωπο των δαπανών,.... ενώ η κατάργηση της απόσυρσης θα οδηγήσει σε εξοικονομήσεις 400 εκατ. ευρώ.

Για παράδειγμα το ποσό που εξοικονομείται από την κατάργηση του μέτρου της απόσυρσης θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των πόρων για την Παιδεία....." Με τον προϋπολογισμό, όπως είπε ο υπουργός, υλοποιούνται οι δεσμεύσεις για αύξηση των πόρων στην Παιδεία κατά 1 δισ. ευρώ....


Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων το "ΒΗΜΑ" σε άρθρο του της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου 2009, σχετικά με τις δαπάνες του Προϋπολογισμού για την παιδεία.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=297619&ct=3&dt=05/11/2009

Την ίδια ώρα, στον αέρα βρίσκονται περίπου 7.000 ιδιοκτήτες ΙΧ που απέσυραν την περασμένη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου το αυτοκίνητό τους. Σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με ημερομηνία 2 Νοεμβρίου, τα οικονομικά κίνητρα για την απόσυρση ισχύουν έως και την 1η Νοεμβρίου, ημέρα μέχρι την οποία ο ενδιαφερόμενος θα έπρεπε να έχει στα χέρια του τη βεβαίωση παραλαβής απόσυρσης οχήματος.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου το μέτρο της απόσυρσης δεν έχει περιβαλλοντικό νόημα, δεν ενισχύει την ελληνική οικονομία καθώς δεν υπάρχει εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία ενώ έχει και τεράστιο δημοσιονομικό κόστος. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών το εκτιμώμενο ετήσιο κόστος για την απόσυρση αυτοκινήτων θα άγγιζε τα 400 εκατ. ευρώ.

Για να δούμε τώρα τι πραγματικά συμβαίνει με απλά μαθηματικά.
Από τα 7000 άντε 10000 αυτοκίνητα που δεν θα αποσυρθούν τελικά, θα εξοικονομηθούν 10 εκατ. ευρω.

Σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα που ΘΑ αποσύρονταν το 2010, γι αυτά δεν έχουν εγγραφεί και δεν πρόκειται να προβλεφθούν ως δαπάνες στον προϋπολογισμό του 2010, πολύ απλά γιατί το ΠΑΣΟΚ κατάργησε το μέτρο και δεν έχει προβλέψει σχετική δαπάνη.
Τα χρήματα αυτά ΘΑ υπήρχαν, αν ΘΑ συνεχιζόταν το μέτρο της απόσυρσης.
Με απλά λόγια τα χρήματα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ και ούτε πρόκειται ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ.

'Αρα και τα "σαραβαλάκια" θα μείνουν και θα ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και ο κόσμος θα χάσει τα λεφτά του και η Παιδεία θα μείνει παραπονούμενη.
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/11/blog-post_07.html