Δευτέρα, Νοεμβρίου 02, 2009

Κάποιος θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις κ. Γ. Παπανδρέου!

Πηγή: politis-gr

Τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της χώρας κ. Γιώργος Παπανδρέου συναντούσε τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Νίκολα Γκρούεφσκι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, η «κόκκινη γραμμή» των εθνικών μας θεμάτων έμοιαζε λίγο με... ανορθογραφία. Mε αφορμή όχι κάποιο θερμό επεισόδιο Τούρκων ή Σκοπιανών, αλλά από την προσωπική ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού!

Όπως αποκάλυπτε χθες το «ΘΕΜΑ», στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού,www.papandreou.gr, προτείνεται η ανάγνωση του βιβλίου «Το βάσανο της Ιστορίας».

Στο βιβλίο αυτό διαστρεβλώνεται επικίνδυνα η Ελληνική Ιστορία από την αρχαιότητα έως σήμερα, ενώ παράλληλα δίνεται θεωρητικό «άλλοθι» για την κλιμάκωση της αλυτρωτικής πολιτικής των γειτόνων μας σε βάρος της χώρας μας.

Ο κ. Παπανδρέου από τις 15/09/2008 και στην υπο-ενότητα της ιστοσελίδας του με τίτλο «Θεωρήματα Βιβλίου» προτείνει το βιβλίο-πρόκληση σχετικά με τον «εθνικισμό στην Ελλάδα και την Τουρκία».
Προτείνει ένα βιβλίο, το οποίο, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει «εθνικιστικό κίνημα» την Επανάσταση του 1821 με την εφαρμογή «στρατηγικών εξαναγκασμού, προσηλυτισμού, εκδίωξης και εξόντωσης» εις βάρος των... Τούρκων, αμφισβητεί ευθέως τηνελληνικότητα της Μακεδονίας και μιλά για «τουρκική» μειονότητα στην Ελλάδα .

Στη συγγραφική δουλειά των κυρίων Ουμούτ Οζκιριμλί και Σπύρου Σοφού, γίνεται αντιληπτό, από τον πρόλογο κιόλας του βιβλίου, ότι οι πάγιες και ανυποχώρητες θέσεις της Ελλάδας έναντι των διεκδικήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο υποθηκεύονται, μια και χαρακτηρίζονται ....εθνικιστικές!

Στη σελίδα 14 του βιβλίου επίσης αναφέρει ότι :«Η απόσχιση ( της Ελλάδας) από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αντιστοιχούσε σε έναν ακρωτηριασμό»,ενώ λίγο πιο κάτω στην σελίδα στη σελίδα 42 οι συγγραφείς αναφέρουν ότι : «Οι δεσμοί μεταξύ των Οθωμανών Ελλήνων και της αυτοκρατορίας μπορούν να περιγραφούν όπως ...η σχέση μεταξύ μίας μητέρας και των παιδιών της»,

Στη σελίδα 75 επιχειρείται ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας του παιδομαζώματος υπό το πρίσμα του.... κοινωνικού μηχανισμού»!
Με βάση την πρωθυπουργική πρόταση προς άπαντες τους Έλληνες, τα πραγματικά κίνητρα των επαναστατημένων προγόνων μας μάλλον δεν θα πρέπει να αναζητούνται πια στη σκλαβιά 400 ετών, αφού η Επανάσταση «παρακινήθηκε από την οικονομική δυσαρέσκεια, από την αμφισβήτηση του φορολογικού συστήματος και των …τοπικών Οθωμανών αξιωματούχων» (σελ. 278).

Όσον αφορά στους αγωνιστές του 1821 που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας, «στην πραγματικότητα, το αντικείμενο διακύβευσής τους δεν ήταν η προσδοκία εκείνων που είχαν εμπλακεί στον πόλεμο να διεκδικήσουν συμμετοχή στο αναδυόμενο έθνος, αλλά η επιθυμία τους να ηγηθούν του αγώνα και να ...αποκομίσουν από αυτόν τα περισσότερα δυνατά οφέλη». (σελ. 83).

Υπό αυτό το πρίσμα «η έννοια της νεότερης Ελλάδας δεν ήταν τόσο προϊόν των διαδικασιών διαμόρφωσης εθνικής ταυτότηταςεντός των ελληνόφωνων ή των χριστιανικών ορθόδοξων πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όσο αποτέλεσμαοικειοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς μιας "αποεδαφοποιημένης" ουτοπικής κλασικής Ελλάδας».(σελ. 162).

Οι Έλληνες, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, «μέσω μιας ….διαστρεβλωμένης λογικής, κατά την οποία το όνομα "Μακεδονία" ήταν αποκλειστική ιδιοκτησία του ελληνικού έθνους» (σελ. 188) χρησιμοποίησαν μία σειρά μεθόδων για να επιτύχουν τους «εθνικιστικούς» τους στόχους.
«Ο πολιτικός λόγος, η αρχαιολογία και ο "επιστημονικός εθνικισμός" -μία εικονική βιομηχανία που αποτελούνταν από επιστημονικές και ημι-επιστημονικές εργασίες, εκδόσεις και εκδηλώσεις- επιστρατεύτηκαν για την υποστήριξη των ελληνικών ισχυρισμών» (σελ. 188)

Αυτό το βιβλίο προτείνεται επίσημα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό!!!! Ούτε καν τα προσχήματα !!Όπως ήταν αναμενόμενο, η σκοπιανή προπαγάνδα δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και μέσω των καθοδηγούμενων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της γείτονος χώρας επιχαίρει προκλητικά.
Η εφημερίδα «Νόβα Μασεντόνια» με τον τίτλο της στις 26/10/2009 «Ο Γιώργος Παπανδρέου διαφημίζει βιβλίο για τους εκδιωχθέντες Μακεδόνες» και η «Ούτρινσκι Βέστνικ» ακριβώς την επομένη με αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, «Στην Ελλάδα προβλήθηκεβιβλίο για τους φυγάδες Μακεδόνες - Το ΠΑΣΟΚ πλέον δεν αποφεύγει την αλήθεια», καταγράφουν τον αέρα ενθουσιασμού που επικρατεί στις τάξεις της σκοπιανής διπλωματίας.

Ντρέπομαι ειλικρινά που ζω σ` αυτή την εποχή, όπου θα επαληθευθούν τα λόγια του κυνικού φιλόσοφου Αντισθένη: «Οι πόλεις χάνονται, όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν πια τους ….κακούς από τους καλούς»!

Παραφράζοντας δε τον τίτλο του βιβλίου «Το βάσανο της Ιστορίας» θα ήθελα να απαντήσω τόσο στους συγγραφείς, όσο και στον κ. Γ. Παπανδρέου που …μας το συστήνει , ότι ... Το μεγαλύτερο βάσανο που μπορεί να υποστεί ένας λαός είναι η αφαίρεση της Ιστορίας του!


Σχόλιο vasper: Είναι δυνατόν να συγκρίνεται ο επεκτατισμός του κατακτητή με το δικαίωμα στην ελευθερία και να τα βάζουμε και τα δύο στο ίδιο τσουβάλι; Εκτός αυτού, το διάβασε ο κύριος Παπανδρέου και μας το προτείνει; Ως τι; Ως "συγκριτική μελέτη του εθνικισμού στην Ελλάδα και στην Τουρκία"!!!

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φτάνει ρε παιδιά με τις ιστορίες συνωμοσίας φτάνει βαρέθηκα εντάξει ο Παπανδρέου όπως και ο πατέρας του (τα ίδια έλεγαν ) θα πουλήσουν την Ελλάδα στην Τουρκία στα Σκόπια στη Βουλγαρία στην Αλβανία ή όπου αλλού θέλετε ... Ενώ η ΝΔ θα μας κάνει ξανά μεγάλους και τρανούς και και και όπως και ότι ο Ελληνικός λαός είναι μαλάκας που ψήφισε ΠΑΣΟΚ . Αυτός ο Πολίτης όλο βλακείες είναι τελικά με τα εμετικά του άρθρα . Άντε τσαντίστηκα πάλι μια ζωή τα ίδια οι προδότες του ΠΑΣΟΚ και οι πατριώτες τις ΝΔ (χωρίζετε τους Έλληνες ότι πιο ανθελληνικό υπάρχει ) . Ε τι να κάνουμε ο λαός τα τελευταία πολλά χρόνια πριν μερικών παρενθέσεων προτιμά τους προδότες.
Ενώ δεν είμαι και τρελά φανατικός του Παπανδρέου με φανατίζεται με αυτά που γράφετε

Δημήτρης από Κρήτη

Vassilis είπε...

Αν ήταν θεωρία συνωμοσίας δεν θα το έβαζα. Το βιβλίο αυτό υπάρχει ως προτεινόμενο στο site του Παπανδρέου.

Επίσης ΔΙΑΒΑΣΕ το άρθρο και μετά μίλα... Που αναφέρει για ξεπούλημα και προδότες;

Είναι απαράδεκτο να προτείνει αυτό το βιβλίο που ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ την ιστορία. Αν δε το πιστεύει κιόλας... τότε εσύ έχεις πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Το βιβλίο δεν το ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει να το μάθω αλλά το ύφος όλου του κειμένου είναι προκλητικό όταν απευθύνεται σε Έλληνα πρωθυπουργό . Ειδικά στην αρχή αλλά πολύ περισσότερο στο τέλος επικροτούν με τον καλύτερο τρόπο τα λεγόμενά μου . Από την πρώτη μέρα βαρεθήκαμε να ακούμε για προδότες ε να που ο Ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά να ξεχωρίζει τους καλούς από τους κακούς και αυτοί που ψάχνουν για διχόνοια ας πάνε αλλού ...
Έχω βαρεθεί όσες φορές διάβασα τον πολίτη να ακούω κατά πόσο Έλληνας είναι ο Παπανδρέου και ναι με τα λεγόμενά του αφήνει να εννοειθεί το προδότης και αυτό δεν μπορεί να το αναιρέσει κανείς ... Κρίμα ίδιοι και απαράλλακτοι έχετε μείνει οι Έλληνες και τα Μιάσματα αυτά είναι...
Δημήτρης

Vassilis είπε...

Ο Πρωθυπουργός είναι κατώτερος υπάλληλος. Εκλέχθηκε για να μας υπηρετεί, όχι για να τον υπηρετούμε. Δεν κατάλαβα....!!!! Είναι υπεράνω κριτικής; Θες προκλητικό; Περίμενε να γράψω εγώ κάτι για τις επιλογές του... όπως τον Πάγκαλο...

Όσο για το τι είναι... δεν αμφιβάλλω ότι ποτέ δεν θα προδώσει την πατρίδα του... το πρόβλημα είναι ποια ΕΙΝΑΙ η πατρίδα του. Και αν δεν σου αρέσει που στο λέω... είχα μια σκασίλα!!!

Ο Ελληνικός λαός πλανάτε πλάνην οικτράν. Γιατί όταν τα ΜΜΕξαπάτησης εδώ μιλούσαν για κόκκινες γραμμές, στην Ευρώπη και στα Σκόπια τον είχαν κάνει ρεζίλι αυτά τα δημοσιεύματα.

emily είπε...

Βρε παιδιά ,μήπως τον αδικούμε τον πρωθυπουργό?Μήπως μπήκαν χάκερς και στη δική του ιστοσελίδα?????

Ανώνυμος είπε...

@emily
Όχι, απλά το συγκεκριμένο είναι ένα από τα 200 περίπου βιβλία που προτείνονται για ανάγνωση στη σελίδα,

http://www.papandreou.gr/papandreou/content/folder2.aspx?d=6&rd=7739474&f=1639&rf=1008414726&m=-1&rm=-1&l=2

Προφανώς ήταν το πιο πρόσφορο για φανεί πόσο "προδότης" είναι ο ΓΑΠ, κατά την προσφιλή τακτική ορισμένων blog εδώ και κάποιο διάστημα. Είμαι περίεργος αν στην ίδια σελίδα προτείνονταν ταυτόχρονα το "Κεφάλαιο" του Μαρξ και το "Mein Kampf" του Χίτλερ ως ενδιαφέροντα βιβλία, τι συμπέρασμα θα έβγαινε για την ιδεολογία και τις σκέψεις του ΓΑΠ (σύμφωνα με τα ίδια blog).

Vassilis είπε...

Ανώνυμε, το "προδότης" το λες εσύ. Δεν το λέει κανένας άλλος.

ΕΠΙΣΗΣ είμαι σίγουρος ότι αν ο Καραμανλής στην σελίδα του πρότεινε το Mein Kampf θα τον λέγατε φασίστα.

Το πρόβλημα επαναλαμβάνω δεν είναι τι νομίζουμε εμείς αλλά πως το χρησιμοποιούν αυτοί που μας επιβουλεύονται.

Επίσης, ο ΓΑΠ έχει πει για αποποινικοποίηση της κάνναβης για προσωπική χρήση με εκείνη την γραφική πλέον δήλωση περί γλαστρούλας στο παράθυρο. Και αυτό του το λέμε συνέχεια. Δεν σημαίνει ότι τον λέμε... ναρκωμανή!!! Μπορείς να καταλάβεις την διαφορά;

Ανώνυμος είπε...

Βεβαίως και καταλαβαίνω τη διαφορά ανάμεσα σε ένα πραγματικό θέμα, και σε ένα θέμα που δημιουργείται από το μηδέν για δημιουργία εντυπώσεων. Αν ο Καραμανλής - όπως αναφέρεις - πρότεινε το Mein Kampf και το είχε ως βάση της ιδεολογίας του, φυσικά και θα τον λέγαμε φασίστα. Αν πρότεινε το βιβλίο ως ενδιαφέρον ανάγνωσμα, ανάμεσα σε πολλά άλλα βιβλία, που εξέφραζαν διάφορες θέσεις και αντιλήψεις, μόνο προβοκάτορας (ή απλά ηλίθιος) θα ήταν όποιος τον έλεγε φασίστα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με το βιβλίο που προτείνεται στη σελίδα του Παπανδρέου, κάποιος μπορεί να προτείνει ένα βιβλίο για ανάγνωση χωρίς να είναι απαραίτητο να συμφωνεί με το περιεχόμενο του, μάλιστα μπορεί να είναι και τελείως αντίθετος με αυτό.

Vassilis είπε...

Να σε ρωτήσω κάτι; Πως ξέρεις αν κάποιος προτείνει ένα βιβλίο λόγω... ιδεολογίας ή ως... ενδιαφέρων ανάγνωσμα; Και εδώ τι είναι το ενδιαφέρων; Να δεις πως διαστρεβλώνουν την ιστορία; Πολύ... ενδιαφέρων!!!

Το συγκεκριμένο βιβλίο το προτείνει γιατί απλά ταιριάζει με την νεοταξική/πολυπολιτισμική ιδεολογία που έχει ασπαστεί πλήρως ο ΓΑΠ. Τέτοιος πρωθυπουργός στην... Πορτογαλία π.χ. δεν θα ήταν πρόβλημα... που απειλείτε μόνο από τα ψάρια του Ατλαντικού. Αλλά στην Ελλάδα είναι πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το ξέρω, αλλά μάλλον δεν το ξέρει - εκτός κι αν βρίσκεται στο μυαλό του Παπανδρέου - και ο αρχικός πόστερ (politis-gr), παρόλα αυτά δημιουργεί ολόκληρη ιστορία πάνω σε αυτή την υπόθεση...

ΥΓ. Το τι είναι ενδιαφέρον είναι πολύ υποκειμενικό. Ακόμα και πράγματα που τα βρίσκεις τελείως αντίθετα με τις απόψεις ή τις ιδεολογίες σου μπορείς να τα δεις ως ενδιαφέροντα αν σου δίνουν μια προοπτική που δεν την είχες σκεφθεί ως τώρα, ή που σου δίνουν την άποψη και των 'άλλων'.

Vassilis είπε...

Ο αρχικός poster είναι ένας αρθρογράφος στο Πρώτο Θέμα αν δεν κάνω λάθος. Και τυγχάνει να συμφωνώ μαζί του...

Ανώνυμος είπε...

Και στους New York Times να ήταν αρθρογράφος δεν θα άλλαζε η γνώμη που έχω σχηματίσει για πολλά (τα περισσότερα το τελευταίο διάστημα) άρθρα του. Ότι είναι τόσο ΑντιΠαπανδρεϊκά, που έχει γίνει βαρετό (ελάχιστος χαρακτηρισμός) να τα διαβάζεις, αφού εκ των προτέρων ξέρεις που θα καταλήξουν...

emily είπε...

Δεν τα λέει μόνο ο politis αυτά.Διαβάστε και αυτό

http://www.antinews.gr/?p=21356

Ανώνυμος είπε...

Το ένα μπλογκ αντιγράφει το άλλο, το ίδιο κείμενο (με μικροπαραλλαγές όπως βλέπω στο antinews) έχει αναρτηθεί σε κάμποσα μπλογκ αυτή τη στιγμή (με αναφορά ή χωρίς την αρχική πηγή). Δεν σου κάνει εντύπωση που όλα μαζί τα μπλογκ "ανακάλυψαν" το θέμα με αυτό το βιβλίο σήμερα 2/10/2009 όταν αυτό προτείνεται στη σελίδα του Παπανδρέου ήδη από τις 15/9/2008, πάνω από χρόνο δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

2/11/2009 εννοούσα προφανώς...

emily είπε...

Φαντάζομαι ότι το ανακάλυψαν τώρα επειδή θριαμβολογούν οι Σκοπιανοί.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζουν κι αυτοί ότι ανακάλυψαν τη λυδία λίθο, αλλά μάλλον κίβδηλος θα τους βγει ο "χρυσός" που βρήκαν...

Vassilis είπε...

Αν το πρόβλημά σου είναι το "αντιπαπανδρεϊκό" στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι δύσκολο να το ξεπεράσουμε την στιγμή που αυτή η ηλίθια πρόταση είναι στο site του Παπανδρέου. Προσωπικά θεωρώ αυτόν τον άνθρωπο επικίνδυνο, όχι γιατί είναι "προδότης" ή έχει στο νου του το κακό της χώρας. Αντιθέτως το πρόβλημα είναι ότι αυτά που λέει τα... πιστεύει!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον κι εσύ στο μυαλό του είσαι, και γνωρίζεις τι ακριβώς πιστεύει (και μάλιστα τον χαρακτηρίζεις "επικίνδυνο" με βάση αυτή την υπόθεση, αλλά όχι "προδότη" όπως ανέφερα πριν, αν και το τελευταίο το ανέφερε ήδη κάποιος στα σχόλια του politis-gr). Είμαι πάντως περίεργος πόσοι έχουν διαβάσει όλο το βιβλίο πέρα από τα 4-5 αποσπάσματα που αναφέρθηκαν. Ίσως να έχει κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα μέσα, που όμως δεν είναι τόσο "αξιοποιήσιμα"...

Vassilis είπε...

Αν ήταν μόνο αυτό καλά θα ήταν. Αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Όταν βγαίνει και λέει για τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη με πρόσχημα το περιβάλλον ενώ η εταιρία που τον κατασκευάζει έχει τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ ατυχήματα στον κόσμο εγώ τον θεωρώ επικίνδυνο. Και πρόσεξε... εκεί είπε ότι η συμφωνία αυτή εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα της Ρωσίας!!! Δεν είπε ότι δεν εξυπηρετεί της Ελλάδας!!! Εγώ ξέρεις πως το μεταφράζω αυτό, ειδικά όταν για τους αγωγούς των Αμερικανών δεν έχει καμία μα ΚΑΜΙΑ αντίρρηση;

Όταν βγαίνει και λέει για ψήφο των λαθρομεταναστών μόνο και μόνο γιατί έχουν μπει στην χώρα, τον θεωρώ επικίνδυνο. Δεν είμαστε Πορτογαλία, Καναδάς ή... Σουηδία. Είμαστε Ελλάδα.

Δεν με ενδιαφέρει τι "λένε" ότι έχει πει. Αλλά τι έχει πει. Και τι προτείνει.

Ανώνυμος είπε...

Λέει για ψήφο των "λαθρομεταναστών"; Μήπως κάνεις κάποιο λάθος; Γιατί - εκτός κι αν δεν το άκουσα/διάβασα σωστά - νομίζω ότι μιλάει για ψήφο στους νόμιμους μετανάστες, και μάλιστα όσους έχουν τις προϋποθέσεις από το νόμο να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα, που δεν τους δίνεται με διάφορες δικαιολογίες, εδώ και χρόνια. Και ακόμα περισσότερο στα παιδιά τους που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

Vassilis είπε...

Κατ'αρχήν το ΠΑΣΟΚ δεν ξεχωρίζει πως έχουν μπει οι γονείς στην χώρα, αρκεί να εχουν γεννηθεί τα παιδιά εδώ. Σε καμία χώρα δεν συμβαίνει αυτό, ακόμα και στην Αμερική δεν παίρνεις υπηκοότητα αν δεν έχεις τουλάχιστον έναν γονέα με υπηκοότητα.

Η υπηκοότητα δίνεται με συγκεκριμένο τρόπο και όχι γιατί έτυχε να γεννηθούν εκεί.

Οπότε θέλει να δώσει υπηκοότητα σε λαθρομετανάστες.