Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2009

Καταργούν και τη βάση του 10...

Ε δεν είναι δυνατόν... Δηλαδή έχουν βαλθεί να τα κάνουν όλα άνω κάτω; Ποια η λογική της κατάργησης της βάσης του 10; Να γίνουν τα πανεπιστήμιά μας ξανά εργοστάσιο παραγωγής φοιτητών και μετρίων πτυχιούχων; Το γνωρίζουν ότι έχει ανέβει το επίπεδο των σπουδών γιατί δεν μπαίνει πλέον όποιος να 'ναι μόνο και μόνο γιατί υπάρχει... κενή θέση; Και δεν το λέω γιατί έχει γίνει κάποια μελέτη που έχει δημοσιευτεί στο... Ίντερνετ, αλλά γιατί μου το λένε φίλοι μου καθηγητές. Πριν είχαν στουρνάρια που καθυστερούσαν τους υπόλοιπους, τώρα έχουν φοιτητές.

Αν ρωτήσετε καθηγητές χωρίς μόνιμες έδρες θα σας πουν το ίδιο. Αν όμως ρωτήσετε μόνιμους καθηγητές που πληρώνονται με το κεφάλι, θα σας πουν "σωστά καταργείται η βάση του 10".

Η βάση του 10 μπορεί να μην είναι ο τέλειος τρόπος να καθορίζεις την ποιότητα των φοιτητών αλλά είναι ο καλύτερος με το υπάρχων σύστημα. Αν θέλουν να μπαίνουν όλοι... τότε ας καταργήσουν τις εξετάσεις. Αν θέλουν πάλι ποιότητα με ευκαιρίες για όλους ας κάνουν ένα προπαρασκευαστικό έτος. Αλλά όχι να καταργήσουν την βάση του 10 για μικροκομματικούς λόγους.

Το Πανεπιστήμιο σημαίνει γνώση... όχι κατανάλωση. Το πολύ δεν είναι καλό. Το ποιοτικό είναι μόνο καλό. Τώρα θα γεμίσουν τις σχολές για να αυξήσουν την κατανάλωση στις φοιτητούπολεις...!!!

2 σχόλια:

dexter είπε...

προτεινω να με εκτελεσεις για να μην προσβαλλω τον δημιουργό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vassilis είπε...

Ο λόγος που καταργούν την βάση του 10 είναι για να μην μένουν κενές... καρέκλες!!! Ο φοιτητής δεν είναι καρέκλα. Και επιτέλους κάποιος πρέπει να κάνει και τον υδραβλικό και τον τεχνίτη. Όλοι γιατροί και δικηγόροι θα μου γίνουνε;

Να διορθώσουν το σύστημα. Όχι να προσαρμόσουν τα παιδιά στο σύστημα...