Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2009

Η σωστή κατά την γνώμη μου απόψη για τα Stage.

Ο ΣΥΝ ανακοίνωσε: "Οι απασχολούμενοι σε προγράμματα stage πληρώνουν τα σπασμένα των πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. αφού και τα δύο κόμματα από το 1996 χρησιμοποίησαν τα stage ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων. Εμείς επιμένουμε στις προτάσεις μας:

1. Τα προγράμματα stage, πρέπει να καταργηθούν και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Όσοι απασχολούνται με τρέχουσες συμβάσεις stage πρέπει να ασφαλιστούν και να παίρνουν τον κατώτερο μισθό. 2. Να προκηρυχθούν άμεσα διαγωνισμοί μέσω ΑΣΕΠ για να καλυφθούν οι χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην πολιτική προστασία. 3. Να καλυφθούν αναδρομικά από το δημόσιο ή τον ΟΑΕΔ οι ασφαλιστικές εισφορές για σύνταξη όσων εργάστηκαν με stage και να τους αναγνωριστεί η εργασιακή εμπειρία τους με ειδική μοριοδότηση ανάλογα με το χρόνο απασχόλησής τους".

Σχόλιο vasper: για πρώτη φορά είμαι σύμφωνος 100% με τον ΣΥΝ!!!

4 σχόλια:

john anast είπε...

Απ' ότι έλεγε η ΓΣΕΕ πριν 1 μήνα περίπου, είχαμε 980.000 περίπου δημόσιους υπαλλήλους με μόνιμη σχέση απασχόλησης με το δημόσιο. Χρειαζόμαστε κι άλλους;
Νομίζω πως άυτό που μας λείπει είναι η άρση μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων μήπως και δουλέψουν λίγο για να καλύψουν τις δήθεν κενές θέσεις που καλύπτουν οι των stage

Vassilis είπε...

Μονιμότητα δεν υπάρχει πλέον. Όλοι όσοι προσλαμβάνονται σε μόνιμες θέσεις έχουν συμβάσεις αορίστου. Απλά δεν μετατρέπονται οι παλαιές μονιμότητες σε αορίστου.

Όσο για τον αριθμός των Δ.Υ. οι απόψεις διίστανται.Από 700000 έως 1,3 εκ. Το νούμερο της ΓΣΕΕ μάλλον είναι κοντά στην πραγματικότητα.

ΑΛΛΑ φαντάσου ότι δεν μπορείς να βάλεις τους μονίμους να κάνουν άλλες δουλειές για να καλύψουν θέσεις... σύμφωνα με τα "κεκτημένα" τους!!!

F5PILOT είπε...

Το χειρότερο όλων είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει σε αυτό το κράτος πόσοι ακριβώς είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Ανώνυμος είπε...

http://diaporon-bl.blogspot.com/2009/10/23-o-09.html