Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2009

Stage; Καλά να πάθετε!!!

Δεν θα υπάρξει μοριοδότηση για κανέναν από όσους συμμετείχαν στα Stage. Αυτό αποφάσισαν οι κυβερνώντες. Το 1999 και το 2000 είχαν μονιμοποιήσει τους δικούς τους, σήμερα αρνούνται να τους μοριοδοτήσουν έστω και αναλογικά. Ρεβανσισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!

Και μη βγει κανένας ΠΑΣΟΚος και προσπαθήσει να υπερασπιστεί την απόφαση μη μοριοδότησης. Για την κατάργηση καλά έκαναν. Αλλά το να μην μοριοδοτήσουν είναι ρεβανσισμός. Καθαρά και ξάστερα. (Πριν τις εκλογές δεσμεύτηκαν για την κατάργηση - συμφωνώ 100% με την κατάργηση - όπως σωστά γράφει φίλος σε σχόλιο, χωρίς όμως να πουν τι θα κάνουν με τους εργαζόμενους... ΕΚΠΛΗΞΗ!!!)

Το καλύτερο όλων; Όσοι δούλεψαν ενώ οι συμβάσεις τους είχαν ξεκινήσει μετά την προκήρυξη των εκλογών ΔΕΝ θα πληρωθούν!!! Να μάθουν για να ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία!!! Το ξανακάνουν τώρα; Όχι...

Πληροφορίες που λένε ότι από χθες ξεκίνησε η προσέλευση στα διάφορα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (τοπικές, νομαρχιακές, βουλευτικά κλπ) για την εξασφάλιση των μονίμων θέσεων που θα προκηρυχθούν στο δημόσιο, κρίνονται υπερβολικές.

Όσο θυμάμαι την κοπελίτσα του stage που βγήκε και είπε ότι ψήφισε το ΠΑΣΟΚ για να διορθώσει την κατάσταση... και να την μονιμοποιήσει, μου έρχονται στο μυαλό όλες οι κενές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ.

Με τα λόγια λοιπόν του πρώην πρωθυπουργού κ.Σημίτη: "Ας πρόσεχαν"!!!!

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προεκλογικά δεσμεύτηκαν για την κατάργηση τους.Γι' αυτό πρώτα διαβάζουμε τα προγράμματα των κομμάτων και μετά ψηφίζουμε(για την κοπελιτσα).

Vassilis είπε...

Ναι, φυσικά και δεσμεύτηκαν για κατάργηση.

ΠΡΟΣΕΞΕ ΟΜΩΣ:

Χωρίς να πουν τι θα κάνουν με τους εργαζόμενους!!! Αυτό το άφησαν ΦΛΟΥ, ενώ οι κομματάρχες και οι βολευτές διαβεβαίωναν ότι "κάτι θα κάνουν".

Ξέρεις, το να πω τι θα κάνω γενικά δεν λέει κάτι. Το πως είναι το κόλπο. Και το ΠΑΣΟΚ ξέρει από κόλπα.

Agg3los είπε...

ο παγκαλος επε οτι θα μπουν μονιμοι στο δημοσιο που καλυπτουν παγιες και διαρκεις αναγκες..κοινως θα βαλουν κατευθειαν τους δικους τους..ο προθαλαμος stage τελειωσε..ή εισαι εξω ή μεσα στο δημοσιο...

αλλωστε ο Ανδρεας το '80 δεν χρειαζοταν stage για να βαλει τους κομματικους παντου..

Ανώνυμος είπε...

Οι υποψήφιοι απολυμένοι γνώριζαν τί κακό τους περιμένει άν βγεί το ΠΑΣΟΚ και το καταψήφισαν.
Βρίσκονται μέσα στο 33% της Νέας Δημοκρατίας άσχετα με το τί ψήφιζαν σε προηγούμενες εκλογές.

Vassilis είπε...

Και το ξέρεις από που ακριβώς; Γιατί η κοπελίτσα που είδα εγώ στην TV να λέει ότι ψήφισε ΠΑΣΟΚ, μάλλον περίμενε διορισμό. Μήπως λοιπόν έγινε το αντίθετο; Λέω τώρα εγώ...

Ανώνυμος είπε...

Στα Stage στην Επιτροπή της Ευρωπαικής ένωσης και του Ευρωκοινοβουλίου δεν μοριοδοτείται ΚΑΝΕΝΑΣ για την μετέπειτα πρόσληψη
Επίσης παλιότερα υπάρχαν stage στα οποία ΔΕΝ πληρώναν μισθό.
Α, και να συμπληρώσω κάτι --- Στα stage αυτά ΔΕΝ είσαι ασφαλισμένος ...
και το σχετικό λινκ

http://ec.europa.eu/stages/information/traineeship_en.htm#Infotab1

-- Για την ακρίβεια ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ τα stage δεν μοριοδοτούνται .... και στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων πρόκειται για ανασφάλιστη εργασία .

Είναι απλώς ευκαιρίες για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

Τώρα αν στην Ελλάδα θέλουμε να πρωτοτυπήσουμε και οι βουλευτές και πολιτικοί (του όποιου κόμματος) την είδαν διαφορετικα -- και οι "εργαζόμενοι" τρέχαν στα πολιτικά γραφεία και τους πιστεύαν -- ειλικρινά δεν πρέπει να ενδιαφέρει την κοινωνία. Είναι σαν τα αυθαίρετα και τις περαιώσεις που νομιμοποιούν αρρωστημένες καταστάσεις.

Ούτε μοριοδότηση, ούτε ασφάλιση -- το stage είναι για απόκτηση εμπειρίας (να γράψεις κάτι στο βιογραφικό σου) και μετά να βρεις την κανονική δουλειά. Όπως σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα περί μοριοδοτήσεων και ασφάλισης είναι εκ του πονηρού

Vassilis είπε...

Όταν η σύμβαση "stage" ανανεωθεί οι προσληφθέντες θεωρούνται ΣΥΒΜΑΣΙΟΥΧΟΙ και έχουν ΟΛΑ τα δικαιώματα σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Γιατί; Γιατί πλέον δεν είναι Stage. Οπότε αλλού η καφρίλα των ΠΑΣΟΚων.. παρακαλώ!!!

Vassilis είπε...

Επίσης το link που έβαλες ΔΕΝ είναι για τα stage. Είναι για μαθήτευση αποφοίτων πανεπιστημίου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στην Κομισσιόν.

Vassilis είπε...

Επίσης αν ισχύει αυτό που λες ΑΠΑΙΤΩ να απολυθούν οι 3000 που είχαν ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ (και όχι μοριοδοτηθεί) το 1999 και το 2000 και να επιστρέψουν τους μισθούς 10 χρόνων πίσω στο κράτος!!!!

Άντε γιατί το ΠΑΣΟΚ μας τα έχει πρήξει... και ακόμα δεν βγήκε!!!!

Ανώνυμος είπε...

α) "Επίσης το link που έβαλες ΔΕΝ είναι για τα stage. Είναι για μαθήτευση αποφοίτων πανεπιστημίου ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στην Κομισσιόν."

http://ec.europa.eu/ stages/information/traineeship_en.htm#Infotab1

ελπίζω να βλέπεις ότι μιλάει για stage ... το έκανα και ΜΠΟΛΝΤ ...
είναι γνωστότατο stage αυτό στην κομισιόν και στην ευρωβουλή ... Όσον αφορά στο ότι μιλάει συγκεκριμένα για την Κομισιόν -- Δεν διαφωνώ -- και εγώ στο σχόλιό μου πριν το λινκ για την κομισιόν μιλάω. Το διάβασες ? !!!!
Θα ήταν κομματάκι δύσκολο να βάλω ΟΛΑ τα λινκ για ΟΛΑ τα stage -- πήρα ένα αντιπροσωπευτικό.

β) "Όταν η σύμβαση "stage" ανανεωθεί οι προσληφθέντες θεωρούνται ΣΥΒΜΑΣΙΟΥΧΟΙ και έχουν ΟΛΑ τα δικαιώματα σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία."

Που ακριβώς το γράφει αυτό ?? μου δίνεις το λινκ σε παρακαλώ ?? που λέει ότι αν ανανεωθεί η σύμβαση stage θεωρείσαι συμβασιούχος ?...

Αν πάω εγώ να δουλέψω σε μία εταιρεία για ένα καλοκαίρι (για εργασιακή εμπειρία) και με κρατήσουν και άλλους 3 μήνες, πρέπει σώνει και καλά να γίνω μόνιμος σε αυτή την εταιρεία ?? Τι κουφές λογικές και μπούρδες είναι αυτές ? (ή μήπως η καφρίλα των ΝΔιτών ...παρακαλώ)

γ)βεβαίως να απολυθούν -- συμφωνώ απολύτως ! εγώ δεν έχω κομματικές παρωπίδες όπως εσύ !!

δ)Μια ζωή ουρλιάζεις για τους "μόνιμους τεμπέληδες" δημόσιους υπάλληλους και τον τεράστιο δημόσιο τομέα και τώρα ζητάς να προσλάβουν και να "μοριοδοτήσουν" και άλλους !!! (ούτε ιδεολογία, ούτε τίποτα -- αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση κάνεις !)

Ανώνυμος είπε...

και ένα τελευταίο

τι έκανε η ΝΔ τόσα χρόνια και δεν σταμάταγε τις συμβάσεις stage ??
να πει -- "κύριοι 2 εξάμηνα το πολύ", μετά άλλος για εμπειρία !!!
γιατί δεν το έκανε και άφηνε όλους αυτούς με την ψευδαίσθηση της "εργασίας" ??

Τι πιο εύκολο !!! -- αφού δεν το έκανε, καποια στιγμή έπρεπε να το κάνει κάποιος !!! (αν αφήσεις τη γάγγραινα, το χάνεις το πόδι... -- και αν δεν κόψεις πόδι, τότε πεθαίνεις)

Η ΝΔ άφησε τη γάγγραινα, το ΠΑΣΟΚ κόβει το πόδι

tsaousa είπε...

Από τη στιγμή που δεσμεύτηκαν προεκλογικά ότι θα τα καταργήσουν και ο κόσμος τους ψήφισε με 10.5 μονάδες πάνω από τοι δεύτερο κόμμα, καλώς έπραξαν! Το ήθελε και ο κόσμος.

F5PILOT είπε...

Ρεβανσισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!

Τι εννοείς Βασιλάκη; Παραδέχεσαι ότι όλοι αυτοί είναι γαλάζιοι και μπήκαν με βίσμα;
Διότι δεν νοείται ρεβανσισμός σε πράσινους δηλαδή σε δικούς μας. Αδόκιμος ο όρος.

Λίγο προσοχή. Μην αυτοκαρφώνεστε.

Vassilis είπε...

@f5pilot, μου φτάνει που εσείς νομίζεται ότι είναι γαλάζιοι. Γιατί ρεβανσισμός είναι.

@Ανώνυμε, για ψάξε καλύτερα το ευρωπαϊκό δίκαιο. Το συγκεκριμένο link είναι για συγκεκριμένο πρόγραμμα. Όχι γενικά για τα stage. Κατάλαβες;

@tsaousa, άλλη μία φορά να πεις αυτό το φασιστικό... θα σε πάρει και θα σε σηκώσει. Μέχρι τώρα είμαι ευγενικός, αλλά το παρακάνεις. Θα μιλάμε και εσείς θα τα ακούτε... Κατάλαβες;

Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά είπε ότι θα καταργήσει τα stage στο δημόσιο, επέμενε όμως να μην απαντάει στο τι θα γίνει με τους εργαζόμενους σε αυτά. Ε τώρα μάθαμε...

Το αστείο είναι ότι συμφωνούμε με την κατάργηση των stage. Εκεί που δεν συμφωνούμε είναι με τον τρόπο που αφήνουν στον δρόμο όλους αυτούς τους νέους λες και δεν απέκτησαν πείρα εργασιακή!!! Ούτε καν αυτό δεν αναγνωρίζουν οι υβριστές τους...!! ΟΥΣΤ από κει... Τώρα θα δείτε τι θα γίνει; 10 χρόνια; Ούτε 10 μήνες δεν θα είστε κυβέρνηση έτσι... Τώρα δε που αρχίσατε και τους διορισμούς πρασίνων...

tsaousa είπε...

Ξέρεις πόσα άνεργα παιδιά υπάρχουν αλλά δεν είχαν το βίσμα των γαλάζιων για να μπουν έστω με τα 400 Ευρώ;
Αυτό δεν είναι σωστό. Όλοι έξω και μέσα ΜΟΝΟ όσοι έχουν προσόντα. Τα τσατσιλίκια μακριά πια.

Ανώνυμος είπε...

για βάλε μου εσύ ένα λινκ για το τι λεει το ευρωπαικό δίκαιο που το έχεις ψάξει ..... γιατί αν το ψάξεις μάλλον θα εκπλαγείς ....

όσον αφορά στο συγκεκριμένο λινκ -- πάλι ΔΙΑΒΑΣΕ τι λέω -- το παραθέτω ως λινκ του ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ -- ποτέ δεν έγραψα ότι αναφέρεται γενικά σε όλα τα stage ...
και περιμένω να μου δείξεις ΈΣΥ άλλα stage (σε άλλες χώρες του κόσμου) που "μοριοδοτούν"¨και "ασφαλίζουν"

Γιατί όλο λες λες λες αλλα δεν παραθέτεις και καμιά πηγή .....

Vassilis είπε...

@tsaousa, το ότι εσείς θωρείτε ότι τα παιδιά των stage ήταν "γαλάζια" βίσματα, είναι δικό σας πρόβλημα και δική σας ανοησία.

@Ανώνυμε, επαναλαμβάνω ότι από την στιγμή που έγινε ανανέωση δεν είναι πλέον stage γιατί τα stage ΔΕΝ ανανεώνονται. Και η ανανέωση γινόταν ΚΑΙ επί ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα το ΠΑΣΟΚ μονιμοποίησε κιόλας!!! ΤΟ ΠΑΣΟΚ μονιμοποίησε τους δικούς του!!! Ε απαιτώ ή να μοριοδοτήσει τα παιδιά τους Stage Η να ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ και να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. Κατάλαβες;

Ανώνυμος είπε...

11 εκατομύρια ΗΛΙΘΙΟΙ δεν μπορουν να καταλάβουν οτι η λύση στο πρόβλημα δεν είναι το ποιος θα μπει ή όχι στο δημόσιο να τα ξύνει, αλλα οτι οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΥΦΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ ΕΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΣΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.