Τετάρτη, Οκτωβρίου 21, 2009

Stage... και ΓΣΕΕ...

Καταργούνται τα stage, μπράβο και ζήτω... Να καταργηθούν παντού. Αλλά καταργούνται έτσι; Χωρίς καμία σκέψη τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτά μετά την λήξη της σύμβασής τους; Γιατί; Μήπως για να φύγουν 23000 εργαζόμενοι που όπως λέγεται πολλοί από αυτούς καλύπτουν πάγιες ανάγκες και να προσληφθούν τα δικά τους παιδιά;

Πολύ πιθανόν. Ειδικά μετά το λυσσαλέο ξέσπασμα της ΓΣΕΕ δεν βλέπω άλλη λογική. Ήδη το ΠΑΣΟΚ είχε πει προεκλογικά ότι τα stage ήταν βόλεμα γαλάζιων παιδιών (μιλάμε για ΤΟ βόλεμα!!!). Τώρα η καταπράσινη ΓΣΕΕ θέλει να εκδικηθεί αυτά τα... "γαλάζια" παιδιά και αρνείται να τους αναγνωρίσει οτιδήποτε.

Εντάξει... να μην μονιμοποιηθούν. Αυτό το καταλαβαίνω και το επικροτώ. Θα είναι πράγματι λάθος. Αλλά να μην πάρουν και μοριοδότηση; Για ποιο λόγο; Αφού εργαζόντουσαν και έχουν αποκτήσει την εμπειρία. Είναι αυτό αξιοκρατικό που λέει η ΓΣΕΕ; Το αντίθετο είναι...

Και κάτι άλλο. Η ΓΣΕΕ υποτίθεται ότι κοιτάει τα συμφέροντα των εργαζόμενων... Από πότε αυτοί οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα; Επειδή θεωρούνται "γαλάζια" παιδιά; Υποκρισία και φαρισαϊσμός... Να ανακαλέσει και να αναγνωρίσει το δικαίωμα στην μοριοδότηση. Αυτό είναι το αξιοκρατικό.

7 σχόλια:

F5PILOT είπε...

Γιατί αυτό το όψιμο ενδιαφέρον για κάποιους που δουλεύουν παρανόμως στο δημόσιο; Πώς μαθητευόμενοι καλύπτουν πάγιες θέσεις στο δημόσιο; Με ποιά νομοθεσία; Επιτρέπονται stage στο δημόσιο; Δεν είπαμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο των προτάσεών σου μετά το 2004 αλλά κάποια παράνομα πράγματα πρέπι να σταματήσουν. Κάποιοι αργόσχολοι στο δημόσιο θα πρέπει να σταματήσουν να επιβαρύνουν τον τακτικό προυπολογισμό.
Άλλωστε αυτή είναι νομίζω η πάγια και διαρκής θέση σου για το δημόσιο. Εκτός και αν και εδώ πλέον έχεις αρχίσει να την χρωματίζεις την θέση αυτή.

Vassilis είπε...

Αντί να έχεις κομματική εμπάθεια να διαβάζεις τι γράφω. Γράφω ότι ΚΑΛΩΣ καταργούνται. ΑΛΛΑ η μοριοδότηση αυτών που έχουν αποκτήσει εμπειρία ΕΙΝΑΙ αξιοκρατικό μέτρο. Η μη μοριοδότηση είναι ρεβανσισμός. Εσύ αυτό υποστηρίζεις;

Vassilis είπε...

Όσο για το αργόσχολοι, πίστεψέ με, όταν το 40% των εργαζομένων στον... ΟΑΕΔ είναι με stage και δεν προλαβαίνουν.. το τελευταίο πράγμα που κάνουν είναι να κάθονται. Αλλά θα τα δεις μόλις τελειώσουν οι συμβάσεις.

Τίποτα... προετοιμασία για πράσινες προσλήψεις είναι. Ο ρεβανσισμός του ΠΑΣΟΚ ζει και βασιλεύει στην πλάτη των παιδιών του stage.

Ανώνυμος είπε...

Και που είναι η ΝΔ ρε Βασίλη; Μήπως πρέπει να φωνάξει λίγο;

emily είπε...

http://taxalia.blogspot.com/2009/10/stagiers-16.html

F5PILOT είπε...

Δηλαγή το έγκλημα οργανωμένο δηλαδή. Προσλαμβάνουμε με την συνέντευξη μαζεύουμε μόρια εμείς του γυμνασίου περισσότερα από τους διδάκτορες και έτσι κάνουμε ρουά ματ στο ΑΣΕΠ με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

F5PILOT είπε...

Μη μου μιλάς για ρεμβασισμό σε μένα. Αφού νοιάζεσαι για τα θύματα του Ρεμβασισμού τι θα έλεγες αν ξαναγυρνούσα και έπαιρνα κεφάλια; Θα είχα δικαιο ή όχι;