Πέμπτη, Οκτωβρίου 15, 2009

Συνέντευξη; Τι χρώματος;

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον αστείο για το κόμμα που μιλούσε για γαλάζιες συνεντεύξεις να διαλέγει ανθρώπους με... συνέντευξη!!!

Έτσι λέει θα διαλέξουν ανάμεσα στους επικρατέστερους υποψηφίους για κάθε θέση. Συμφωνώ απόλυτα. Δεν προσλαμβάνεις κάποιον που δεν έχεις καν δει, μόνο με το βιογραφικό του. Αυτό όμως το μαθαίνει τώρα το ΠΑΣΟΚ; Η μήπως απλά ήταν λαϊκισμός όταν μιλούσε για γαλάζιες συνεντεύξεις; Γιατί, εκτός από τον "λόγο" τους δεν έχουμε κάτι άλλο που να μας βεβαιώνει για το... αξιοκρατικό της διαδικασίας. Και όταν έχουμε δει το "Κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα" μάλλον έχουμε και λόγους να αμφιβάλλουμε.

Σε κάθε περίπτωση όμως επειδή οι θέσεις είναι για μετακλητό προσωπικό σε πολιτική θέση μάλλον μας είναι αδιάφορο ποιους θα επιλέξουν. Όμως αν χρησιμοποιηθεί η διαδικασία για να παρακάμψουν την αξιοκρατία σε άλλες περιπτώσεις τότε θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Θέλει προσοχή λοιπόν. Γιατί όταν θα είναι να προσλάβουν επιστημονικό προσωπικό, αν και η διαδικασία ΑΣΕΠ δεν είναι ότι καλύτερο, αυτή η τωρινή διαδικασία μάλλον θα αποδειχτεί διάτρητη και τρόπος επικράτησης κομματόσκυλων ακόμα και στους χώρους που μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να εισβάλλουν χωρίς να έχουν και κάποια αξία. Βέβαια θα δούμε και πως θα θεσμοθετηθεί. Ακόμα δεν ξέρουμε τις λεπτομέρειες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: