Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2009

Προστασία δασών. Νομοσχέδιο σε δημόσια διαβούλευση...

Πηγή: opengov.gr

Αρθρο 2

1. Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η έκδοση οικοδομικών αδειών επισκευής και η εκτέλεση σχετικών εργασιών, μόνον για νομίμως υφιστάμενα κτίσματα, δημόσια κτίρια, ειδικές εγκαταστάσεις και έργα, δημόσια έργα και έργα υποδομής τα οποία έχουν χωροθετηθεί για τα οποία πρέπει να εκδοθεί οικοδομική άδεια ή τα οποία σήμερα εκτελούνται.

2. Μετά την κήρυξη των αναδασωτέων περιοχών, στο χρόνο που ορίζει ο Νόμος, αίρεται η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών με απόφαση του Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας. Επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση η εκτέλεση οικοδομικών εργασιών για κτίσματα εντός των αναδασωτέων περιοχών για τα οποία είχε εκδοθεί νομίμως οικοδομική άδεια μόνον μετά από αυτοψία Ειδικής Επιτροπής Ελέγχου για την διαπίστωση της ακριβούς και νόμιμης χωροθέτησης του κτίσματος. Η άρση της απαγόρευσης της παραγρ. 1 και της παρούσας παραγράφου, αναρτάται υποχρεωτικά, στο διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Αττικής.

3. Τις Ειδικές Επιτροπές Ελέγχου συστήνει με απόφασή του ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής και συμμετέχουν σ΄ αυτές ένα μέλος από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, ένα μέλος από το Πολεοδομικό Γραφείο της περιοχής και ένα μέλος από το Δασαρχείο της περιοχής.

Σχόλιο vasper: Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!!!! Ουδέν άλλο σχόλιο. Κρίνεται και μόνοι σας!!!

Υ.Γ. Προτιμώ το closedgov.gr που τα λέει όπως είναι...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι ακριβώς να σχολιάσουμε ?
Λέει ότι αν έχει εκδοθεί νόμιμη άδεια τότε αυτή ισχύει !!
Εσύ τι λες ? Να ανακαλούμε τις νόμιμα εκδοθείσες άδειες ?

Vassilis είπε...

Ο νόμος Σουφλιά δεν είχε καμία επιτροπή... Απλά κατεδάφιζε. Τώρα ποιος ακριβώς κρίνει ότι μια άδεια είναι νόμιμοι; Οι ίδιοι που την εξέδωσαν; Έχει ακούσει ότι οι πολεοδομίες είναι οι ποιο βρώμικες δημόσιες υπηρεσίες έτσι;

Σε περιοχές που κάηκαν και έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες τι είδους άδειες είναι νόμιμες; Οι εξαιρέσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πράσινο παραθυράκι, σαν αυτά που την δεκαετία του 80 έχτισαν την Πεντέλη και τον Υμηττό.