Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2009

Πρόσωπα και πολιτικές... Βλέποντας στο μέλλον.

Δεν με ενδιαφέρει ποιος έχει πρόβλημα με ποιον. Ο Βαγγέλης με τον Γιώργο, η Ντόρα με τον Δημήτρη ή ο Αλέκος με τον Αλέξη. Με ενδιαφέρει μόνο όταν κάποιος λέει ότι συνεργάζεται για το καλό της χώρας να σκέφτεται το καλό της χώρας και όχι το δικό του καλό. Και όλοι αυτοί που βρίζουν τον έναν ή τον άλλο και κατηγορούν, καλά θα κάνουν να σωπάσουν και να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα.

Δεν με ενδιαφέρει αν αύριο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είναι Η Ντόρα, ο Δημήτρης ή ο... Γιάννης. Αλλά αυτοί οι τρεις, τέσσερις ή... δέκα, να συνεργάζονται την επόμενη μέρα για το καλό του τόπου.

Όποιος λοιπόν, ακόμα και από τους ψηφοφόρους της παράταξης, έχει προβλήματα με συγκεκριμένα πρόσωπα, καλά θα κάνει να θυμάται ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά πολιτική και υπευθυνότητα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει μια μεγάλη ευθύνη: Πρέπει να μάθει επιτέλους ο Έλληνας ότι δεν υπάρχουν ανέξοδες πολιτικές και εύκολες ή μαγικές λύσεις, ούτε σχέδια 100 ημερών. Δυστυχώς αυτό του έχουν υποσχεθεί και τώρα. Και του έχουν υποσχεθεί κακέκτυπα πολιτικών που ήδη έχουν αποτύχει και στατικά σχέδια για μια διαρκώς διαφοροποιούμενη κατάσταση. Πάντα βέβαια ελπίζουμε σε θαύμα, αλλά δεν νομίζω να γίνει. Και ειδικά με ένα ΠΑΣΟΚ που σήμερα βγάζει χολή. Όχι από την ηγεσία του (γιατί αυτή είναι προσεκτική να μην προκαλέσει), αλλά από τον απλό του κόσμο... Και μάλιστα με την προτροπή των διαπλεκόμενων ΜΜΕξαπάτησης που ήδη έχουν πάρει τις υποσχέσεις από τον κ.Παπανδρέου για τα έργα που πρόκειται να γίνουν.

Η πίτα μοιράζεται εις βάρος όλων μας όμως. Και αυτό θα το πληρώσουν και τα δικά μας και τα δικά τους παιδιά. Ο Έλληνας σήμερα όμως θέλει ή να είναι διορισμένος με μισθό βρέξει χιονίσει, ή αφεντικό με προμήθειες του δημοσίου (και τώρα πρόσφατα με δάνεια με εγγύηση του δημοσίου) ... Έτσι όμως δεν πάμε μπροστά. Πάμε πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: