Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2009

Επιλογή Γενικών Γραμματέων στα υπουργεία.

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής βιογραφικών για την επιλογή των Γενικών Γραμματέων υπουργείων είχαμε πολλοί bloggers (από ΟΛΕΣ τις παρατάξεις) γράψει, ότι είναι λάθος και ότι δεν έχει κανέναν νόημα, καθώς οι υπουργοί θα επιλέξουν αυτούς που γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Είναι δυνατόν ποτέ να επιλέξει υπουργός κάποιον που δεν ξέρει για στενότερό του συνεργάτη;

Όταν το λέγαμε τότε αυτό ήμασταν οπισθοδρομικοί, κάναμε... αντιπολίτευση και άλλα διάφορα, μερικά όχι τόσο κολακευτικά.

Σήμερα λοιπόν έχουμε τους δημοσιοκάφρους να συζητάνε για το θέμα με τον κύριο Καστανίδη και να του δίνουν άλλοθι για τον τρόπο που έκανε την επιλογή.

Μα το θέμα δεν είναι γιατί επέλεξε αυτόν που επέλεξε!!! Το θέμα είναι γιατί μας κοροϊδεύουν με τα βιογραφικά στο διαδίκτυο... Πουθενά δεν έλεγε "πρέπει να σας γνωρίζει ο υπουργός" ή "πρέπει να είστε στο ΠΑΣΟΚ" ή τουλάχιστον "να έχετε υπογράψει έκδοση με την γυναίκα του υπουργού"!!! Και φυσικά δεν φταίει ο κύριος Καστανίδης!!!

Και θα σας απαντήσω αμέσως γιατί μας κοροϊδεύουν. Επικοινωνιακό ΤΡΙΚ. Απλό... Κανείς δεν θα θυμάται ότι τους κορόιδεψαν καθώς "είναι λογικό να επιλέξει άτομο που εμπιστεύεται ο υπουργός". Όλοι θα θυμούνται ότι έγινε μια φιέστα στην εκκίνηση του opengov.gr. Ζήτω η αξιοκρατία...

Ανακοίνωση: Όσοι ενδιαφέρονται για μια θέση senior προγραμματιστή στείλτε μου βιογραφικά. (ψιτ... Αλέξη - ξέρεις εσύ - στείλε ένα βιογραφικό και θα φροντίσω να επιλεγείς αξιοκρατικά).

Έτσι... για να μην είμαι οπισθοδρομικός... www.opengov.gr

10 σχόλια:

F5PILOT είπε...

Θα έχει μεγάλη πλάκα ο νέος αρχγός της ΝΔ να επιλέξει τον ίδιο τρόπο για τις επιλογές του. Θε πέσει μεγάλο γέλιο. Να δούμε τότε τι δικαιολογία θα βρείτε ρε μπαγάσες.
Αχαχαχαχαχα

Vassilis είπε...

Αν δεν έχετε επιλέξει ακόμα Γενικούς Γραμματείς μέχρι τότε μπορεί...!!!

Vassilis είπε...

Δεν ξέρω αν θυμάσαι που συμφωνούσε μαζί μου και η tsaousa!!! Οι συγκεκριμένες θέσεις είναι πολιτικές... ΕΕΕΕΕΕΕΕΕ. Τώρα το δέχεται και ο Κρόγιας που μου έλεγε άλλα τότε.

Οπότε εγώ δεν έχω κάτι άλλο να πω. Μόνος σου έμεινες να επιμένεις ότι η αξιοκρατία αποδείχτηκε από... την επιλογή του Καστανίδη!!!!

F5PILOT είπε...

Βασίλη βάλε το μυαλό σου να δουλεψει. Σου είπα εγώ ή καποιο κομματικό στέλεχος ότι δεν είναι πολιτικές; Μα είσαι τελείως αφελής; Απο ποιούς ήθελε ο Παπανδρέου να ξεφύγει;
Μα έχεις όλο το παζλ μπροστά σου αλλά το μυαλό σου κολλημένο εκεί στην αντιπολίτευση.
Δηλαδή άκουσες ποτέ κανέναν να σου λέει ότι στελέχη της ΝΔ είχαν ελπίδες για Γεν. Γραμ.; Μα δεν καταλαβαίνεις πραγματικά γιατί αποφασίστηκε να γίνει η επιλογή με αυτές τις διαδικασίες;
Για να αναδείξει νέα αξιόλογα στελέχη στον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ αποφεύγοντας συγχρόνως τους αποτυχημένους. Η αντίδραση στην επιλογή του Γραμματέα την θεωρείς τυχαία;
Άντε όλα εγώ θα στα λέω;

F5PILOT είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
F5PILOT είπε...

Όσον αφορά τον Δημήτραινα το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν εμφανίζεται στη λίστα ων μελών και φίλων του κόμματος ουτε συμμετείχε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Καστανίδη.

Vassilis είπε...

f5pilot, μας περνάτε για αφελείς όπως φαίνεται από τις απίστευτες ατάκες σου!!!

Η επιλογή του Δημήτραινα δεν είναι το πρόβλημα. Καλώς έκανε και τον επέλεξε ο υπουργός. Το πρόβλημα είναι ότι κάνατε ολόκληρη φιέστα, μιλώντας για αξιοκρατία και μετά μου λες ότι... Νεοδημοκράτες δεν θα είχαν ελπίδες!!! Σοβαρά; Μα λογικό δεν είναι; ΠΑΣΟΚ κυβερνάει. Οπότε το κράτος ολόκληρο ανήκει στο ΠΑΣΟΚ... Οι θέσεις Γ.Γ. θα μας ενδιαφέρουν; ΑΛΛΑ μην μας λέτε και από πάνω για αξιοκρατία. Η κοροϊδία είναι φανερή.

Επίσης καλά θα κάνεις να σκέφτεσαι λιγάκι πριν κάνεις ρεζίλι τον κομματικό σας χώρο αποδεικνύοντας ότι σκέφτεστε πάντα ύπουλα και θεωρώντας ότι οι συνομιλητές σας είναι αφελείς!!!

Α ρε ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν έχεις αλλάξει, αλλά και οι οπαδοί σου έχουν γίνει το ίδιο προκλητικοί....

F5PILOT είπε...

Βασιλάκη μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις.

Vassilis είπε...

f5pilot, ή εσύ δεν μπορείς να μου εξηγήσεις...

john anast είπε...

Τι να καταλάβει ρε f5 ;
Όταν μιλάς για αξιοκρατικά κριτήρια σε μια θέση του δημοσίου αναζητάς απλά τους ικανότερους και όχι αυτύς τους ΠΑΣΟΚ. Σας δουλεύει ο αρχηγός σας ψιλό γαζί κι εσείς τα τρώτε για ακόμη μια φορά, όπως όταν τον ψηφίζατε όλοι μαζί ως μόνο υποψήφιο για αρχηγό και το ονομάζατε δημοκρατική εκλογή.
Τα πράγματα είναι απλά. Θέλεις τα καλύτερα κοματικά στελέχη για μια πολιτική θέση. Ψάχνεις ανάμεσα στα κοματικά στελέχη σου και δεν πουλάς μούρη περι αξιοκρατικών κριτηρίων και για τομές στην διαφάνεια στο δημόσιο και άλλες τρίχες.
Αλλά ξέρεις, τώρα εσύ και να σου πει ο ΓΑΠ ότι ξημερώνει στι 10 το βράδυ, με τη χαρά που έχεις θα το πιστέψεις και θα βάλεις και γυαλια ηλίου από τις 10 παρά πέντε. Υπάρχουν άνθρωποι όμως που σας ψήφισαν και ήδη αρχίζουν να καταλαβαίνουντι μ...κία έκαναν. Με τέτοιες συμπεριφορές μάλιστα τους διώχνετε πιο γρήγορα.