Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2009

Υπουργείο περιβάλλοντος.

Κατ' αρχήν συμφωνώ με την δημιουργία του συγκεκριμένου υπουργείου. Περιμένω να δω τις αρμοδιότητές του και το πως θα συνεργάζεται με τα άλλα υπουργεία για να πω περισσότερα.

Το μόνο που δεν κατάλαβα ήταν γιατί ενώ είχε ο κ.Παπανδρέου την Τίνα Μπιρμπίλη έτοιμη (έχει σχετικές σπουδές και έργο), ζήτησε από τους Οικολόγους να αναλάβουν το υπουργείο. Και μάλιστα "ξαφνιάστηκε" που αρνήθηκαν. Λογικό είναι. Πως θα αναλάβουν ένα υπουργείο σε μια κυβέρνηση που δεν συμμετέχουν; Τι είδους υπουργείο θα είναι αυτό; Πια πολιτική θα ακολουθεί; Πως θα συντονίζεται με τα υπόλοιπα την στιγμή που θα ανήκει στην ουσία αλλού;

3 σχόλια:

Demelene είπε...

Εγώ θεωρώ λάθος που δεν το ανέλαβαν.
Θα μπορούσες να επιδιώξι πολλά από όσα θα ηθελε για να αναδείξει την αλήθεια και όχι ερωτισμό όσων προτείνουν οι οικολόγοι πράσινοι.

Και στην τελική αν τον έτρωγε το Ελληνικό Κράτος θα ειχε να πει οτι πάλεψε και για αυτο.

Και καλά έκανε και πρότεινε υπουργείο σε εξω ΠΑΣΟΚ άτομο.

Κάποια φάση καλο θα εινα να καταλάβουμε οτι οργανικές θέσεις τις χώρες χρειάζονται επαγγελματίες επιστήμονες και όχι πολιτκους.

Vassilis είπε...

Σε μια κυβέρνηση συνεργασίας θα ήταν λάθος πράγματι. Αλλά σε μια κυβέρνηση που δεν συμμετέχεις, δεν μπορείς να θέσεις πολιτικές. Είναι πρόβλημα εφαρμογής πολιτικής, όχι ποιος θα πάρει την καρέκλα.

Demelene είπε...

Εδώ ειναι που διαφωνούμε βασικά και νομιζω γενικά.
Θεωρώ το μοντέλο αυτο πολιτικής ξεπερασμένο και απαρχαιωμένο.

Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει η πολιτική σαν χώρος αλλά το τι πραγματικά θες να κάνεις. Και αυτό transends τα κόμματα.

Φυσικά δεν λέω ο καθένας να κάνει του κεφαλιού του, αλλά το υπουργείο περιβάλλοντος πρέπει να φροντίσει για το περιβάλλον και την σχετική με αυτό ανάπτυξη στο καλύτερο δυνατό τρόπο. Όπως και όλα τα άλλα τι σχέση έχει με το κόμμα δεν το αντιλαμβάνομαι.