Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2009

Περίεργα ονόματα υπουργείων...

Εκτός από τα σχόλια που έχω κάνει για τα διάφορα υπουργεία έχω και σχόλια για τις ονομασίες τους. Το θέμα δεν είναι πολιτικό. Είναι χιουμοριστικό:

Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
(γιατί η δια βίου μάθηση δεν είναι παιδεία. Πρέπει να το εμπεδώσουμε!!!)

Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πράσινης Ανάπτυξης
(γιατί αν τα φυτά μας δεν παρήγαγαν χλωροφύλλη αλλά σίδηρο θα την λέγαμε κόκκινη ανάπτυξη)

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
(βαράτε με κι ας κλαίω... )

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας, Ισότητας και Ατομικών Δικαιωμάτων
(ο τίτλος αυτός συνεχίζεται στην πίσω πλευρά του κτηρίου)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετα την καταργηση των ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, και ΑΙΓΑΙΟΥ (φαινεται εμποδιζαν την …πρασινη αναπτυξη..) μετα την καταργηση του ‘ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ’ σε ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (και εδώ το ‘εθνικης’ μαλλον εμποδιζε τα πρασινα αλογα…) ερχεται τωρα το ‘WWW.OLYMPIA.GR’ … να μας ανησυχησει ετι περαιτερω..

Χωρίς να θέλουμε να προκαταβάλουμε την "πολιτική" της κυβέρνησης Παπανδρέου στα εθνικά θέματα , αλλά με τα προβαλλόμενα κατά καιρούς διευρυμένα ερείσματα από τις πολιτικές του παρελθόντος ,των οποίων όλοι έχουμε γίνει αποδέκτες , προβάλουμε ένα σχετικό άρθρο των Financial Times, το οποίο δημοσιεύθηκε την 5/10/2009 20:25 :

Το εν λόγο άρθρο μεταξύ άλλων για τον Γ. Παπανδρέου και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του…..αναφέρει ……
"He may now try to put pressure on the Greek Cypriot government to accept reunification on terms more acceptable to the Turkish community (though leverage over Nicosia has diminished sharply since the island was allowed to join the EU)"
Μετάφραση: "Μπορεί τώρα να προσπαθήσει να ασκήσει την πίεση στην ελληνοκύπρια κυβέρνηση να δεχτεί την επανένωση με όρους πιό αποδεκτούς στην τουρκική κοινότητα"

Ποιά "πίεση" και ποιούς "όρους" εννοεί το άρθρο?

Εδώ τι λινκ…

http://www.ft.com/cms/s/0/0d097e00-b1de-11de-a271-00144feab49a.html

Καποιοι τα ΞΕΡΑΜΕ… καποιοι ΤΩΡΑ θα τα ΜΑΘΟΥΝ…

Το σκοταδι απλωνεται στην χωρα…

john anast είπε...

Μπούρδες στο τετράγωνο. Αν όντως ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό, θα περιέγραφε τι το διαφορετικό ειναι αυτό και δεν θα έδινε τόση σημασία στους τίτλους. Το γεγονός ότι ασχολείται τόσο πολύ με τα ονόματα των υπουργείων δείχνει μια καθαρά επικοινωνιακή προσέγγιση των πραγμάτων. Μ' άλλα λόγια πολλά στολίδια για το τίποτα. Όλα για το φαίνεσθαι. Κι όταν μάλιστα έχεις πάρα πολλούς να προβάλλουν την εικόνα που δείχνεις....