Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2009

Δήλωση για εκλογή προέδρου στην Νέα Δημοκρατία

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία υπέστη μια μεγάλη ήττα. Είναι λογικό αυτή τη στιγμή να υπάρχει προβληματισμός, ενδεχομένως και εντάσεις. Δεν πρέπει όμως να χάσουμε το στόχο μας και ο στόχος είναι να ανασυγκροτήσουμε ταχύτατα τη μεγάλη αυτή παράταξη, έτσι ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στο ρόλο μας, ο οποίος είναι μια ισχυρή και αξιόπιστη Αξιωματική Αντιπολίτευση. ΄Εχω από το 2000 ταχθεί υπέρ της εκλογής του προέδρου από τη βάση, αλλά στην ΝΔ έχουμε καταστατικό και τα καταστατικά των κομμάτων δεν είναι κουρελόχαρτα για να αλλάζουν ανάλογα με τις ανάγκες. Ο πρόεδρος της ΝΔ, ο Κώστας Καραμανλής, έχει ουσιαστικά ξεκινήσει με βάση το καταστατικό μια διαδικασία Συνεδρίου. Θέλω από τώρα να δηλώσω ότι οποιαδήποτε συμφωνία υπάρξει για ενίσχυση του εκλεκτορικού σώματος, για διεύρυνση του εκλεκτορικού σώματος, έτσι ώστε να ακουστεί δυνατότερα η φωνή της βάσης, εμένα θα με βρει σύμφωνη».

Σχόλιο vasper: Συμφωνώ απόλυτα με την δήλωση ότι δεν μπορεί το καταστατικό να πεταχτεί στα σκουπίδια. Οπότε προτείνω μέσω προσωρινού (με συμφωνία κυρίων) προέδρου που θα εκλεγεί από αυτό το συνέδριο να δρομολογηθεί διαδικασία αλλαγής του καταστατικού για εκλογή νέου προέδρου από τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και να ακολουθήσει νέο συνέδριο με τις νέες διαδικασίες το συντομότερο δυνατό ενώ η αντιπολίτευση θα ασκείται κανονικότητα από το ενωμένο κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία μόνο ισχυρότερη μπορεί να βγει από μια τέτοια διαδικασία.

13 σχόλια:

Nick Batsikouras είπε...

Βασίλη, προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τον Μάρτη μπορεί να έχουμε εκλογές και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να κάνει την υπέρβαση και να διεκδικήσει ισχυρή, ενωμένη, με θέσεις και λύσεις την ψήφο των Ελλήνων.

Ας προταθεί η ομόφωνη αλλαγή του καταστατικού στην αρχή του εκτάκτου συνεδρίου. Καλό είναι να δοθεί ένα χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο θα μπορούν να εγγραφούν ή να επανεγγραφούν ως μέλη του κόμματος και της νεολαίας, όσοι επιθυμούν να καθορίσουν με την επιλογή τους το μέλλον της παράταξης.

Όσο διαρκούν οι εγγραφές καλό είναι να υπάρξουν κάποια think tanks είτε σε τοπικό επίπεδο, είτε στο διαδίκτυο και να δοθεί ευκαιρία στους υποψήφιους να τοποθετηθούν για τα αίτια της ήττας, τις προτάσεις και τις δεσμεύσεις τους.

Vassilis είπε...

Μιλάμε για γρήγορες διαδικασίες μόνο. Αν είναι να πάρει πάνω από 2 μήνες δεν έχει νόημα. Αλλά αν θέλουμε σε 2 μήνες έχουμε ολοκληρώσει την ψηφοφορία από την βάση.

Αυτό που λες για τις προτάσεις και το διαδίκτυο έχει ήδη ξεκινήσει... πίστεψέ με. Το θέμα είναι να οργανωθεί. Θα σε ενημερώσω για περισσότερα αύριο

Nick Batsikouras είπε...

Το βασικότερο που φοβάμαι είναι τα ΜΜΕ. Όσο λιγότερο χρόνο έχουν για να κάνουν πλύση εγκεφάλου τόσο το καλύτερο.

PS(Αμερικανιά): Κάτι έχει πάρει το μάτι μου, τα λέμε αύριο.

Vassilis είπε...

Αν είναι να φοβόμαστε μόνιμα τα ΜΜΕ δεν κάνουμε τίποτα. Αυτά είναι με τον Γιώργο ότι και να κάνουμε εμείς. Θα προσπαθήσουν να κάνουν τα πράγματα δύσκολα για την Ν.Δ. Αν όμως όλοι οι υποψήφιοι και τα μέλη φερθούν άψογα, δεν θα έχουν τίποτα να πουν. Άσε που έτσι μπορούμε και να τα ρεζιλέψουμε. Θα τρελαθούν...

Ανώνυμος είπε...

Παιδια πιστευω πως δυσκολα θα παει το κομμα σε εκλογες τον Μαρτιο και να ρισκαρει αναλογη αποδοκιμασια. Ειδικα αν υπαρχει φρεσκος αρχηγος ο οποιος δεν θα θελει να χρεωθει ηττα. Εκτος και αν τα εχουν κανει τοσο μανταρα οι ΠΑΣΟΚοι

tsaousa είπε...

Να κάνω την πρόβλεψη ότι πάτε για διάσπαση;

Vassilis είπε...

@τσαούσα, μην ελπίζεις άδικα. Ήδη τα κάνατε μπάχαλο στην βόρεια Ελλάδα. Το μόνο που σας σώζει θα είναι να μην ξαναψηφίσουν Ν.Δ. αυτοί που δεν ψήφισαν τίποτα αυτή τη φορά.

Γιατί όπως πολύ καλά ξέρεις ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΑΚΡΙΒΩΣ οι ίδιοι που το ψήφισαν και το 2004.

tsaousa είπε...

Την επόμενη τετραετία θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και τα κουφώματα. Σε καλύπτει αυτό στα νουράκια σου;

Στο ξαναλέω: πάτε για διάσπαση. Αν δεν γίνει τώρα, θα γίνει μετά την εκλογή του αρχηγού σας. Θα το δεις.

Υπάρχει πολύ σαπίλα στη Ν.Δ. Αλλιώς δεν θα ήταν σάπια η διακυβέρνηση της.

Vassilis είπε...

@tsaousa, να πάει καλά αυτή η κυβέρνηση και να ψηφίσουν και τα πόμολα... (δεν πιστεύω να υπονοείς ότι θα οργανώσετε νοθεία έτσι;)

Αλλά ξεκινήσατε πολύ άσχημα. Μέχρι και πολιτικές πεποιθήσεις ζητάτε στις.. προκηρύξεις προσλήψεων.

tsaousa είπε...

Νοθείες κάνετε εσείς. Γι αυτό λυσσάνε τώρα όλοι και λένε για την εκλογή αρχηγού σας ότι πρέπει οι διαδικασίες να είναι διαφανείς και τα λοιπά...Ούτε μεταξύ σας δεν εμπιστεύεστε να εκλέξετε..

Εννοούσα ότι θα ψηφίσουν ακόμη και τα πόμολα οικειοθελώς, από τη χαρά τους.

tsaousa είπε...

Με τις προσλήψεις γραμματέων διαφωνώ όπως θέλεουν να το κάνουν. Να πλακώσουν τα κρυφοδεξιά και τα κρυφοΛαοτζάκια να ανατινάξουν τη χώρα στον αέρα.

Vassilis είπε...

tsaousa, θεωρείς ότι όλοι οι αντίπαλοί σας είναι ανέντιμοι. Εγώ από την άλλη θεωρώ ότι υπάρχουν έντιμοι στο ΠΑΣΟΚ.

Όμως δεν μπορεί να μου λες για νοθείες την στιγμή που την πρώτη φορά που "εκλέχτηκε" ο Παπανδρέου πήρε 1εκ ψήφους, ενώ την δεύτερη που λέγατε ότι πήγαν οι... διπλάσιοι να ψήφισαν ΣΥΝΟΛΙΚΑ 780000. Αυτό που έγινε την πρώτη φορά πως το λένε αν όχι νοθεία; Βέβαια... έτρεχε και μόνος του, οπότε δεν γινόταν να χάσει... αλλά ήταν νοθεία γιατί προσπαθούσατε να προκαλέσετε εντυπώσεις.

Στις τοπικές κομματικές οργανώσεις όλων των κομμάτων σε πληροφορώ υπάρχουν αυτοί που την νοθεία την θεωρούν φυσικό πράμα, αφού το κάνει και ο άλλος...!!!

Όμως όταν κρίνεις εξ' ιδίων τα αλλότρια....

Vassilis είπε...

Όσο για τις προσλήψεις Γ.Γ. διαφωνώ και εγώ με τον τρόπο που θέλουν να τις κάνουν γιατί είναι ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ θέσεις. Δεν μπορούν να βάλουν ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε μια πολιτική, να ελέγχουν την εφαρμογή της!!! Ακόμα και σαμποτάζ να μην γίνει, δεν θα δουλέψει αυτό το πράγμα...