Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2009

Απίστευτη βλακεία...

Χθες πήγα σε ένα κατάστημα γρήγορου φαγητού να πάρω ένα σάντουιτς και άκουσα τις δύο υπαλλήλους να λένε τα παρακάτω:

"Ποιος λες να κερδίσει;"

"Μάλλον ο Γιωργάκης"

"Καλό είναι αυτό;"

"Δεν θα αλλάξει τίποτα. Ίσως το μόνο καλό είναι ότι θα επιτραπεί ξανά το κάπνισμα."

Δεν ξέρω τι καπνίζει ο κόσμος αλλά έχει τόση ιδέα από πολιτική και πολιτικές όση εγώ από Κβαντική Μηχανική!!! Μάλλον έτσι εξηγείται η εκλογή του κ.Παπανδρέου!!!

11 σχόλια:

Undertaker είπε...

...και μετά θα βγει ο Αβραμόπουλος αρχηγός της ΝΔ, θα γίνει πρωθυπουργός και θα το ξαναπαγορεύσει.
Στην Ελλάδα αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας... Ολα τ'αλλα τα έχουμε λύσει.

Vassilis είπε...

Όχι... αυτό που είπες εσύ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα. Ότι ο καθένας θέτει τις δικές του προτεραιότητες και πρέπει πρώτα να διορθωθούν αυτά που λέει εκείνος και μετά όλα τα άλλα. Δηλαδή η φράση "Στην Ελλάδα αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας... Ολα τ'αλλα τα έχουμε λύσει." που χρησιμοποιείται για όλα τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα.

"Να φοράμε ζώνες" : "Στην Ελλάδα αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας... Ολα τ'αλλα τα έχουμε λύσει."

"Να πετάμε τα σκουπίδια στον κάδο" : "Στην Ελλάδα αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας... Ολα τ'αλλα τα έχουμε λύσει."

"Να έχουμε καταναλωτική συνείδηση" : "Στην Ελλάδα αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας... Ολα τ'αλλα τα έχουμε λύσει."

"Να μην κάνουμε πολεοδομικές παραβάσεις" : "Στην Ελλάδα αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μας... Ολα τ'αλλα τα έχουμε λύσει."

Έχω βαρεθεί να το ακούω!!!

Undertaker είπε...

Το να λυθεί το ασφαλιστικό πχ, δεν είναι θέμα "προτεραιοτήτων". Είναι βασικότατο!
Όπως αντίστοιχα είναι και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος υγείας, τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, η ασφάλεια, η ανεργία, κλπ κλπ...

Το ότι ο Έλληνας επιλέγει να μην ασχολείται πια με τα "μεγάλα" και να επικεντρώνει στα μικρά, θα επρεπε να απασχολεί την (οποιαδήποτε) κυβέρνηση για την ποιότητα των χειρισμών της στα "μεγάλα"...

Vassilis είπε...

Βεβαίως και είναι βασικότατο. Και ένα από τα πρώτα που έγιναν ήταν να μειωθεί ο αριθμός των ταμείων από 133 σε 13 με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν 300 εκ.ευρώ τον πρώτο χρόνο από διοικητικά έξοδα.

Πόση λυσσαλέα αντίσταση υπήρχε για το θέμα των βαρέων; Τώρα δεν θα γίνει τίποτα για αυτό. Πόση αντίσταση υπήρχε για το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων; Τώρα δεν θα γίνει τίποτα για αυτό. Μόνο η νομοθέτηση για τις υπηρεσίες πρόλαβε να περάσει.

Όσοι πιστεύουν ότι μέτρα και μεταρρυθμίσεις αποδίδουν άμεσα μάλλον έχουν πρόβλημα αντίληψης χρόνου. Η παιδεία μας που χάλασε μέσα σε 20 χρόνια αλλάζει σε 5; Ούτε οι δημόσιοι τεμπέληδες αλλάζουν σε 5...

ΜΕ ΟΛΑ πρέπει να ασχολούμαστε. Τα μικρά αλλάζουν γρήγορα, τα μεγάλα θέλουν δουλειά και υπομονή. Αν περιμέναμε τα μεγάλα για να αλλάξουμε τα μικρά δεν θα τελειώναμε ποτέ.

Undertaker είπε...

Μάλλον δεν πιανεις τον συλλογισμό μου...
Ας πάρουμε ως παράδειγμα την απαγόρευση του καπνίσματος. Δες από το πόσος τηλεοπτικός χρόνος καταναλώθηκε για το θέμα μέχρι το πόσες κατ'ιδίαν συζητήσεις έγιναν, και σύγκρινέ το με την οποιαδήποτε "μεγάλη" μεταρρύθμιση.
Θα το βρεις αναλογικά δυσανάλογο...

Τι σημαίνει αυτό; Ενα απο τα 2:
ή ο Έλληνας δεν εχει πια την υπομονή/θέληση να ασχοληθεί με τα "μεγάλα" κοινα (αρα ασχολείται με τα "μικρά" τα οποία εχουν άμεσο και χειροπιαστό αντίκτυπο στην καθημερινότητά του)
ή δεν έχει πια την παιδεία να ασχοληθεί....

Και στις 2 περιπτώσεις, το εύκολο είναι να το ρίξουμε στην "βλακεία" που μας δέρνει, αλλά η δική μου άποψη είναι πως αυτο οφείλεται στην λανθασμένη πολιτική (τα τελευταία 30 χρόνια) που αποκλείει τον μέσο πολίτη από τις όποιες αποφάσεις.

Vassilis είπε...

Άλλο ο πραγματικός χρόνος και άλλο ο τηλεοπτικός. Αν μία κυβέρνηση ασχολούνταν με τα θέματα ανάλογα με τον τηλεοπτικό χρόνο, τότε θα κυβερνούσαν οι δημοσιοκάφροι... (Από σήμερα κυβερνάνε τα αφεντικά τους).

sugarray είπε...

Παιδιά τα μέτρα για τον περιορισμό του καπνίσματος δεν πανε πουθενά. Μάλλον αφού πέρασε και η προεκλογική περίοδος τώρα είναι η στιγμή που θα αρχίσουμε να βλέπουμε τη διαφορά. Δεν ξέρω αν ο νόμος θα τροποποιηθεί για να γίνει πιο εύκολα κατανοητός από τους καταστηματάρχες και το κοινό αλλά το σίγουρο είναι ότι έχει έρθει για να εφαρμοστεί και για να μείνει. Ούτως ή άλλως δεν ήταν επιννόηση της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά προτροπή της Ευρωπαικής ένωσης η εφαρμογή τους.

Vassilis είπε...

sugarray, κάνεις μεγάλο λάθος. Δεν ξέρω για τις καφετέριες, γιατί σπάνια πατάω, αλλά στις εταιρίες έχει εφαρμοστεί με πολύ μεγάλη επιτυχία. Και κρατάει και θα κρατήσει.

Ο ίδιος ο Παπανδρέου ήταν από τους πρώτους που υπέγραψε για την απαγόρευση και περιμένω να εφαρμόσει κατά γράμμα την πλήρη απαγόρευση που θα έρθει εντός τους 2010.

Vassilis είπε...

Όσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, αλλά και εμείς εκεί ανήκουμε. Συναποφασίζουμε και δεν μας... διατάζουν. Το μέτρο είναι τόσο Ελληνικό, όσο και Γερμανικό.

sugarray είπε...

Vassili μάλλον θα πρέπει να ξαναδιαβάσεις αυτά που γράφω. Επαναλαμβάνω λοιπόν πως τώρα που τέλειωσε και η προεκλογική περίοδος θα δούμε τη πλήρη εφαρμογή του. Κι εγώ το ίδιο περιμένω συνεπώς από την καινούρια κυβέρνηση δεν υπάρχει λόγος να λέμε τα ίδια. Μαζί σου κι εγώ, στις εταιρείες όπως λες έχει αρχίσει να εφαρμόζεται αλλά ίσως θα έπρεπε να περάσεις και μια βόλτα από τις καφετέριες καθώς εκεί εμφανίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Χρήσιμη πληροφορία το οτί βρισκόμαστε στην Ευρωπαική Ένωση. Αυτοί που δεν το γνωρίζουν θα σε ευχαριστούν. Συναποφασίζουμε δε λέω αλλά με μια μικρή διαφορά. Ενώ στα άλλα κράτη αποφασίζουνε και πραγματοποιούνται στην Ελλάδα αποφασίζουνε και...δεν αλλάζει τίποτα. Και μιας και έξαντλούμε τα χρονικά περιθώρια στο έπακρο και πρέπει να προβούμε σε δραστικές λύσεις για την εφαρμογή ενός μέτρου μοιάζουν στο τέλος οι νόμοι διαταγές παρά αποφάσεις.

Vassilis είπε...

Έτσι όπως έγραψες το δεν πάνε πουθενά έμοιαζε σαν να λες ότι απέτυχαν... :-)