Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2009

Απορία...

Ετοιμάζεται ένα νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών από την υπερχρέωση. Και διαβάζω στο Nooz:

"Το νομοσχέδιο για την προστασία των δανειοληπτών από υπερχρέωση έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον περασμένο Ιούλιο ως πρόταση νόμου. Εισάγεται για πρώτη φορά στη χώρα μας η δυνατότητα ρύθμισης χρεών για καταναλωτές που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους εφόσον δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία και εισόδημα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με όρους που θα ορίζονται από το Δικαστήριο, προβλέπεται ακόμη και απαλλαγή των καταναλωτών από τα χρέη. Για όλα αυτά - όπως και για τις ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις - τονίστηκε ότι υπάρχει εδώ και μήνες συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών."

Δεν κατάλαβα... Αν δεν έχει κάποιος περιουσιακά στοιχεία και εισόδημα... τι είδους ρύθμιση θα κάνει; Αφού δεν έχει εισόδημα!!! Δεν ξέρω αν το γνωρίζουν από το ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό που λένε είναι απλά αστείο. Δεν υπάρχει προσωποκράτηση για χρέη σε τράπεζες (οπότε δεν μπορούν να πουν ότι θα γλιτώσουν φυλακή αφού δεν μπαίνει κάποιος φυλακή) και αν δεν έχει περιουσιακά στοιχεία δεν έχει και κάτι να χάσει!!! Τώρα αν εννοούν να μην χάνει την πρώτη του κατοικία, αυτό είναι νόμος της Νέας Δημοκρατίας που ισχύει. Αν εννοούν να υπάρχει συντηρητική κατάσχεση του εισοδήματος (για πάνω από τα 1000 ευρώ), και αυτό είναι νόμος της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα πάλι αν εννοούν την πτώχευση που λέει "σε εξαιρετικές περιπτώσεις" πόσους θα καλύψει; Ελάχιστους.

Επικοινωνιακό τρικ είναι; Αυτή είναι η απορία μου...!!!!

3 σχόλια:

F5PILOT είπε...

Αντιπολιτευτικός ίστρος είναι ο όρος της ασθένειά σου. Περίμενε λίγες μέρες να το δούμε πρώτα και μετά το αντιπολιτεύεσαι. Μου θυμίζεις τον Δον Κιχώτη με τους ανεμόμυλους.

George είπε...

Δεν αφήνουμε τον Δον Κιχώτη εκτός της κουβέντας... άλλωστε ο Δον Κιχώτης, δεν ήταν πολιτικοποιημένος ή και κομματικοποιημένος. Μια Δουλτσινέα ονειρευόταν και αυτή του βγήκε ψεύτικη.

Vassilis είπε...

Οι ανεμόμυλοι είναι το νομοσχέδιο;