Τρίτη, Οκτωβρίου 20, 2009

Ελλάδα; Τέλος...

Σήμερα, το να είσαι Έλληνας είναι δύσκολο πράμα. Κατ' αρχήν είναι κακό να το λες. Θα στην πέσουν οι Τούρκοι για το Αιγαίο, οι Σκοπιανοί για την Μακεδονία και οι Αλβανοί για την Ήπειρο.

Κύριε Χρυσοχοΐδη, δεν ζούμε στην γενέτειρα του Πρωθυπουργού μας, ούτε στην Πορτογαλία που κινδυνεύει μόνο από τα ψάρια του Ατλαντικού. Η Ελλάδα έχει τεράστια προβλήματα με τους γείτονες που επιβουλεύονται εδάφη μας... Και δεν το κάνουν οι εθνικιστές τους, αλλά το επίσημο κράτος τους. Νομίζετε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να δώσετε σε μετανάστες/λαθρομετανάστες και τα παιδιά τους που δεν ξέρουμε καν πόσοι είναι, δικαιώματα εκλέγειν και εκλέγεσθαι; Είστε σοβαρός;

Ναι να τους συμπονέσουμε, ναι να βελτιώσουμε την κατάστασή τους, αλλά ενσωμάτωση μόνο για τη ενσωμάτωση είναι επικίνδυνη. Είμαι σίγουρος ότι αυτό ακούγεται φασιστικό και ακροδεξιό σε κάποιον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν με νοιάζει τι λένε αυτές οι ακραίες μειοψηφίες και ούτε εσάς θα έπρεπε να νοιάζει κύριε υπουργέ.

Τώρα αν το κάνετε για να έχετε τους ψήφους, σκεφτείτε πρώτα το κακό που θα κάνετε στην χώρα. Αξίζει για να έχετε την εξουσία να καταστρέψετε το μέλλον; Να μου πείτε... σιγά και τι έγινε αν εκλείψουν οι Έλληνες. Πράγματι... αν έτσι σκεφτόμαστε και έτσι πράττουμε θα εκλείψουμε γιατί μας αξίζει. Αλήθεια, όταν ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού έλεγε "Η Ελλάδα στους Έλληνες" για ποιους Έλληνες μιλούσε; Ήξερε ότι σήμερα οι Έλληνες θα κινδύνευαν να γίνουν μειοψηφία;

Θέλετε κύριε υπουργέ να βοηθήσουμε τους ανθρώπους αυτούς; Να τους βοηθήσουμε με όλη μας την καρδιά. Αλλά δεν θα τους βάλουμε και να αποφασίζουν ποιοι θα μας διοικούν, ούτε θα μας διοικούν οι ίδιοι... Εκεί τραβάμε την γραμμή. Την κόκκινη όπως σας αρέσει να λέτε στο ΠΑΣΟΚ. Αν πάλι επιμένετε, συμφωνήστε με τους εταίρους μας να μοιρασθούν τα βάρη... να πάρουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες στα σπίτια τους...

Οι Έλληνες υπήρξαν μετανάστες. Και ξέρουν τι σημαίνει να είσαι μακρυά από το σπίτι σου και να ψάχνεις για μια καλύτερη ζωή. Δεν αμφιβάλουμε ότι υπάρχει ανάγκη να βοηθήσουμε. Αλλά όχι και να παραδώσουμε ότι είναι δικό μας στο όνομα κάποιου διεθνισμού ο οποίος δεν είναι στο λεξιλόγιο των χωρών προέλευσης. Θα μοιραστώ το φαΐ μου, την δουλειά μου... αλλά όχι το χώμα... Δεν θα δώσουμε λίγα... εκτάρια για να κοιμόμαστε ήσυχοι (ναι δεν το είπε ο Παπανδρέου... εγώ το λέω).

Αν αυτό σας φαίνεται φασιστικό και ακροδεξιό... τότε είμαι ακροδεξιός φασίστας. Αλλά Έλληνας. Και πονάω για το μέλλον που πουλάτε για λίγους ψήφους. Άλλο διαδικασία πολιτικογράφησης και άλλο απλά απόδοση υπηκοότητας. Δεν είμαστε Αμέρικα...

15 σχόλια:

typhoon είπε...

Ναι, συμφωνώ κι εγώ Vasper. Αυτές οι αποφάσεις θέλουν ζύγι και μέτρο. Θα ήταν λάθος να μετακομίσουμε από το ένα άκρο στο άλλο. Οι μέχρι σήμερα σοβαρές παραλείψεις και φοβίες δεν πρέπει να αντικατασταθούν με χαοτικές καταστάσεις αντίδρασης.
Στη μέση είναι πάντα η λύση.

tsaousa είπε...

Δεν ήξερα ότι οι Δήμαρχοι καθορίζουν το μέλλον της χώρας...

Ανώνυμος είπε...

Σας τα έλεγε ο Καρατζαφέρης Βασίλη μου, σας τα έλεγε αυτός ο μεγάλος πατριώτης αλλά εσύ τον χλεύαζες. Ο αρχηγός σου με απαξιωτικότατους χαρακτηρισμούς για να μήν στενοχωρήσει τους φίλους του της αριστεράς τον είπε άκρο.
Ρουφήξτε τους τώρα λοιπόν, να έχεις την ελπίδα μόνο μήπως οι 15 βουλευτές του ΛΑΟΣ καταφέρουν να αποτρέψουν τον Χρυσοχοίδη να πάρει τέτοια απόφαση.

Vassilis είπε...

@tsaousa, οι δήμαρχοι είναι το πρώτο βήμα. Και φυσικά και καθορίζουν το μέλλον. Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι όπως ήταν πριν 30 χρόνια. Επίσης, τα δικαιώματα που θα έχουν τα παιδιά των μεταναστών είναι ΠΛΗΡΗ με το που γίνουν 18 όπως λέει ο Χρυσοχοΐδης, όχι μόνο για την τοπική αυτοδιοίκηση.

@Ανώνυμε, ο Καρατζαφέρης λέει άλλα. Και αυτός φταίει για αυτά που γίνονται σήμερα, γιατί με τις πράξεις του χώρισε την κεντροδεξιά. Οπότε μη μου αναφέρεις εμένα τον Καρατζαφύρερ... Κατάλαβες;

Οπότε και οι δύο πρέπει να καταλάβετε ότι η λύση είναι στην μέση. Όχι στα άκρα.

tsaousa είπε...

Και στην Αυστραλία όλοι οι συγγενείς μου ψηφίζουν, με τοι ίδιο σκεπτικό που έχει ο μέσος Αυστραλός, για το καλό της χώρας τους.
Και στην Αυστραλία τα ξαδέλφια μου θεωρούνται Αυστραλοί πολίτες από το πρώτο λεπτό της γέννησης τους.

Δεν μπορώ αυτή την αηδία του ανθρώπινου εγκεφάλου!!
Έλεος! Μεσαίωνας!

Ανώνυμος είπε...

Στην Αυστραλία πήγαν λάθρα οι συγγενείς σου??
Μήπως για να εργαστούν εκεί έχουν Κάρτα εργασίας και ασφάλιση και αν κάποιος μείνει (πχ από τουρίστας ) εκεί για εργασία δεν μπορεί να εργαστεί ενώ μόλις συλληφθεί απελαύνεται αυθημερόν????

Να τα λέμε όπως είναι και όχι όπως βολεύει.

Vassilis είπε...

Αλήθεια, tsaousa συγκρίνεις την Αυστραλία με την Ελλάδα; Για δοκίμασε να πας στην Αυστραλία ως λαθρομετανάστης... Μόνο αυτό σου λέω...

Vassilis είπε...

Δεν ξέρω τι εγκέφαλο έχεις εσύ, αλλά αν θες να ζήσεις πραγματικά στον μεσαίωνα δώσε την εξουσία στους "ποιοτικούς" μας λαθρομετανάστες... Και σε λίγα χρόνια αν δεν σου επιβάλουν την Σαρία και την μπούρκα...

Ανώνυμος είπε...

Καλά σου λέει tsaousa είδες τί έκτρωπα έκαναν την άλλη φορά γιατί τους πείραξε κάποιος το ιερό τους βιβλίο τα έσπασαν όλα.
Αυτοί με τον θρησκευτικό φανατισμό που έχουν είναι άξιοι να κάψουν και σένα.

tsaousa είπε...

Όσο κινδυνεύω από έναν Έλληνα, κινδυνεύω και από έναν μετανάστη.
Τελεία και παύλα.

Vassilis είπε...

tsaousa, δεν κινδυνεύεις από μετανάστες. Από Έλληνες κινδυνεύεις. Και συγκεκριμένα από Χρυσοχοΐδηδες!!!

tsaousa είπε...

xoxoxoxo! Γελάσαμε ρε Βασίλη, τι χιούμορ έχεις!

Vassilis είπε...

Εγώ έχω χιούμορ, εσένα θα σου κοπεί το γέλιο...!!!!

Έγραψα κάτι απλό. Αντί να προσλάβει ξένους μεταφραστές, να φροντίσει να μάθουν Ελληνικά όλοι οι μετανάστες... Εκεί τα λεφτά μου τα δίνω... Να ενσωματωθούν και όχι να κάνουν γκέτο όπως οι μουσουλμάνοι στην Γερμανία π.χ. ή στην Ολλανδία.

Με τους μεταφραστές απλά επιβεβαιώνουμε και επικροτούμε την ύπαρξη γκέτο.

Vassilis είπε...

Για να καταλάβεις την διαφορά, στην γενέτειρα του Πρωθυπουργού μας (γεννήθηκε στην Μινεσότα), για να έχει κάποιος μετανάστης δικαιώματα περνάει από ειδικό σχολείο όπου μαθαίνει εκτός από την γλώσσα, τους νόμους, το σύνταγμα, την ιστορία και τα έθιμα των ΗΠΑ. Είναι αδιανόητο για τους Αμερικανούς να συμμετέχουν στην κοινωνία τους άνθρωποι που δεν γνωρίζουν αυτά τα βασικά.

Ακόμα και τα παιδιά των μεταναστών, αν ο ένας από τους δύο γονείς δεν είναι ήδη Αμερικανός υπήκοος πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία ανεξάρτητα που έχουν γεννηθεί.

tsaousa είπε...

Και στην Αυστραλία ισχύει το δικό μας καθεστώς στο θέμα της γλώσσας. Και υπηκοότητα παίρνει όποιος γεννιέται εκεί ανεξαρτήτως εθνικότητας γονέων. Επειδή εσύ θες το σύστημα της Αμερικής πρέπει να το αλλάξουμε;