Τετάρτη, Οκτωβρίου 07, 2009

Υπουργείο εξωτερικών.

Αν και ο κ.Παπανδρέου στην διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο εξωτερικών ήταν επαρκής ως υπουργός, δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να κρατήσει αυτή τη θέση για τον εαυτό του. Ο υπουργός εξωτερικών πρέπει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με ξένους ομολόγους και αρχηγούς κρατών. Αυτή τη δουλειά δεν μπορεί να την κάνει αποσπασματικά και όποτε του επιτρέπουν τα καθήκοντά του ως Πρωθυπουργός.

Τώρα αν η ανάληψη είναι συμβολική... τότε γιατί το έκανε; Υποτίθεται ότι δεν πιστεύει στα συμβολικά (κατάργησε ολόκληρο συμβολικό υπουργείο!!!). Καλύτερος για αυτήν την δουλειά δεν θα ήταν ένας υπουργός πλήρους απασχόλησης; Ας αναβαθμίσει τον κύριο Δρούτσα, ή ας βάλει τον κ.Λοβέρδο. Και οι δύο έχουν την κατάλληλη πείρα. Ο πρώτος ως σύμβουλος του κ.Παπανδρέου τόσα χρόνια στην εξωτερική πολιτική και ο δεύτερος ως υφυπουργός.

[Πικρό σχόλιο: τον κύριο Πάγκαλο μόνο μη βάλει και προδώσουμε κανέναν ακόμα φίλο...]

Μάλλον αρνητική την βλέπω αυτή την κίνηση, αν και όχι τόσο πρόβλημα αν το βάρος το έχει ο αναπληρωτής υπουργός.

5 σχόλια:

Demelene είπε...

Και παλιά δεν ειχε ξαναγινει αυτο?

Vassilis είπε...

Ναι, με τον πατέρα του. Τότε όμως είχε πει ότι το κάνει συμβολικά.

Nick Batsikouras είπε...

Βασίλη, το κάνει πιθανώς για δύο πολύ απλούς λόγος.

1ον) Είναι γνωστό πως όταν ο Γιωργάκης κρύβεται, ταξιδεύει, πάει για κανό κτλ, όλα βαίνουν καλώς για το ΠΑΣΟΚ. Κάθε φορά που επιστρέφει και αρχίζει να μιλά, πανικός στην Ιπποκράτους, χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα μέχρι να του κανονίσουν το επόμενο ταξίδι.

2ον) Είναι πολύ καλή καβάτζα για δικαιολογίες, αν δεν πετύχει κάτι ή αν πιαστούν στον ύπνο, θα μπορούν να ισχυριστούν πως αυτό έγινε διότι ο μεσσίας είχε πάει να αναστήσει τον Λάζαρο... ή στις Βρυξέλλες για να διεκδικήσει για τον Ελληνικό λαό και για τον διεθνή σοσιαλισμό, είτε γιατί ήταν στην ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ για να πάρει οδηγείς... χμ.. sorry I meant to say instructions. Sir yes Sir!

Πολύ καλά στημένο το επικοινωνιακό θέατρο μέχρι στιγμής. Πάρα πολύ καλά, σε αυτό τους βγάζω το καπέλο. Μόνο στην παραλαβή του Ραγκούση τους τη χάλασε ένας καθυστερημένος που χειροκροτούσε μόνος του κι έκανε σαν χάνος... δες το video, πολύ γέλιο.

Agg3los είπε...

Ο Καραμανλης πηρε το πολιτισμου και τα σκατωσε..μην κανει το ιδιο και ο Γιωργακης..Ο πρωθυπουργος δεν μπορει να ειναι και υπουργος μαζι...

Vassilis είπε...

Ο Καραμανλής όταν ανέλαβε το Πολιτισμού το έκανε για έναν κύριο στόχο. Να ξεκινήσει το Μουσείο της Ακρόπολης. Από ότι γνωρίζω το πέτυχε...

Εξάλλου το υπουργείο Πολιτισμού έχει πολύ λιγότερη δουλειά από ότι το Εξωτερικών, όπως και να το δεις...