Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2009

Stage: Η αλήθεια για το δήθεν ψέμα...


Στην απάντησή του αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Παναγόπουλου, ο κ. Βερναδάκης δήλωσε χθες τα εξής:
«Η προσχεδιασμένη και συντονισμένη επίθεση του ΠΑΣΟΚ με εκπρόσωπο Τύπου τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Γιώργου Παπανδρέου είναι το ΠΑΣΟΚ του χθες, δεν αλλάζει, δεν μαθαίνει.
Η αλήθεια είναι ότι:

1ον Τα προγράμματα stage χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη και αυτά που για λόγους ταχύτητας εφαρμογής, εγκρίνονται και χρηματοδοτούνται αρχικά από εθνικούς πόρους. Ο καθένας μπορεί να ανατρέξει στα στοιχεία του ΥΠΟΙΟ και του ΟΑΕΔ για να το πιστοποιήσει.

2ον Το εν λόγω πρόγραμμα εγκρίθηκε τον Μάιο του 2009 και αφορά 12.000 θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, δηλαδή θέσεις μαθητείας με μισθό και έως σήμερα έχουν τοποθετηθεί συνολικά περίπου 7.000 άνεργοι νέοι.

3ον Με την προκήρυξη των εκλογών την 4η Σεπτεμβρίου έδωσα εντολή ως όφειλα έως την ημέρα παραιτήσεώς μου, δηλαδή τη 10η Σεπτεμβρίου να διεκπεραιωθούν από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ όλα τα αιτήματα φορέων για τοποθετήσεις stage, που εκκρεμούσαν έως την προκήρυξη των εκλογών και μόνο αυτά, παρότι κατέφθασαν και άλλα.

4ον Καμία τοποθέτηση δεν έγινε μετά τη 10η Σεπτεμβρίου που παραιτήθηκα εφόσον καμία εξουσιοδότηση δεν ισχύει μετά την παραίτηση του εξουσιοδοτούντος. Επισημαίνω ότι τόσο στις εκλογές του 2000, όσο και του 2004 αλλά και του 2007 γίνονταν κανονικά η διεκπεραίωση των αιτημάτων μέχρι και την ημέρα των εκλογών, εφόσον πρόκειται για μαθητεία και όχι για προσλήψεις.

5ον Τα τελευταία χρόνια, έχουν τοποθετηθεί συνολικά περίπου 30.000 άνεργοι νέοι. Οι 20.000 εξ αυτών στο πρόγραμμα STAGE με συμβάσεις μαθητείας με αποζημίωση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη & ασφάλιση επαγγελματικού κινδύνου και 10.000 με συμβάσεις μαθητείας με πλήρη μισθό και πλήρη ασφάλιση, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο ειδικό πρόγραμμα Μια Αρχή – Μια Ευκαιρία για άνεργους νέους 16 έως 25 ετών».

Και επειδή η υποκρισία περισσεύει ας μας απαντήσει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ για τους 60 τοποθετημένους με συμβάσεις “stage” στη διοίκηση της ΓΣΕΕ από το 2005 έως σήμερα, εάν βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα και εάν ναι, πως συμπράττει σε αυτήν την αναλγησία η ΓΣΕΕ, δηλαδή ο εργοδότης τους!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: