Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2009

Ρεβανσισμός ΠΑΣΟΚ. Όποιος είναι διορισμένος από την δεξιά είναι άχρηστος...

Τέρμα και τελείωσε. Το ΠΑΣΟΚ μίλησε. Διαβάστε:


Με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Χ. Χατζηεμμανουήλ δήλωσε πριν από λίγο ότι δεν αποδέχεται τον ορισμό του στο ΔΝΤ.

Με άλλη ανακοίνωσή του νωρίτερα στο Χρηματιστήριο επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα

που αναφέρονταν στον διορισμό του από την κυβέρνηση στη θέση αυτή αναφέροντας ότι η σχετική υπουργική απόφαση ελήφθη στις 27 Αυγούστου.

Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι με την υπ' αρ. 41382 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών της 27ης Αυγούστου 2009 ορίσθηκε Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εις αντικατάσταση της κας Μιράντας Ξαφά, με ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων την 28η Σεπτεμβρίου 2009.
Στην ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο δηλώνει επίσης "Καθώς βρισκόμαστε πλέον στο μέσον προεκλογικής περιόδου και η δημοσιοποίηση της εν λόγω απόφασης κατέστη αμέσως αντικείμενο οξείας πολιτικής εκμετάλλευσης, σας δηλώνω ότι υπό την παρούσα συγκυρία δεν είμαι σε θέση να αποδεχθώ τον ορισμό μου."

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Χ.Χατζηεμμανουήλ:
"Ο κ. Παπακωνσταντίνου χρησιμοποίησε εχθές εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπό μου και την υπόδειξή μου στη θέση του Αναπληρωτή Εκτελεστικού Διευθυντή του ΔΝΤ. Του απαντώ:

Πρώτον, μου προτάθηκε να εκπροσωπήσω τη χώρα στο ΔΝΤ σε χρόνο ανύποπτο, όταν δεν μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η αποστολή αυτή θα ξεκινούσε στο μέσον προεκλογικής περιόδου.

Δεύτερον, ως προς το κατά πόσον είμαι «κολλητός», όπως με αποκαλεί, θα του υπενθυμίσω ότι σταδιοδρόμησα με ίδιες δυνάμεις σε διεθνές περιβάλλον. Υπήρξα καθηγητής σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, το London School of Economics ? το οποίο μάλιστα και ο ίδιος επέλεξε για την διδακτορική του διατριβή. Η δε ειδικότητά μου είναι απολύτως συναφής με τις δραστηριότητες του ΔΝΤ.

Τρίτον, ως προς το αν είμαι ικανός «να εκφράσω τα συμφέροντα της Ελλάδας στο εξωτερικό», δύο φορές κατά το παρελθόν (2003, 2004) το ίδιο το ΔΝΤ με ετίμησε, πρώτα επιλέγοντάς με ως ειδικό σύμβουλο-εμπειρογνώμονα για θέματα τραπεζικών κρίσεων, και κατόπιν προτείνοντάς μου να υπηρετήσω σε μόνιμη βάση. Αντ’ αυτού επέλεξα να επιστρέψω στη χώρα, αναλαμβάνοντας τεχνοκρατική θέση του ελληνικού κράτους. Επίσης, τις υπηρεσίες μου έχω παράσχει και συνεχίζω να παρέχω αμισθί και στα Ηνωμένα Έθνη (Γνωμοδοτική Επιτροπή του Regional Center for Public Administration Reform του UNDP).

Τέταρτον, ο κ. Παπακωνσταντίνου με χαρακτηρίζει μάλλον περιφρονητικά «πρόεδρο κρατικού μονοπωλίου». Η αλήθεια, όμως, είναι ότι ενήργησα πάντοτε με γνώμονα τα κριτήρια μιας διαφανούς και ανοικτής αγοράς. Κατέβαλα αδιάλειπτη προσπάθεια για την αναδιοργάνωση και την αποπολιτικοποίηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. και την εμπέδωση σύγχρονης εταιρικής κουλτούρας. Επί των ημερών μου, ετέθη τέρμα στο άθλιο καθεστώς της ευκαιριακής απασχόλησης. Επετεύχθη συμφωνία με τους πράκτορες για τον εξορθολογισμό και εκσυγχρονισμό του δικτύου. Η εταιρεία βγήκε για πρώτη φορά ανταγωνιστικά στο διεθνή στίβο. Και έδωσε αποτελεσματική νομική μάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προστασία του εθνικού μονοπωλίου.

Στην πραγματικότητα, το μόνο που μου καταλογίζεται είναι η πολιτική μου τοποθέτηση. Προφανώς, κατά την αντίληψη του κ. Παπακωνσταντίνου «άξιοι και τεχνοκράτες» υπάρχουν μόνον στο κόμμα του. Πρόκειται για μεσαιωνική αντίληψη, όσο και αν εκφράζεται με σύγχρονο προφίλ.

Κάθε συνετός και εχέφρων Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι η εκπροσώπηση της χώρας στο εξωτερικό, είτε σε πολιτικό επίπεδο, είτε σε τεχνοκρατικό, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να στηρίζεται στην συναίνεση και την ομοθυμία. Όταν ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητεί ευθέως και με τέτοια οξύτητα μια επιλογή και δηλώνει διατεθειμένος να την ανατρέψει, εφ’ όσον το μπορεί, ακόμη και αν αυτό δεν είναι σωστό για την εικόνα της χώρας, είναι φανερό ότι αυτές οι προϋποθέσεις ακυρώνονται. Για τον λόγο αυτό, δηλώνω ότι δεν θα αποδεχθώ τον ορισμό μου.

Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου για την υπόδειξή μου για τη θέση και λυπούμαι που δεν μπορώ να ανταποκριθώ στην πρόσκλησή του. "


Σημείωση vasper: Αλήθεια, ο κ.Παπακωνσταντίνου και το ΠΑΣΟΚ πως κρίνουν έναν άνθρωπο; Προφανώς από το ποια κυβέρνηση τον τοποθέτησε. Η αξιοκρατία που λένε που ακριβώς είναι; Γιατί δεν λένε ότι δεν κάνει για την θέση... λένε ότι είναι διορισμένος από την Δεξιά. Οπότε ΠΑΣ ΔΕΞΙΟΣ άχρηστος... Έτσι θα κάνουν αξιοκρατία αν κληθούν να κυβερνήσουν; Ψεύτες και υποκριτές...

12 σχόλια:

Antilogos είπε...

Αυτό είναι "παρανυχίδα" μπροστά στο πογκρόμ που θα ακολουθήσει , δείχνει ξεκάθαρα πώς εννοεί το ΠΑΣΟΚ την «Αξιοκρατία» που ευαγγελίζεται ο ΓΑΠ.
Προφανώς ο κ.κ Παπακωνσταντίνου κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια αφού σαν κομματικά διορισμένο μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ από την τότε κυβέρνηση , δεν μπόρεσε να προστατέψει τον οργανισμό από τις ασύμφορες συμβάσεις του .
Πιστεύω καλόπιστα ότι προφανώς όχι γιατί λαδώθηκε , αλλά γιατί δεν είχε τις γνώσεις………

john anast είπε...

Από τον τρόπο που μδιαδόθηκε σε διάφορα blogs, νομίζω πως φαίνεται καθαρά τι φοβάται ο περισσότερος κόσμος

Hristos G. K. είπε...

Κανείς δεν υπάρχει που να πιστεύει πως αν έρθει το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξαναγίνουν τα ίδια με αυτά που είχαν συμβεί στο παρελθόν. Προσπαθούν με κομψό τρόπο να δείχνουν υπεράνω αλλά όλοι γνωρίζουν το κομματικό κράτος που είχαν διαμορφώσει. Πως αλλιώς θα γινόταν σε τομείς του δημοσίου βλέπε ΕΛΤΑ, Εφορίες κλπ το συνδυκαλιστικό τους όργανο να παίρνει ποσοστά που θυμίζουν εκλογές σε μοναρχικές καταστάσεις.
Εδώ όμως έρχεσαι και αναρωτιέσαι γιατί ο Καραμανλής δεν έκανε την υπέρβαση όταν υπερψηφίστηκε από τον Ελληνικό λαό. Είχε πέρα της μιας ευκαιρίας. Και τις σπατάλησε όλες. Τις δε πρώτες 2 προεκλογικές εβδομάδες φαίνεται και απροετοίμαστος (αν και αυτός τις προκάλεσε)...

F5PILOT είπε...

@Vassilis
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά ρε Βασίλη.
Γιατί τόσο επιμονή στον κομματικό ρεβανσισμό; Γιατί φοβάσαι; Έχεις κάνει κάτι; Έχεις οφεληθεί σκανδαλωδώς από την ΝΔ; Αν όχι τότε δεν έχεις κανέναν λόγο να φοβάσαι.
Ο συγκεκριμένος κύριος έχει κακοδιαχειριστεί δημόσιο χρήμα. Έκανε πάρτι με το δημόσιο χρήμα και το σπαταλούσε και το μοίραζε με εντολές Ρουσόπουλου σε δημοσιογράφους και διάφορα blogs για να αρθρογραφούν και να κάνουν προπαγάνδα εναντίον του Παπανδρέου. Εσύ γιατί δεν έχεις πάρει φράγκο Βασίλη από διαφήμιση του ΟΠΑΠ; Κορόιδο είσαι; Γιατί στη πλάτη σου να πλουτίζουν κάποιοι και να τους προστατεύεις κιόλας; Πρέπει να γίνει μια αρχή. Όλοι αυτοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν και προπαντώς ενώπιον των αγνών αγωνιστών της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης όπως είσαι εσύ Βασίλη.

Μαθαίνω ότι διώξαν τον Εβερτ για να τον βάλουν στο επικρατείας τώρα για να του προσφέρουν ασυλία,

Vassilis είπε...

@f5pilot, αν στο ΠΑΣΟΚ δεν σας αρέσουν οι περγαμηνές του καθηγητή του Πανεπιστημίου που έκανε διδακτορικό ο... πρώτος σας Ευρωβουλευτής για κομματικούς λόγους είστε περίλυποι.

Όσο για τις αστείες κατηγορίες, να τις στείλετε μέσω τον blackberry που σας έκανε δώρο το ΠΑΣΟΚ στα δικά σας blog να έχουν να λένε βλακείες. Δες τα κέρδη του ΟΠΑΠ καθώς και τις φθηνότερες συμβάσεις και μετά μίλα.

F5PILOT είπε...

Ρε βασίλη ξέρεις πόσο αυξήθηκε η στήλη πέρισυ για να πάρει τα μπόνους και να ξοδεύει αλόγιστα για την διαφήμηση του Μπούλη ο Κύριος αυτός 65% έλεος. Κοίτα να δεις έχω ξαναδεί τέτοιουσ με διδακτορικά να τρώνε με 15 μασέλες (Πάντιος) Δεν έχουν να κάνουν αυτά με τα διδακτορικά του κυρίου των 500000 αλλά με την κατασπατάλιση του δημοσίου χρήματος. Καταλαβαίνω την στεναχώρια σου γιατί διαψεύονται τα πιστεύω σου αλλά βλέπεις ότι δεν είναι όλα αθώωα όπως εσύ πιστεύεις.

Vassilis είπε...

Ξέρεις τι είναι γελοίο f5pilot; Ότι ο διορισμός έγινε ΝΟΜΙΜΑ πριν προκηρυχθούν εκλογές. Παρ' όλ' αυτά εσείς θέλετε να πιστέψουμε ότι δεν έχετε ζήτημα ρεβανσισμού. Προσωπικά δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει λιγότερο για το τι θα γίνει με μερικούς δημόσιους τεμπέληδες, σε όποια παράταξη και να ανήκουν. Αλλά η υποκρισία και τα ψέμματα του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν τέλος.

Εμείς στην δεξιά πιστεύουμε ότι όταν κάποιος κάνει καλά την δουλειά του πρέπει να αμείβεται κατάλληλα. Δεν έχουμε σοσιαλιστικές και κομμουνιστικές καταβολές για να θεωρούμε ότι το χρήμα είναι κάτι άλλο πέρα από επιβράβευση εργασίας. Μόνο εσείς το έχετε θεοποιήσει και το αναγάγετε σε τάξη που ζηλεύετε...

Ανώνυμος είπε...

Εμείς στην δεξιά πιστεύουμε ότι όταν κάποιος κάνει καλά την δουλειά του πρέπει να αμείβεται κατάλληλα

Ασε τους βαλαμε εκτακτη εισφορα και εσυ Βασπερ τους ελεγες κατεχοντες. Τεσπα αντιγραφω απο την Καθημερινη

Ο Κώστας Καραμανλής όμως ήλθε στην εξουσία το 2004, έχοντας ακόμη και την ηθική υποστήριξη πολλών από εκείνους που δεν τον είχαν ψηφίσει. Πολιτών του «μεσαίου χώρου», με ενδεχομένως κεντροαριστερές πεποιθήσεις, οι οποίοι ωστόσο καταλάβαιναν ότι ο τόπος είχε ανάγκη από νοικοκύρεμα. Αν όχι, δηλαδή, τη συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, τουλάχιστον την περιστολή της κτηνώδους γραφειοκρατίας και της συνακόλουθης διαφθοράς. (Να δανειζόμαστε για δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς και νοσοκόμους. Αλλά για τη μισθοδοσία ανεπάγγελτων κομματικών, που διορίζονται πρόεδροι σε διοικητικά συμβούλια απίθανων ιδρυμάτων και οργανισμών, δεν είναι κρίμα;) Αντί για εξορθολογισμό όμως, είδαμε τον Κώστα Καραμανλή απλώς να προεδρεύει ενός γαλάζιου ΠΑΣΟΚ του Σιούφα, του Σουφλιά, των Μανώληδων, των Πουπάκηδων και των άλλων, ώσπου αποφάσισε να δραπετεύσει για να μην εκραγεί η βόμβα της οικονομίας στα χέρια του.

Vassilis είπε...

Δεν καταλαβαίνω τι συγκρίνεις. Όσο για την οικονομία, σε περίπτωση που ο εντεταλμένος του Αλαφούζου (που δεν θέλει τους αγωγούς γιατί έχει πλοία που μεταφέρουν πετρέλαιο και αέριο) δεν γνωρίζει, η οικονομική κρίση είναι παγκόσμια και η Ελλάδα έχει χτυπηθεί λιγότερο από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες ακριβώς γιατί την έχει θωρακίσει ο Καραμανλής και η δεξιά...

F5PILOT είπε...

@Vassilis
Καλά τώρα αυτά περι ζήλιας είναι τουλάχιστο παιδικό επιχείρημα και δεν το συζητάω.
Και εγώ συμφωνώ ότι η εργασία θα πρέπει να πληρώνεται ανάλογα. Αλλά για όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνο για κάποιους κοματικούς εγκάθετους που ψηφίζουν από μόνοι τους τις αυξήσεις σε περίοδο που ο κόσμος πεινάει. Λίγη τσιπα δηλαδή λίγη τσίπα δεν ζητάω τίποτα παραπάνω.

Ανώνυμος είπε...

Καλα Βασσιλη, κλεισε τα ματια απο την πραγματικοτητα. Η καλπη ομως δεν τα κλεινει

john anast είπε...

Είπε κάποιος πριν το εξής
"Μαθαίνω ότι διώξαν τον Εβερτ για να τον βάλουν στο επικρατείας τώρα για να του προσφέρουν ασυλία"
Και τι έγινε τελικά;
Ο Εβερτ στο Επικρατείας, κανένα θέμα ασυλίας. Σας ποτίζουν συνεχώς ψεύτικες φήμες για γεγονότα που δήθεν έρχονται και μένετε εκεί. Δεν μαθαίνετε στη συνέχεια τι έχει γίνει
Έτσι και όλα αυτά που λες για τον Ρουσόπουλο και τον Χατζηεμμανουήλ, ftoy pente.
Ζείτε συνεχώς σε ένα παραμύθιασμα, που δυστυχώς σας υποτιμά κατάφορα.
Ένας φασίστας δεξιός