Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 28, 2009

Επέμβαση από τον λίγο κύριο Αναστασιάδη του ΔΗΣΥ.

Πηγή: Antilogos.gr


Όλως "τυχαίως" ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, ασκεί κριτική για τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Κυπριακό λίγες μέρες πρίν τις Ελληνικές εκλογές.
Φροντίζει δε ο ίδιος να τονίσει ότι το ΔΗΣΥ είναι "Αδελφό" κόμμα με την Ν.Δ.
Ξεχνά όμως ότι ο ίδιος είχε κάνει μάχη για να υπερψηφιστεί το σχέδιο Ανάν όταν ο Κ.Καραμανλής υποστήριξε το ΟΧΙ του προέδρου Παπαδόπουλου.....
Για να θυμιθούμε ποιός έλεγε τι ....

Οι τελικές θέσεις των κυπριακών κομμάτων
Δύο εικοσιτετράωρα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα ξεκαθαρίστηκαν οι τοποθετήσεις όλων των ελληνοκυπριακών κομμάτων και παραγόντων. Ετσι:
-- Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος έχει ήδη εκδηλωθεί ανοιχτά υπέρ ενός βροντερού όχι.
-- Το ΑΚΕΛ, με συνέντευξη Τύπου του ΓΓ της ΚΕ Δ. Χριστόφια, τοποθετήθηκε και αυτό υπέρ ενός καθαρού όχι
-- Το ΔΗΚΟ, με χτεσινή δήλωση του αναπληρωτή προέδρου του κ. Κλεάνθους κάλεσε τον κυπριακό λαό να ταχθεί εναντίον του σχεδίου Ανάν.
-- Η ΕΔΕΚ, με μήνυμα του προέδρου της Γιαννάκη Ομήρου κάλεσε το λαό να ψηφίσει όχι στο δημοψήφισμα.
-- Ο πρόεδρος του ΚΕΑ Αντώνης Πασχαλίδης δήλωσε ότι το σχέδιο Ανάν δεν πληροί τα στοιχειώδη για μία βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι το ΚΕΑ υποστηρίζει τη λύση του Κυπριακού, αλλά λέει όχι στο σχέδιο Ανάν
-- Ο πρόεδρος των Νέων Οριζόντων, Νίκος Κουτσού δήλωσε ότι το όχι στο δημοψήφισμα θα πρέπει να είναι τόσο δυνατό που να μπορεί να νομιμοποιηθεί διεθνώς.
-- Ο γενικός γραμματέας των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, που έχει επίσης τοποθετηθεί υπέρ του όχι, δήλωσε ότι υπάρχουν και θετικά μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση από ένα ενδεχόμενο όχι στο δημοψήφισμα.

Από την άλλη μεριά:
-- Το ΔΗΣΥ, με απόφαση του συνεδρίου του, από το οποίο όμως απουσίασαν οι μισοί σύνεδροι, ψηφίζει ναι στο σχέδιο Ανάν.
-- Ναι στηρίζει και ο πρόεδρος της Ανανεωτικής Κίνησης Αλέκος Μαρκίδης.
-- Το σχέδιο Ανάν στηρίζουν και οι Ενωμένοι Δημοκράτες, με τον πρόεδρό τους Γιώργος Βασιλείου.
-- Ναι, επίσης στηρίζει και η Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Χρίστου Στυλιανίδη.

Σχόλιο vasper: Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησαν αυτή την συνέντευξη για να χτυπήσουν τον Καραμανλή. ΝΤΡΟΠΗ τους. Ειδικά όταν ο Κυπριακός λαός και ο κ.Χριστόφιας λένε τα αντίθετα από τον Ναιναίκο κύριο Αναστασιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: