Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2009

ΠΑΣΟΚ: Μία έτσι.... μία γιουβέτσι!

Ο κ.Παπανδρέου δίνει συγχαρητήρια στην Αστυνομία για τις συλλήψεις και την επόμενη μέρα βγαίνουν οι δημοσιοκάφροι που τον γλύφουν "γιατί τον τρέμουν" με τις ΠΑΣΟΚοφυλλάδες και λένε ότι η αστυνομία καθυστέρησε τις συλλήψεις για να τις κάνει προεκλογικά!!! Τι ισχύει; Και γιατί κάνουν ρεζίλι τον αρχηγό και Μεσσία τους έτσι;

2 σχόλια:

Antilogos είπε...

Ο κ. Παπανδρέου βιάστηκε να δώσει συγχαρητήρια με αποτέλεσμα να είναι ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ.

Υ.Γ: Ευτυχώς έσπευσαν οι αρμόδιοι να σώσουν την κατάσταση και να περάσουν την ΟΡΘΗ γραμμή......

Ανώνυμος είπε...

Μια και ο Κρόγιας κόβει τα σχόλια που δεν τον συμφέρουν,το στέλνω εδώ.

Ινφογνώμων Πολιτικά
Κυριακή, 27 Σεπτέμβριος 2009
Εκλογές 2009 και Κυπριακό


Οι εκλογές στην Ελλάδα σίγουρα επηρεάζουν και την Κύπρο. Ο κ. Κ. Καραμανλής δεν ήταν δυνατόν να μην προκηρύξει εκλογές. Εάν δεν το έπραττε θα κυβερνούσε από μέρα σε μέρα και θα τον συνόδευε η καθημερινή φθορά.
Μπροστά στο αποτέλεσμα των εκλογών οι Έλληνες της Κύπρου δικαιούνται να είναι επιφυλακτικοί ως προς την πολιτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ εφόσον ανέλθει στην εξουσία. Ο κ. Κ. Σημίτης και ο κ. Γ. Παπανδρέου έδωσαν δείγματα γραφής και απέδειξαν ότι δεν έχουν αλλάξει φιλοσοφία.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μας προέτρεπε να αποδεχθούμε το Σχέδιο Ανάν σαν μια «ιστορική ευκαιρία». Με τους ανθρώπους του εξάσκησε αφόρητες πιέσεις στον κυπριακό λαό να αποδεχθεί το σχέδιο και να ψηφίσει ΝΑΙ. Μας απέστειλαν και τον Γιάννο Παπαντωνίου και την Άννα Διαμαντοπούλου να μας πείσουν την ώρα που ο μ. Πρόεδρος Τ. Παπαδόπουλος ετοιμαζόταν για το διάγγελμά του που καλούσε τον ελληνικό κυπριακό λαό να πει ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα. Το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του με απαράδεκτο τρόπο βγήκαν να προκαταλάβουν την ετυμηγορία του λαού, δύο μέρες πριν και απροκάλυπτα υποστήριζαν την αποδοχή του σχεδίου. Ποιο σχέδιο; Το σχέδιο που θα κατέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία, την κρατική μας οντότητα που είναι η θωράκιση και η υπόστασή μας και θα επέφερε το χάος. Δηλαδή να αυτοκαταργηθούμε σαν κράτος και να καταστούμε προτεκτοράτο της Τουρκίας.
Το ΠΑΣΟΚ ούτε αναγνώρισε το λάθος του ούτε απολογήθηκε. Ακόμα και πριν δέκα μέρες ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Πέτρος Ευθυμίου μετά το μνημόσυνο του Γιάννου Κρανιδιώτη, στο οποίο παρέστη και μίλησε όταν ρωτήθηκε εάν το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ένα νέο σχέδιο τύπου Ανάν όπως έκανε το 2004, ο κ. Ευθυμίου απέφυγε ξεκάθαρη απάντηση και είπε τα εξής: «Έχουμε ρητά καταθέσει τις θέσεις μας και δεν χρειάζεται καθόλου, μα καθόλου να μη στηριζόμαστε σε αυτό που έχουμε δηλώσει και σε αυτά που αποτελούν το βωμό της πολιτικής μας». Η παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου την περασμένη εβδομάδα στην Κύπρο σε εκδήλωση πάλι για τον Γιάννο Κρανιδιώτη, που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο, στην οποία μίλησε, είπε γενικολογίες: «Στηρίζουμε την Κυπριακή Δημοκρατία για λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας αλλά δεν καθόρισε το περιεχόμενο».
Είναι επί εποχής Γ. Παπανδρέου που «φωτισμένοι» ακαδημαϊκοί δάσκαλοι εξέδωσαν ολόκληρο τόμο για να αποδείξουν ότι οι Κύπριοι δεν υπήρξαν ποτέ Έλληνες αλλά είναι ένας αυτοφυής λαός.
Και το αηδέστερο όπως σημείωσε ο κ. Γ. Καψής σε οργισμένο κείμενό του στα ΝΕΑ 28.1.2000 η Ελληνική Κρατική Τηλεόραση ΝΕΤ κατά τρόπο σκανδαλώδη και ποινικά κολάσιμο διαφήμιζε συνολικά επί δύο μέρες τον κατάπτυστο τόμο. Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου λησμονεί τα αδιέξοδα ανοίγματα της Ελλάδας προς την Τουρκία με την ψευδαίσθηση ότι θα εξημέρωνε το τουρκικό θηρίο.
Γι’ αυτό εμείς οι Έλληνες Κύπριοι δικαιούμαστε να ανησυχούμε ως προς την πολιτική που θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ εάν επανέλθει στην εξουσία. Δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος του λαού προσφέρεται εύκολα ως θήραμα του λαϊκισμού, εθίζεται στο λαϊκισμό και η κρίση του δεν θα τον καθοδηγήσει ορθά. Η λάμψη των προεκλογικών συνθημάτων τυφλώνει τους ψηφοφόρους και όταν ανοίξουν τα μάτια τους βλέπουν το σκοτάδι της σκληρής πραγματικότητας.

Χριστόφορος Χριστοφίδης
Πρώην Βουλευτής, Πρώην Υπουργός Παιδείας
Αναρτήθηκε από skal στις 1:00 μμ
Ετικέτες Εκλογές 2009