Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2009

ΕΤΑΚ ή ΦΜΑΠ;

Το ΠΑΣΟΚ λέει θα επαναφέρει τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας (Φ.Μ.Α.Π.) και θα καταργήσει το εννιαίο τέλος ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ).

Με τον ΦΜΑΠ πλήρωναν φόρο μόνο φυσικά πρόσωπα που είχαν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία μεγαλύτερη των 150000 για άγαμους, 200000 ευρώ για έγγαμους κλπ.

Με το ΕΤΑΚ πληρώνουν φόρο όλα τα Νομικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένης και της Εκκλησίας που μας λένε συνέχεια οι ΠΑΣΟΚοι ότι δεν φορολογούμε... ενώ στην ουσία αυτοί δεν φορολόγησαν ποτέ) καθώς και όλες οι εταιρίες, μαζί με τα φυσικά πρόσωπα που έχουν περιουσία πάνω από 200000 ευρώ.

Εσείς τι λέτε; Ποιος φόρος είναι δικαιότερος, σωστότερος και πρέπει να παραμείνει;

7 σχόλια:

emily είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/539880/Article.aspx

F5PILOT είπε...

@emily
έχεις δική σου τράπεζα; Είσαι μεγαλομέτοχος; Αν ναί πράγματι θα πρέπει να ανησυχείς γιατί τα πάρτυ τελειώσαν. Θα αρχίσετε να πληρώνετε και όχι μόνο να κλέβετε τον κόσμο.
Αν όχι δεν καταλαβαίνω την ανησυχία σου.

To άρθρο το γράφουν κάποιοι που πραγματικά ανησυχούν γιατί αντιλαμβάνονται ότι τα πάρτυ τους τελειώνουν και θα κληθούν να βάλουν βαθειά το χέρι στη τσέπη τους.

emily είπε...

Μεγαλομέτοχος όχι δεν είμαι δυστυχώς,όμως όταν ανησυχεί η αγορά μας απασχολεί όλους εκτός και αν είσαι δημόσιος υπάλληλος ,που εγώ δεν είμαι.Οσο για το αν κλέβουμε τον κόσμο,αυτό είναι σπορ δικό σας.Διαφωνείς βέβαια ,το ξέρω αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Εγώ F5Pilot θέλω να δω τον Παπανδρέου να φορολογεί τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα κέρδη τους και μετά να... τις προσκαλεί να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Θα πέσει το γέλιο της αρκούδας... και το κλάμα των ανέργων!!!

F5PILOT είπε...

@Vassilis
Να πας για ιέρεια στους Δελφούς.

F5PILOT είπε...

@emily
Αλλά κλέβουμε λίγο ΦΠΑ δεν κόβουμε αποδείξεις κλπ κλπ.
Ε να ανησυχείς τότε να ανησυχείς.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

F5pilot, πάντα έτσι απαντάς; Χωρίς επιχειρήματα; Για πες μου; Ο ΦΜΑΠ άφηνε απέξω την ακίνητη περιουσία εταιριών και εκκλησίας; ΝΑΙ... Μόνο από το ΕΤΑΚ νομικών προσώπων μάζεψε το κράτος περισσότερα από όσα ο ΦΜΑΠ!!!

Εσύ και ο αρχηγούλης σου θέλετε να αφήσετε αυτήν την περιουσία αφορολόγητη και κλαίτε για τους... μικροιδιοκτήτες που έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνουν.