Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2009

Μερικά ερωτήματα για τον κ.Γιώργο Παπανδρέου.

Ας υποθέσουμε ότι από 5 Οκτωβρίου ο κ.Παπανδρέου είναι πρωθυπουργός σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Υπάρχουν μερικά ερωτήματα που δεν έχει απαντήσει και δεν θα απαντήσει μέχρι τότε γιατί απλά δεν θα δώσει ΚΑΜΙΑ συνέντευξη εκτός της βραδυνής. Κρύβεται. Τα ερωτήματα όμως υπάρχουν και είναι αμείλικτα.

1) Τι θα κάνει με την Ολυμπιακή; Η επανεξέταση γίνεται με ποιον γνώμονα;

2) Τι θα κάνει με τον ΟΤΕ;

3) Τι θα κάνει με τον ΟΣΕ;

4) Τι θα κάνει με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, θα συνεχίσει την μείωσή τους ή θα τα ξανακάνει 133;

5) Τι θα κάνει με τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα;

6) Τι θα κάνει με τις πολεοδομικές παραβάσεις;

7) Τι θεωρεί μέση τάξη αφού λέει ότι δεν θα επιβαρυνθεί φορολογικά, αμέσως όμως αναφέρει ότι δεν υπάρχει "επιστημονικός ορισμός" της μέσης τάξης; Δηλαδή ποιους θα φορολογήσει παραπάνω τελικά; Μήπως την μέση τάξη;

8) Τι θα κάνει με τον ΟΛΠ και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης; Θα διώξει τους Κινέζους και θα χαθούν 1000 νέες θέσεις εργασία μόνο από τον Πειραιά; Ο κ.Φασούλας συμφωνεί;

9) Τι θα κάνει με τον Σκαραμανγκά και τα υποβρύχια που γέρνουν; Θα εξοφλήσει την Γερμανική εταιρία και θα παραλάβει σκάρτο πράγμα; Γιατί μέχρι τώρα έχει πει μόνο ότι θα δράσει με γνώμονα το συμφέρον του Π.Ν. και των εργαζομένων... ΔΗΛΑΔΗ;

10) Θα δώσει πράγματι αυξήσεις 1% σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους; Από τους χαμηλόμισθους μέχρι τους υψηλόμισθους (οπότε θα ανοίξει ακόμα περισσότερο η ψαλίδα;)

11) Θα κάνει τελικά ή δεν θα κάνει απογραφή; Και τι είναι αυτά τα νούμερα που βγάζει τώρα αφού δεν έχει κάνει απογραφή;

12) Τελικά το ΤΕΜΠΜΕ είναι άχρηστο όπως είχε πει ο Χρυσοχοΐδης (είχε μιλήσει για 100 εκ.ευρώ ενώ ήδη έχουν δοθεί 4,7 ΔΙΣ ευρώ) ή θα βάλει μέσα και τους Αγρότες όπως είπε ο ίδιος στην Λάρισα; Έχουν βοηθηθεί 50000 επιχειρήσεις ή 600-700 όπως μας έλεγε ο πρώην υπουργός;

13) Τι θα κάνει με τον αγωγό; Τι σημαίνει... επαναδιαπραγμάτευση; Θα τον σταματήσει αν δεν τον επαναδιαπραγματευτούν οι Ρώσοι;

14) Για το μητροπολιτικό πάρκο έχει πει κάτι ποτέ;

15) Θα φορτώσει πράγματι τον ιδιωτικό τομέα με stage; Έχει ιδέα πόσο επικίνδυνο είναι αυτό;

και τέλος: Θα βγει να μας μιλήσει απόψε για τι θα κάνει ή θα κάνει μούγκα στην στρούγκα γιατί φοβάται και θα μας πει πάλι τα ευχολόγια και τα γενικόλογα; Αν δεν βγει να απαντήσει... τότε φοβάται.

Και ρωτάω τώρα: Αυτόν θα ψηφίσετε για πρωθυπουργό; Τον εξαφανισμένο; Που στην ουσία τον αναγκάσαμε να εμφανιστεί σε συνέντευξη (με δικούς του όρους βέβαια!!!) διαμαρτυρόμενοι; Γιατί διαφορετικά ακόμα θα τον έκρυβαν!!!

2 σχόλια:

ελεύθερος είπε...

WALL STREET JOURNAL 30-9-2009
Before the global economic crisis struck, the Greek economy expanded at an annual average rate of 4% for five years, one of the BEST performances in the euro zone.
But Greece has been buffeted by fallout from the financial crisis.
Shipping companies lost business, and though the Greek economy continued to grow until the first quarter of 2009, it was hit this summer as northern European tourists saved money and stayed away.
What's more, the cost of Greece's government borrowing is rising at the same time as its debt, which is forecast to reach 108% of gross domestic product next year, according to the European Commission.
....................
και η μετάφραση:
....................
ΠΡΙΝ ΚΤΥΠΗΣΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ η Ελληνική οικονομία ανέβαινε με το ψηλότερο ρυθμό στην Ευρωζώνη τα τελευταία 5 χρόνια, με μέση αύξηση ΑΕΠ 4%.
Σήμερα υφίσταται τις συνέπειες (fallout) της παγκόσμιας κρίσης.
Τρία είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, η μείωση των εσόδων από τη ναυτιλία, η μείωση του τουρισμού λόγω του ότι δεν ήλθαν τουρίστες από τη Δ.Ευρώπη και το παλιό χρέος.
........................
Θυμόσαστε τί φωνάζουν, ένα χρόνο τώρα, οι Ψευτο-δημοσιογράφοι τηλε-ήρωες δεκανίκια του ΓΑΠ, λέγοντας ότι δεν φταίει η παγκόσμια κρίση για τα οικονομικά μας προβλήματα αλλά η ΝΔ;
ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΨΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.
Είχαν το λόγο τους οι άνθρωποι, ξέρουν τί θέλουν, όλοι ξέρουμε τί θέλουν.
Εγώ λέω, όχι μόνο για την παγκόσμια κρίση αλλά και για την τερηδόνα των δοντιών μας, πάλι ο Καραμανλής φταίει.
Με το Γιωργάκη δεν θα είχε κανείς μας τερηδόνα.
Το εγγυάται, όπως λέει.

Vassilis είπε...

Ο Γιώργος μπορεί να φέρει τουρίστες και δουλειές με το ζόρι. Είναι κάτι σαν τον Τσακ Νόρις.