Κυριακή, Σεπτεμβρίου 27, 2009

Η Ελλάδα είναι η πιο ωφελημένη από το ΕΣΠΑ σε όλη την Ε.Ε.!!!

Πηγή: atithasos.blogspot.com

Ακόμα και σήμερα ο κ. Παπακωνσταντίνου στο MEGA μας έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ θα "ξυπνήσει το ΕΣΠΑ"!

Όμως σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε. η Ελλάδα είναι η πλέον ωφελημένη χώρα της Ε.Ε. από το ΕΣΠΑ μέχρι σήμερα!

"Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ με το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος από τον προϋπολογισμό της Ευρώπης, καθώς έχει τα περισσότερα καθαρά έσοδα από όλες τις χώρες-μέλη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Κομισιόν, η Ελλάδα έλαβε το 2008 από την ΕΕ 6,3 δισ. ευρώ περισσότερα από αυτά που έδωσε, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,7% του ΑΕΠ της....
Δεύτερη έρχεται η Πολωνία με καθαρά έσοδα 4,4 δισ.ευρώ ή 1,3% του ΑΕΠ της.
Παράλληλα, η Γερμανία αναδεικνύεται η χώρα με τις υψηλότερες καθαρές εισφορές προς την ΕΕ. Συγκεκριμένα, το Βερολίνο έδωσε το 2008 στην ΕΕ 8,8 δισ. ευρώ περισσότερα απ’ ό,τι έλαβε.
Άλλες χώρες με καθαρές εισφορές είναι η Αυστρία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Σουηδία.
Χώρες που αποκόμισαν καθαρό κέδρος από την ΕΕ είναι, εκτός από την Ελλάδα και την Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και 12 ακόμα κράτη, κυρίως πρώην κομμουνιστικά, που έγιναν μέλη το 2004 και το 2007.
Γενικότερα, περίπου το 40% του περσινού ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ύψους 116,5 εκατ. ευρώ, δαπανήθηκε σε μέτρα που σχετίζονταν με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την κατασκευή υποδομών και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Οι αγροτικές επιδοτήσεις ανήλθαν σε 37% του προϋπολογισμού."

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/09/22/1718220.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: