Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2009

Άλλη μία επένδυση πάει για φούντο...

Πηγή: Antilogos-gr


Για να γίνει πιο κατανοητή από αυτούς που πρέπει η έκφραση "για φούντο" ..........
Down the Drain .....


Ετοίμαζα μία ανάρτηση όταν διάβασα το παρακάτω.
Σαφώς σημαντικότερο θέμα από αυτό που ετοίμαζα το μεταφέρω αυτούσιο .....

Quote

«Το ΠΑΣΟΚ μπλοκάρει τη συμφωνία με Cosco για ΟΛΠ »

Εκλογές σημαίνει παραλογισμός και εκβιασμοί. Φυσικά, την πληρώνει το κοινωνικό σύνολο. Η είδηση: νεκρώνει για δύο 48ωρα το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά. Και αυτό γιατί χθες η ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος), αλλά και η Ένωση Λιμενεργατών Ελλάδας, εξήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά την άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να συναινέσει στο παράλογο αίτημα να «παγώσει» η εγκατάσταση της κινεζικής Cosco από την 1η Οκτωβρίου και μέχρι τη λήψη ψήφου εμπιστοσύνης από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Αυτά όλα δεν γίνονται τυχαία. Υπάρχει ρητή διαβεβαίωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς τους συνδικαλιστές (κατόπιν σχετικών ενεργειών τηςγνωστής πρεσβείας …), ότι η συμφωνία θα μπλοκαριστεί. Στην κινεζική πρεσβεία, επικρατεί ήδη αναβρασμός, ενώ η οργή κατά ΠΑΣΟΚ και λοιπών «δημοκρατικών δυνάμεων», ξεχειλίζει. Ξέρουν φυσικά ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά… Και μετά, κάποιος μιλάει για τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας!

«Κινητοποιήσεις» υπέρ… κεκτημένων!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ΟΜΥΛΕ καλεί τους εργαζόμενους στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά να μην προσέλθουν στην εργασία τους την 1η και 2η Οκτωβρίου, όπως και την 5η και 6η του ίδιου μήνα. Παλιά μου τέχνη κόσκινο… Επίσης, η ΟΜΥΛΕ έχει εξαγγείλει αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο των εκλογών 3ης και 4ης Οκτωβρίου. Αποχή!!! Όπως λέει από εδώ και από εκεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Γεωργακόπουλος, στις 6 Οκτωβρίου θα «συνέλθει» το Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να «επανεξετάσει» την κατάσταση (τα εκλογικά αποτελέσματα;) για τη συνέχιση των «κινητοποιήσεων». Επειδή όμως μας ταΐζουν κουτόχορτο, καλό είναι να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας, ότι κάποιοι, στο βωμό της «προστασίας» των κεκτημένων τους, στερούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας από την κοινωνία του Πειραιά και όχι μόνο, μπλοκάροντας το ίδιο το μέλλον.

Εκτίμηση ζημιάς… ελέω «βολεμένων»!

Οι Κινέζοι, έχουν δεσμευτεί για συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων, ενώ οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν, αν δεν μπλοκαριστεί η συμφωνία, είναι περίπου 1000! Πολύ ψωμί, για πολλές οικογένειες που έχουν ανάγκη… Με τη συμφωνία, συντάσσονται όλοι οι παραγωγικοί φορείς του Πειραιά. Αντιδρούν οι «πράσινοι» ΟΤΑ και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, για ευνόητους λόγους. Όμως, 200 άνθρωποι, μπλοκάρουν το μέλλον και στερούν από το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι, έσοδα δισεκατομμυρίων! Γιατί; Γιατί κάποιοι από αυτούς, με διάφορους τρόπους, εισπράττουν αμοιβές μέχρι και 120.000 ευρώ ετησίως! Και αν και τους προτάθηκαν (κατ’ εμάς υπέρογκες) αποζημιώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις θα ανέρχονταν σε 200.000 ευρώ, δωρεάν μετοχές του ΟΛΠ και πρόσληψη ενός τέκνου έκαστου, αυτοί… αρνήθηκαν! Αυτά, είχαν καταγγελθεί εξάλλου από τον πρώην υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Τους συνδικαλιστές τους βολεύει όμως το γι’ αυτούς «παχυλό» σήμερα, εις βάρος φυσικά των υπολοίπων.

Ελλάς καληνύχτα...

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ


Σχόλιο vasper: Το ΠΑΣΟΚ δεν ενδιαφέρετε καθόλου για τους εργαζόμενους. Ενδιαφέρετε μόνο για τους βολεμένους πρασινοφρουρούς. Θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν ότι δημιουργήσαμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: