Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 10, 2009

Οι αγωγοί...

Πηγή:Nooz.gr

Μπακογιάννη: Ανεύθυνες υπερβολές από τον Γ. Παπανδρέου

"Άνευ λόγου και αιτίας, ο κ. Παπανδρέου έριξε σκιά στις διμερείς σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία", δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με τη χθεσινή αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι "η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς".

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή του ομιλία στην Αλεξανδρούπολη σημείωσε: "Διαφημίζουν τον περίφημο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, για τον οποίο βεβαίως παλέψαμε και εμείς, αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς. Εμείς θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους και σε ξηρά και σε θάλασσα".

"Οι τοποθετήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκπλήσσουν και θέλω να πιστεύω ότι εντάσσονται στις ανεύθυνες υπερβολές της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ", ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Μιλώντας για τις διμερείς σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία, η ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «σχέσεις για την ισόρροπη ανάπτυξη των οποίων, αυτή η Κυβέρνηση έχει εργαστεί ακούραστα τα τελευταία χρόνια. Σχέσεις που στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού".

"Θα ήθελα, για μία ακόμα φορά, να υπογραμμίσω ότι η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής απαιτεί υπευθυνότητα και συνέπεια", κατέληξε.


Σχόλιο vasper: Νά τα μας... Ο κ.Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ δείχνουν αμέσως το πραγματικό τους πρόσωπο. Εκμεταλεύονται στο έπακρο την περιβαλλοντική ευαισθησία των Ελλήνων για να προωθήσουν τα σχέδιά τους. Πειράζει κάποιους πολύ η ενεργιακή αναβάθμιση της Ελλάδας και η σχέση της με την Ρωσία. Ποιους άραγε;

5 σχόλια:

mb είπε...

Who cares plewn.....pragmati omos.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Όχι εσύ πάντως... Γιατί ως Έλλην του εξωτερικού μπορείς να ξαναφύγεις όποτε θες...

mb είπε...

Edw sou zitane miza gia mia aplh epemvash sto nosokomeio, kai mas marane o agogws.

na htan osso pathiasmenos o Karmanlis sta esoterika provlimata, osso htan me to agogw.......kati the ekane.

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Ναι, γιατί ως γνωστών με εγκύκλιο ξεμαθαίνουν οι Έλληνες τις μίζες. Τελευταία φορά που μου ζήτησε γιατρός λεφτά τον κατήγγειλα και άλλαξα γιατρό. Δεν πήρε μία από μένα.

Demelene είπε...

Και λίγο κάποια στιγμή οι πολιτκοί μας πρέπει να καταλάβουν που σταματάνε οι κοκορομαχίες και ξεκινάει η εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ελεος.