Δευτέρα, Απριλίου 27, 2009

Τα αποτελέσματα της σοσιαλιστικής πολιτικής...

Όταν εμείς εδώ έχουμε επανάσταση για το 5% που θα φτάσει το έλλειμμα με δύο απανωτές κρίσεις, στην Αγγλία του εργατικού Μπράουν που θαυμάζουν από την αντιπολίτευση και θέλουν να αντιγράψουν, το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 12% και ελπίζουν σε 4 χρόνια να το κατεβάσουν στο 6%!!! Το ίδιο ελπίζουν και οι δικοί μας σοσιαλήσταρχοι; Ρωτάω τώρα εγώ...

4 σχόλια:

Jim Slip είπε...

Δεν είναι ακριβώς έτσι.

Ναι μεν η Αγγλία θα έχει έλλειμμα 12% και η Ελλάδα 5% (με την 5η αναθεώρηση!).

Αλλά..

Το συνολικό χρέος της Αγγλίας είναι στο 50% του ΑΕΠ, ενω της Ελλάδας είναι κοντά στο 100% του ΑΕΠ.

Που σημαίνει οτι η Αγγλία μπορεί και καλύπτει τις υποχρεώσεις της με σχετική ευκολία, ενώ για την Ελλάδα είναι ορατός ο κίνδυνος της χρεωκοπίας αν δε γίνουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν συνοψίζονται στη λογική: να παράγεις περισσότερα και να ξοδεύεις λιγότερα.

Οι αυξημένοι φόροι και τα έκτακτα μέτρα (ημιυπαίθριοι) είναι προσωρινά μπαλώματα που θα φέρουν κάποια λεφτά στα ταμεία, αλλα δε θα φέρουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη.

Για σταθερή οικονομική ανάπτυξη θα πρέπει: α) να ανοιξουν ΟΛΑ τα κλειστά επαγγέλματα και αγορές β) αφού γίνει αυτό, να λειτουργεί σωστά ο ανταγωνισμός, χωρίς καρτέλ που να καθορίζουν τις τιμές γ) να διευκολυνθεί επιτέλους η πραγματοποίηση επενδύσεων με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ μείωση της γραφειοκρατίας και εκλογίκευση και απλούστευση της φορολογίας.

Vassilis είπε...

Και ποιος έδωσε 100% χρέος; Οι σοσιαλιστές...

I rest my case...

Επίσης ήδη καλύψαμε τις υποχρεώσεις και τα περί "χρεωκοπίας" (καθώς ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα, για καμία χώρα από την Ε.Ε.) είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση από τους Λαμπρακιδομπομπολαίους εμπόρους όπλων/μεγαλοεργολάβους που περιμένουν τον Παπανδρέου για να τους γεμίσει ευρώ ξανά...

Jim Slip είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί για σένα όλα πρέπει να κινούνται στο δίπολο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Δεν μπορείς να δεις πέρα απ' αυτό; Τα τελευταία 5 χρόνια η ΝΔ είναι κυβέρνηση. Κατάφερε μια μείωση του χρέους μόνο επειδή αναθεώρησε το ΑΕΠ. Απο ουσιαστικές πολιτικές, τίποτα. Τα κλειστά επαγγέλματα και οι αγορές παραμένουν κλειστά και με καθορισμένες αμοιβές (απαράδεκτο). Ο εποπτικός ρόλος του κράτους πάσχει. Η γραφειοκρατία και η σύνθετη φορολογία εξακολουθεί να λειτουργεί αποτρεπτικά στις επενδύσεις (μια ζωή ουραγοί στο συγκεκριμένο).

'Αποψη σου οτι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με χρεωκοπία. 'Ισως έχεις μια δραματική εικόνα στο μυαλό σου για τον συγκεκριμένο όρο. 'Ομως και μόνο οι συνεχείς ελλειμματικοί προϋπολογισμοί, και τα ολοένα και αυξανόμενα επιτόκια δανεισμού, είναι μια μορφή χρεωκοπίας. Ειδικά σε μια περίοδο σαν τη σημερινή, που όλες οι χώρες (με εξαίρεση αυτές που έχουν πλεόνασμα, όπως την Κίνα) τρέχουν να μαζέψουν κεφάλαια, τα πράγματα μπορεί να δυσκολέψουν πολύ. Και τότε η Ελλάδα θα αναγκαστεί να κάνει τις μεταρρυθμισεις που δεν έκανε τόσα χρόνια λόγω πολιτικού κόστους. Δυστυχώς έχουμε πολύ μικρές κυβερνήσεις.

Vassilis είπε...

Όπως ένα αυτοκίνητο πρέπει πρώτα να φρενάρει για να γυρίσει πίσω έτσι γίνεται και με μια οικονομία. Μπορεί κάποιοι να έχουν συνηθίσει να ακούν για μαγικά ραβδάκια και προγράμματα 100 ημερών αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος σώφρων που να τα πιστεύει.

Επίσης τα τελευταία 35 χρόνια δύο κόμματα κυβερνάνε. Μόνο αυτά έχουν ευθύνη. Και από αυτά τα χρόνια το έλλειμμα ανέβηκε από το 30% στο 109% επί ΠΑΣΟΚ... Απλή πραγματικότητα. Αν κυβερνούσε το ΚΚΕ θα το έριχνα στο ΚΚΕ...

Όπως γνωρίζεις οι αλλαγές στην Ελλάδα δεν γίνονται εύκολα λόγω αντιδράσεων από φατρίες (και συνδικαλισμός στην Ελλάδα αυτό είναι). Όταν προσπάθησε να τις κάνει σε λίγους μήνες ο Μητσοτάκης έπεσε αμέσως και επανήλθαν αυτοί που κατέστρεψαν την οικονομία.

Πες μου όμως εσύ, ποιος θεωρείς ότι μπορεί να κάνει τις αλλαγές για τις οποίες μιλάς; Γιατί αν είναι να επιλέξω ανάμεσα σε κάποιον που θα τις κάνει έστω και με καθυστέρηση (Ν.Δ.) και σε κάποιον που δεν θα τις κάνει καθόλου ενώ θα σου λέει ότι θα τις κάνει (?ΠΑΣΟΚ?ΣΥΝ?ΚΚΕ?
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ?ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ?)... προτιμώ κάθε φορά αυτόν που θα κάνει δουλειά έστω και με καθυστέρηση.

Επίσης στην Ελλάδα οι Κασσάνδρες είναι πολλές. Δεν χρειαζόμαστε άλλες. Όσο για τα επιτόκια δανεισμού μόνο "συνεχώς αυξανόμενα" δεν είναι. Όταν πριν από 7 ή 10 χρόνια δανειζόμασταν με 12 και 13% ενώ τώρα δανειζόμαστε με 4 ή 5% δεν μπορείς να πεις για αυξανόμενα και μάλιστα εν μέσω δύο διεθνών κρίσεων.

Τις δανειακές μας ανάγκες φέτος τις καλύψαμε και με το παραπάνω και με πολύ μικρότερο κόστος από τις κυβερνήσεις των Σοσιαλιστών/Σοσιαληστών.