Τρίτη, Απριλίου 28, 2009

Αποδιοπομπαίοι τράγοι...

Η κοινωνία και τα ΜΜΕξαπάτησης ζητάνε έναν ή περισσότερους αποδιοπομπαίους τράγους. Δεν μας νοιάζει πλέον η δικαιοσύνη, μόνο η εκδίκηση. Ακόμα και τα κόμματα που έχουν λερωμένη την φωλιά τους συμπεριφέρονται σαν αυτόκλητοι εκδικητές. Αν δεν μπορούμε να έχουμε δικιά μας κατσίκα... να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

Δεν με ενδιαφέρει η ποινικοποίηση ή μη της πολιτικής ζωής. Αυτό έχει γίνει εδώ και χρόνια. Η "αριστερά" πάντα κατηγορεί την δεξιά για οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο, ακόμα και αν αυτοί κυβερνούν. Η πολιτική ζωή είναι ποινικοποιημένη ήδη. Ο δεξιός πολιτικός είναι αυτόματα ένοχος, ακόμα και αν δεν υπάρχουν αποδείξεις ή ακόμα και αν αποδειχτεί ότι είναι αθώος. Είναι ένοχος, γιατί κάποιος άλλος πολιτικός είναι σίγουρα ένοχος. Έτσι και η Νέα Δημοκρατία είναι ένοχη, γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ένοχο. Και επειδή δεν μπορούμε να τιμωρήσουμε τον ένοχο για τα τρομερά εγκλήματα ας τιμωρήσουμε τον ύποπτο για πταίσματα...

ΟΜΩΣ ας γίνει αν είναι να μην επαναληφθούν εγκλήματα όπως το χρηματιστήριο ή η Siemens. Αξίζει αν είναι να μην τολμήσει ξανά πρώην υπουργός να κάνει γάμο εις Παρισίους κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ. Αξίζει αν είναι να μην παραδώσουμε ξανά φίλο σε εχθρούς. Αξίζει αν είναι να μην ευχαριστούμε ξένους για την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Αξίζει αν είναι να μην δούμε πρωθυπουργό να λέει "ας κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του". Αξίζει αν είναι να μην ξαναπάρει δωράκια πρώην μεγαλοστέλεχος για το κόμμα του, που, με εσωτερική έρευνα (από το κόμμα), δεν τα βρήκαν!!!

Τι λέτε; Δεν αξίζει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: