Τετάρτη, Απριλίου 22, 2009

Aμεση διαγραφή των "ψιλών γραμμάτων". Ένα ακόμα δείγμα ακυβερνησίας...

"Είναι σαφές ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα παράθυρο και καμία δικαιολογία για τη συνέχιση μιας πρακτικής που δεν συνάδει με τους κανόνες μιας ευνομούμενης πολιτείας. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα οφείλουν να προχωρήσουν, άμεσα, στη διαγραφή των ψιλών γραμμάτων που περιέχουν καταχρηστικούς όρους για τους καταναλωτές, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να χρεώνονται με παράνομες προμήθειες" τονίζει σε ανακοίνωση του το υπ. Ανάπτυξης.

Σε σχετική ανακοίνωση προσθέτει: "Από τη πλευρά του το ΥΠΑΝ, θα συνεχίσει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, τους ελέγχους και την επιβολή αυστηρών κυρώσεων όπου διαπιστώνεται παραβατική συμπεριφορά. Παράλληλα, το ΥΠΑΝ παρακολουθεί στενά τη δικαστική εξέλιξη υποθέσεων που εκκρεμούν προκειμένου, με νέα παρέμβασή του, να διευρύνει το πλαίσιο προστασίας των δανειοληπτών, για τις περιπτώσεις που θα υπάρξουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για καταχρηστικούς όρους.

Το ΥΠΑΝ θωρακίζει θεσμικά τους καταναλωτές, ασκώντας εντατικούς ελέγχους και επιβάλλοντας κυρώσεις. Ταυτόχρονα, ενημερώνει τους πολίτες, προκειμένου να αποκτήσουν κουλτούρα σωστού δανεισμού, ενώ, φροντίζει υπεύθυνα, μακριά από λαϊκισμούς και υπερβολές, να λειτουργεί η αγορά τραπεζικών προϊόντων με κανόνες και ευκαιρίες για όλους".
'Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, με βάση το θεσμικό πλαίσιο που δημιούργησαν η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και το ΥΠΑΝ, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, απαγορεύεται κατά τη διενέργεια συναλλαγών τους με καταναλωτές, να εισπράττουν ποσά τα οποία αφορούν:

- Σε συμβάσεις στεγαστικών δανείων κυμαινόμενου επιτοκίου

* Στην είσπραξη εξόδων χρηματοδότησης, προέγκρισης δανείων ή εξέτασης αιτήματος δανείου, ανάλογα με το ποσό του δανείου.

* Στην προμήθεια ή έξοδα φακέλου.

* Στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης και την αναζήτηση του συνόλου του ανεξόφλητου ποσού με τους αναλογούντες τόκους υπερημερίας, σε περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής οποιασδήποτε δόσης ή μέρους αυτής ή των τόκων.

* Στην εκχώρηση και μεταβίβαση στην τράπεζα των ενοικίων ακινήτου, ως πρόσθετη ασφάλεια, εφόσον η τράπεζα απαιτεί επιπλέον από τον καταναλωτή να εγγράψει, υπέρ αυτής, προσημείωση για ποσό που υπερκαλύπτει το ύψος του δανείου, και, επιπροσθέτως, εγγυάται για το δάνειο αυτό και κάποιο άλλο πρόσωπο.

* Στην καταβολή ποινής προεξόφλησης.

* Στον υπολογισμό τόκων με βάση τις 360 και όχι τις 365 ημέρες.

* Στην παραίτηση του εγγυητή από νόμιμα δικαιώματά του.

- Σε συμβάσεις χορήγησης πιστωτικών καρτών

* Στην επιβολή προμήθειας σε περίπτωση που ο καταναλωτής κάνει ανάληψη μετρητών με τη μορφή δανείου από πιστωτική κάρτα.

* Στην αυθαίρετη και αναιτιολόγητη αύξηση του επιτοκίου στις πιστωτικές κάρτες, χωρίς να το προσδιορίζει επακριβώς, να το συνδέει και να το προσαρμόζει με επιτόκιο αναφοράς, π.χ. Euribor ή επιτόκιο ΕΚΤ.

* Στην αναγκαστική επιβολή πρόσθετων χρεώσεων και οφειλών από πιστωτική κάρτα, ακόμα και αν ο καταναλωτής δεν αντιδράσει εγκαίρως και σύμφωνα με τις προθεσμίες που του έχει τάξει η τράπεζα.

* Στην μονομερή αναπροσαρμογή της ετήσιας συνδρομής πιστωτικής κάρτας, χωρίς, προηγουμένως, να ενημερώνεται ο κάτοχος - καταναλωτής.

* Στην παρακράτηση προμήθειας ή επιβολής εξόδων για τη χορήγηση βεβαίωσης οφειλών.

* Στην απροειδοποίητη ή αναιτιολόγητη καταγγελία, εκ μέρους της τράπεζας, της σύμβασης πίστωσης ή στη μονομερή απαγόρευση χρήσης της κάρτας, ή στη μονομερή τροποποίηση οποιουδήποτε όρου της σύμβασης.

- Σε συμβάσεις λογαριασμού κατάθεσης

* Στην επιβολή χρεώσεων σε λογαριασμούς με καταθέσεις χρημάτων, κάτω από το όριο που η ίδια η τράπεζα καθορίζει.

Σχόλιο vasper: Ακυβερνησία φίλε μου... ακυβερνησία. Εκτός από τα έργα 19 ΔΙΣ, το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, τα ολοκληρωμένα ήδη μεγάλα έργα στην περιφέρεια και την Αθήνα, την αντιμετώπιση 2 μεγάλων κρίσεων (που δεν αναγνωρίζει το ΠΑΣΟΚ) πολύ καλύτερα από τους "σοσιαλιστές" του Μπράουν (που θαυμάζουν στο ΠΑΣΟΚ), τα περιβαλλοντικά θέματα (εμείς και άλλες 3 χώρες πρώτες στο σύμφωνο του Κυότο), τον νέο ΚΟΚ που μείωσε τα δυστυχήματα, την ανάπτυξη στις τηλεπικοινωνίες, το ξεφόρτωμα της Ολυμπιακής, την καταπολέμηση των καρτέλ (για πρώτη φορά υπάρχουν πραγματικές μειώσεις εδώ και 15 χρόνια) ... τι άλλο έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση; Τίποτα...!!! Ευτυχώς που θα πέσει και θα βγει το εθνοσωτήριο ΠΑΣΟΚ με τον μεσία κ.Παπανδρέου!!! Αχαχαχαχαχα... Τώρα που θα φανεί το έργο θα δουν τι έχει να γίνει...

1 σχόλιο:

Nick Batsikouras είπε...

Μη ξεχνάμε ακόμα πως:

Δόθηκε λύση στο πρόβλημα με τα πανωτόκια και μειώθηκαν τα επιτόκια της Αγροτικής Τράπεζας για αγροτικά δάνεια.

Δόθηκε τέλος στην εργασιακή ομηρία χιλιάδων συμβασιούχων, με την τακτοποίηση του μέγιστου δυνατού.

Ενισχύθηκε η Τοπικής Αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ, και τριπλασιάστηκαν οι οικονομικοί πόροι που πηγαίνουν στους ΟΤΑ.

Καταργήθηκαν οι εξετάσεις της Β΄ Λυκείου και μειώθηκε ο αριθμός των εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου.

Εφαρμόστηκε ο νέος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ και έγινε η πρώτη προσπάθεια αξιολόγησης της Ελληνικής Ανώτατης εκπαίδευσης...


http://www.citypress.gr/index.html?page=2&action=article&article=59066

"Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή 34 έργα ΣΔΙΤ, συνολικού προϋπολογισμού 4 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν την υλοποίηση 216 νέων υποδομών και την παροχή σχετικών υπηρεσιών τεχνικής διαχείρισης.

Συγκεκριμένα, μέσω ΣΔΙΤ θα υλοποιηθούν

3 νέα νοσοκομεία και ένα κέντρο αποκατάστασης τραυματιών,

99 εκπαιδευτικές υποδομές,

2 νέα δικαστικά μέγαρα,

3 φυλακές,

συστήματα ασφάλειας σε 12 λιμάνια της χώρας,

27 κτίρια για τη στέγαση δημόσιων υπηρεσιών (7 πυροσβεστικοί σταθμοί,

14 αστυνομικά τμήματα και διευθύνσεις,

7 διοικητήρια, νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών),

2 μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων,

βιολογικός καθαρισμός,

μετασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου σε Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο,

7 κλειστά γυμναστήρια και κολυμβητήρια,

συστήματα ασφαλείας στρατοπέδων,

οικήματα στρατού και πολεμικής αεροπορίας και κέντρο εξομοιωτών ελικοπτέρων.

Η πλειονότητα των εγκεκριμένων έργων αφορούν υποδομές και υπηρεσίες στην περιφέρεια, γεγονός που δείχνει ότι οι Συμπράξεις αποτελούν βασικό βραχίονα για την οικονομική ανάπτυξή της."

Συμπέρασμα, 0 στο πηλίκο! Που είδατε τα έργα της Δεξιάς?

Να θυμίσω πως ο Καραμανλής και οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη τετραετία είχαν την αξιοπρέπεια να κάνουν αναφορά στους προκατόχους τους όταν εγκαινίαζαν έργα που είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση Σημίτη...