Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2009

Καταλάβατε τι είπε;

Τι πρωί άκουσαν έναν πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ να λέει το 1997 αυτοί έδιναν 900 και κάτι ευρώ επιδότηση το στρέμμα στους βαμβακοπαραγωγούς και σήμερα δίνονται μόνο 100 και κάτι ευρώ το στρέμμα.

Καταλάβατε τι είπε; Είπε δηλαδή ότι το 1997 η επιδότηση ήταν ένας πολύ καλός μισθός. Γιατί στην ουσία ένας αγρότης δεν είχε 1 στρέμμα μόνο. Αν είχε ας πούμε 12 στρέμματα λάμβανε ως επιδότηση για τα 12 στρέμματα βαμβάκι 10800 ευρώ...!!! Και αυτά το 1997!!! Μήπως κάτι έκανε λάθος; Γιατί αν το 1997 ο παραγωγός ενός προϊόντος που είναι χαμηλής ποιότητας καθώς θέλει μεγάλες ποσότητες νερού που η Ελλάδα δεν έχει και δεν τρώγεται, λάμβανε ως "επιδότηση" έναν ΠΟΛΥ καλό μισθό για το 1997, και βάλε και όσα έβγαζε από την πώληση του προϊόντος, τότε πρόκειται για ομολογία τεράστιου σκανδάλου. Ας είναι καλά οι κουτόφραγκοι...!!!

Και τώρα οι ίδιοι αγρότες που ξήλωναν τις ντομάτες και τις πατάτες για να βάλουν βαμβάκι και καπνό (το δεύτερο ακόμα πιο άχρηστο και κερδοφόρο -σε επιδοτήσεις του παρελθόντος- προϊόν) θέλουν τι ακριβώς; Να συνεχίσουμε την ίδια πρακτική κοροϊδίας; Αν είναι έτσι, να αρχίσουμε και εμείς όλοι να παράγουμε κάτι άχρηστο και να περιμένουμε επιδότηση. Η να αρχίσουμε στην καλύτερη περίπτωση να πουλάμε τζάμπα το χρήσιμο προϊόν που παράγουμε και να ζητάμε μετά "συμπλήρωση" του εισοδήματός μας!!!

Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η κοροϊδία; Το 2013 που σταματάει η επιδοματική πολιτική είναι μακρυά. Και στην Ελλάδα που την χρησιμοποίησαν για πρόσκαιρο κέρδος και όχι για επένδυση στην ποιότητα και στην ανταγωνιστικότητα... φαντάζει ακόμα μακρύτερα. Ούτε ευρώ παραπάνω στου Αγρότες. Κακώς τους υποσχέθηκε ο κ.Χατζηγάκης οτιδήποτε. Πολύ κακώς. Ας άφηνε τους λαϊκιστές των άλλων κομμάτων να φωνασκούν και να πλειοψηφούν μεταξύ τους για το ποιος θα καπελώσει αυτούς που κατέστρεψαν με την δική τους πολιτική και... απολιτική συμπεριφορά.

1 σχόλιο:

Demelene είπε...

Όπως λεω και εγώ κοντόφθαλμοι μια ζωή σε αυτή την χώρα.

Βέβαια τόσο λεφτά που ισως είχαν βγάλει ορισμένοι να είχαν εξασφαλιστεί. Αλλα ειμαι σίγουρος ότι αν δεν ήταν κοντόφθαλμοι και βγάζαν τα φράγκα, σίγουρα ήταν κοντόφθαλμοι και τα διασκορπίσαν.

Και τώρα που η αγελάδα δεν δινει χυμα, κλάμα τρελό κτλ

Μιλάω για τους βολεμένους γιατι δεν ειναι όλοι έτσι.

Φιλε Vasper μια ζωή εγώ εσύ, κάθε ταλαίπωρος σωστός αγρότης θα δουλεύουμε για να συντηρούμε τα πολιτικά κολπα μια χουφτας ανθρώπων.

Εγώ δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει ποτέ τίποτα. Και δεν πιστεύω ότι άλλαξε ουτε με την ΝΔ. Το μονο που πιστεύω ότι άλλαξε και το κάνει να φαινεται λίγο, είναι ότι τα πράγματα ζορίσαν και αυτοί που δεν ειναι ακριβώς στο κύκλωμα ή ήταν διαμαρτύρονται. Οι μέν πρώτοι σωστά αν και παλαιότερα όλο και κάποια άκρη είχαν στο κύκλωμα οι δε δευτεροι αντε μην πω

Μια χώρα που ψηφίζει με βάση το πιθανο βύσμα, θα ειναι πάντα αιχμάλωτοι γελοιων πολιτικών παιχνιδιών. Εγώ και εσυ απλά πάντα θα τον πίνουμε.