Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2009

Τα παπαγαλάκια της καταστροφής...

Την ώρα που φέρνουν την καταστροφή τα παπαγαλάκια, η χώρα μας είναι μία από τις 5 χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης που αναμένεται να έχουν θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη για το 2009 και ταυτόχρονα θα έχει χαμηλότερο έλλειμμα από τον μέσο όρο καθώς και χαμηλότερη ανεργία από τον μέσο όρο. Η πρόβλεψη μάλιστα για το τέλος του 2008 ήταν στο 9%, ενώ έκλεισε κάτω από το 8%. Και ναι... με τον ίδιο τρόπο που μετρούσαμε την ανεργία όταν μας την παρέδωσε ο Σημίτης στο 11% την μετράμε και σήμερα, για όσους θα πουν ότι είναι πλασματικά τα ποσά. Η μείωση είναι πραγματική.

Στην Αγγλία θα φτάσουν την ανεργία στο 11% και το έλλειμμα σε ποσοστό υπερδιπλάσιο του δικού μας και αυτό σε χώρα που κυβερνάει "σοσιαλιστής" που τόσο επαινεί ο κ.Παπανδρέου για τις κινήσεις του να δώσει, όχι 28 δις ευρώ, αλλά κοντά στα 200 δις (και ανακοίνωσε και περισσότερα!!!) στις τράπεζες της Μεγάλης Βρετανίας που καταρρέουν.

Και όμως στην Ελλάδα όλα μαύρα τα βλέπουν. Ποιοι; Αυτοί που αρνούνταν την ύπαρξη κρίσης και μετά έλεγαν ότι εμείς δεν προετοιμαστήκαμε που τους λέγαμε ότι έρχεται κρίση και προέχει η θωράκιση της οικονομίας ώστε να αντέξει... Αλλά στην αντιπολίτευση μοιράζουν υποσχέσεις. Και πράγματα που τα έχει ανακοινώσει ήδη η κυβέρνηση. ή τα ετοιμάζουν στα υπουργεία, τα ανακοινώνουν ως... προτάσεις και μετά κατηγορούν την κυβέρνηση για... υιοθέτηση των δικών τους προτάσεων!!! Μοιράζουν υποσχέσεις που ούτε καν έχουν κοστολογήσει και λένε ότι... θα βρουν τα λεφτά.

Αρνούνται κάθε διάλογο οι ακριβοδίκαιοι "αριστεροί" μας και αναλώνονται σε φτηνά τρικ δημιουργίας σκανδάλων... που ούτε το μικρό δαχτυλάκι των μεγάλων σκανδάλων του ΠΑΣΟΚ δεν φτάνουν. Σκάνδαλα που στοίχισαν ΔΙΣ ευρώ... ολόκληρα. Και όμως. Αυτοί εμφανίζονται ως σωτήρες. Λες και αυτό που παρέδωσαν δεν ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Και όμως... τέτοιο θράσος...

Τι πιστεύω ότι θέλουν; Μα είναι απλό. Ξέρουν ότι υπάρχουν τώρα χρήματα και σου λέει ευκαιρία να τα φάμε εμείς, πριν προλάβουν να κάνουν δουλειά με αυτά και μετά δεν βλέπουμε κυβέρνηση στον αιώνα τον άπαντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: