Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2009

Μητροπολιτικό Πάρκο....

Εεεεεεεεεεεε κ. Σουφλιά. Θέλουμε το πάρκο...

Φωνάξτε και σεις ρε παιδιά να μας ακούσει. Μητροπολιτικό πάρκο τώρα στον Ελληνικό. Να γίνει δημοψήφισμα για τον τρόπο αν δεν συμφωνούν όλοι στο πως να γίνει. Ας μαζευτούν 4-5 προτάσεις και όποια πάρει τους περισσότερους ψήφους να εφαρμοστεί.

6 σχόλια:

Jim Slip είπε...

Βάσπερ, με εκπλήσσεις. Κριτική στην κυβέρνηση;

Επίσης, φοβερό, εκεί που η κυβέρνηση δεν μπορεί να βρει χρήματα να δώσει πχ για την παιδεία λόγω των ελλειμάτων, εκεί που δεν μπορεί να συμμαζέψει το πάρτυ που γίνεται με τις προμήθειες στην υγεία..

Τσουπ..

Να σου 28 δις για τις τράπεζες. Τις ίδιες τράπεζες που έχουν δανείσει κατα μέσο όρο το 120% των καταθέσεων τους. Ναι, το 120%.

Που τα βρήκε τα 28 δις; Μα φυσικά θα τα δανειστεί εκδίδοντας κρατικά ομόλογα. Και τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν (ποιοί άλλοι;) οι 'Ελληνες φορολογουμενοι. Και ποιός θα αγοράσει τα κρατικά ομόλογα; Μα φυσικά οι τράπεζες, οι οποίες μετά θα διαθέσουν το χρήμα στην αγορά με αυξημένα επιτόκια!

Το παρασιτικό σύστημα του καπιταλισμού στο μεγαλείοτου.

Vassilis είπε...

Jim Slip, αν γνώριζες κάποια πράγματα θα μπορούσες να έχεις σοβαρότερα επιχειρήματα.

Για την παιδεία π.χ. το ότι αυξήθηκε το ποσό που δίνουν κάθε χρόνο κατά 1 ΔΙΣ ευρώ δεν το ξέρεις. Γιατί; Μα γιατί αυξήθηκε και το ΑΕΠ, οπότε δεν φαίνεται στο ποσοστό.

Φυσικά όλα όσα είχε παραλάβει η Ν.Δ. ήταν τέλεια... π.χ. το χρέος στο 99% (τώρα είναι στο 93%), το έλλειμμα (5%) τώρα είναι στο 3.5% μέσα στην κρίση... 2 φορές είχαν ξεχρεώσει κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το πάρτι με τις προμήθειες που έκαναν και μέχρι να αλλάξει ο νόμος είχε συσσωρευτεί εκτός από τα 3Δις που κληρονόμησαν και άλλα 2Δις.

Όσο για τα 28 Δις είναι ελάχιστα μπροστά στις επεμβάσεις που οι "αριστεροί" θαύμαζαν στην Αγγλία π.χ. του "σοσιαλιστή" ηγέτη... και φυσικά δεν επιβαρύνουν εσένα. Μόνο όσους χρειάζονται να δανειστούν. Όσο για τα επιτόκια για αυτό το λόγο μπαίνουν στα συμβούλια άνθρωποι του δημοσίου, ώστε να μην δοθούν με αυξημένα επιτόκια. Για αυτό δίδονται και εγγυήσεις από τις τράπεζες.

Jim Slip είπε...

Είσαι άσχετος και δε βλέπεις τη μεγαλύτερη εικονα που σχηματίζεται μπροστά οσυ. Η σωτηρία των παρασιτικών χρηματοπιστωτικών οργανισμών με λεφτά των φορολογουμένων απο κράτη που ήδη χρωστάνε στα χρηματοπιστωτικά ιδρυματα (επειδή οι πολιτικοί αποφάσισαν έτσι) με σκοπό τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να διανέμουν δανεικό χρήμα στην αγορά. Το απώγειο του παραλογισμού ενός παράλογου συστήματος που θα συσσωρεύει χρέος ad infinitum και θα θησαυρίζουν λίγοι. 'Εννοια σου όμως και θα σκάσει η φούσκα.

Vassilis είπε...

Καλά... εγώ δεν ξέρω τι μου γίνεται. Εδώ εσύ γράφεις άλλα αντί άλλων. Δεν το συνεχίζω. Νόμιζε ότι θέλεις. Δικαίωμά σου. Αλλά να θυμάσαι ότι η κρίση ούτε προήλθε από την Ελλάδα, ούτε θα την γλιτώναμε αν δεν κυβερνούσαν οι... σοσιαλήσταρχοι.

Jim Slip είπε...

Δε νοιάζει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Με νοιάζει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Vassilis είπε...

Το Παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα λίγο έχει εφαρμογή. Αν δεις τι χρειάστηκε να δώσουν στις τράπεζες η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία για να μην καταρρεύσουν, θα λες πάλι καλά...

Εδώ οι τράπεζες ΔΕΝ θέλουν να πάρουν το πακέτο... όχι να τους χαριστούν κιόλας...