Σάββατο, Αυγούστου 23, 2008

Για όλα φταίει η κυβέρνηση...

Τον τελευταίο καιρό, για ότι και να γίνει φταίει ένας μόνο. Η κυβέρνηση.

- Πρεζόνι (δυστυχώς νέο παιδί) παίρνει την μοιραία δόση του σε στρατόπεδο την ημέρα που παρουσιάζεται και πεθαίνει. Φταίει η κυβέρνηση.
- Αθλητές παίρνουν ντόπα και τους βρίσκουν. Φταίει η κυβέρνηση.
- Στην Κρήτη δύο οικογένειες παίρνουν τα όπλα και ξεκινάνε βεντέτα. Φταίει η αστυνομία και κατ' επέκταση η κυβέρνηση.
- Σε καινούριο δρόμο σωστά φτιαγμένο γίνεται θανατηφόρο ατύχημα με ανήλικους λόγω ταχύτητας. Φταίει η κυβέρνηση.
- Τρελός ή αναρχικός ή αντιεξουσιαστής ή παρακρατικός - πείτε τον όπως θέλετε - επιτίθεται με λοστό στον Ευθυμίου. Φταίει η κυβέρνηση.
- Τουρίστες μεθάνε στα Μάλια. Φταίει η κυβέρνηση.
- Τρελός, σκοτώνει την γυναίκα τους στην Σαντορίνη. Φταίει η Αστυνομία και κατ' επέκταση πάλι η κυβέρνηση.
- Αποκαλύπτεται ότι η Siemens από το 1997 μέχρι το 2004 έχει δώσει τεράστια ποσά σε μίζες. Φταίει αυτή η κυβέρνηση (άσχετο αν τότε κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ).
- Υπάρχει διεθνής κρίση και ανεβαίνουν οι τιμές πετρελαίου 500%; Φταίει η κυβέρνηση γιατί υπάρχει αύξηση 200% στα καύσιμα (σύμφωνα με την αναλογία ευρώ/δολαρίου).

Έχουμε χάσει το μέτρο δηλαδή. Αν τολμούσαν να πουν τέτοια πράγματα οποιοιδήποτε πριν από 5 χρόνια θα τους έπαιρναν με τις πέτρες. Μία κυβέρνηση μπορεί να φταίει γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμοι οδηγοί για ασθενοφόρα. Αλλά δεν φταίει γιατί υπάρχουν εγκληματίες ή ηλίθιοι!!! Δεν θέλουν να βλέπουν οι "προοδευτικοί" αστυνομικό στον δρόμο, αλλά μόλις γίνει κάτι λένε "που είναι η αστυνομία"; Λες και η αστυνομία πρέπει να παρακολουθεί τους πολίτες έναν προς ένα.

Υπάρχει ένα παρακράτος και αυτό είναι των εκδοτών και των ΜΜΕ. Αυτών που είχαν βολευτεί κλέβοντας με τις κατασκευαστικές/προμηθευτικές εταιρίες τα λεφτά του κράτους, δηλαδή του λαού, και τώρα που ξέκοψαν τις χάρες, τα ρουσφέτια και μπήκαν επιτέλους κανόνες από την κυβέρνηση θέλουν οπωσδήποτε να την ρίξουν. Μέχρι και την διαφορά ευρώ/δολαρίου χρησιμοποίησαν για να παρουσιάσουν ότι πολλαπλασιάστηκε το εξωτερικό χρέος (εμείς το μετράμε σε ευρώ, αλλά έξω σε δολάρια, οπότε όταν από 0,9 έχει πάει 1,5 φαίνεται να ανεβαίνει, ενώ στην ουσία η σχέση ΑΕΠ/Χρέος είναι ο σωστός δείκτης που δείχνει την πραγματική πρόοδο.) Αλλά και για αυτό... φταίει η κυβέρνηση που είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει αυτή την αισχρή προπαγάνδα.

Ενημέρωση: Να και ένα σημερινό παράδειγμα της βλακείας που δέρνει τον κόσμο. Ένας συνεργάτης του πρωθυπουργού λέει πήγε στην Μύκονο και βγήκε φωτογραφία με ένα μοντέλο... και αυτό το βγάζουν ως... σκάνδαλο; Και ποιος το λέει αυτό; Το γνωστό Τρωκτικό στο blog του, το οποίο μάλιστα διαφημίζει και ότι "ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΤΙΡΑ". Ούτε γυμνόστηθη να εμφανιζόταν η γυναίκα του πρωθυπουργού στην διάρκεια διεθνούς συνάντησης στο ίδιο νησί δηλαδή...!!! Ρε δεν μας παρατάνε λέω εγώ; Άντε γιατί πολύ θράσος έχουν αποκτήσει όλα τα τρωκτικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: