Τετάρτη, Αυγούστου 13, 2008

Τα Ελληνικά "Αμερικανάκια".

Από ότι φαίνεται στην Ελλάδα η "αριστερά" δεν είναι τίποτα άλλο από φερέφωνο των Αμερικανών όποτε δεν χρειάζεται να αναφέρουν το όνομά τους.

Πως έβγαλα αυτό το συμπέρασμα;

1) Με ευθύνη και πράξεις του Γεωργιανού προέδρου Σαακασβίλι ξέσπασε πόλεμος στην Νότια Οσετία και αυτοί κατηγορούν τους Ρώσους γιατί απάντησαν. Αν και σε έναν πόλεμο σπάνια φταίει μόνο η μία πλευρά, τι λόγο είχε η Γεωργία να εισβάλει στην Νότια Οσετία; Δεν έχουν δώσει καμία εξήγηση και όμως υποστηρίζουν "από το πρώτο λεπτό" τους Γεωργιανούς;

2) Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η Αμερική έδινε χωρίς φειδώ χρήματα για να υποστηρίξει το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο. Αυτά τα χρήματα πήγαιναν σε ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) φαντάσματα που έκαναν προπαγάνδα υπέρ του ανεκδιήγητου αυτού σχεδίου. Και εδώ είχαμε την αντιπολίτευση και τις δικές της ΜΚΟ να το υποστηρίζει κάργα λες και ήταν το άγιο δισκοπότηρο της διπλωματίας.

3) Υποστηρίζουν και ενθαρύνουν τους γείτονες Σέρβους στο να παραδώσουν τους πρώην ηγέτες τους ως "Εγκληματίες πολέμου" με αντάλλαγμα την είσοδο στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ ενώ ταυτόχρονα δεν βγάζουν τσιμουδιά για τους υπόλοιπους εγκληματίες της άλλης πλευράς (αυτής που είχε την υποστήριξη των Αμερικανών).

4) Εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και προσπαθούν να παρουσιάσουν ως σκάνδαλα διακρατικές συμφωνίες με την Ρωσία και την Γαλλία, υποστηρίζοντας ότι τα Αμερικανικά προϊόντα (η μόνη περίπτωση που αναφέρουν το όνομα της Αμερικής) είναι φτηνότερα (και κατώτερης ποιότητας βέβαια, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια για αυτούς).

Δεν λέω βέβαια ότι πρέπει να είμαστε αντιαμερικανοί. Αυτό θα ήταν υποκριτικό. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να ζυγίζουμε πρώτα το συμφέρον της Ελλάδας μαζί με τον συμφέρον της ανθρωπότητας και να μην παίρνουμε πάντα το μέρος του εκάστοτε ισχυρού ώστε να έχουμε μικροπολιτικά ανταλλάγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: