Παρασκευή, Δεκεμβρίου 29, 2006

Ποδήλατο και Αθήνα

Δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα αγόρασα ένα ποδήλατο, γιατί τον τελευταίο χρόνο με έχει πιάσει μια μανία να δοκιμάζω διάφορα σπορ. Πρώτα ξεκίνησα Τένις, το οποίο θα συνεχίσω μόλις καλυτερέψει ο καιρός (δεν υπάρχουν κλειστά γήπεδα Τένις βλέπετε) και τώρα ποδηλασία.

Μόλις πήρα το ποδήλατο, αν και δεν είχα ακόμα προμηθευτεί κράνος, το πήγα από το σημείο αγοράς στο σπίτι μου. Η διαδρομή δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, γύρω στα 10 χιλιόμετρα, οπότε μου πήρε κάτι παραπάνω από μισή ώρα. Παρ' όλο που απέφυγα κεντρικούς δρόμους, υπήρχε μεγάλη δυσκολία στο να κινηθώ μέσα στην πόλη. Το πρόβλημα ήταν κυρίως τα παρκαρισμένα παντού αυτοκίνητα. Παρκαρισμένα σε γωνίες και διπλοπαρκαρισμένα, μερικά ακόμα έκλειναν και την είσοδο σε πεζόδρομους.

Η Αθήνα χρειάζεται επειγόντως σχέδιο με ποδηλατόδρομους αλλά από ότι παρατήρησα, το πρόβλημα ουσιαστικά είναι η έλλειψη χώρων παρκαρίσματος για τα αυτοκίνητα, οπότε οι δρόμοι είναι πάντα γεμάτοι και στενεύουν επικίνδυνα για να κινηθεί χωρίς πρόβλημα ένα ποδήλατο. Αν δεν λυθεί αυτό, μάλλον οι ποδηλατόδρομοι είναι ουτοπία.

Προς το παρόν και μέχρι να μάθω μερικά πράγματα σχετικά με την ποδηλασία (έμαθα ότι χρειάζομαι άλλη σέλα για το βάρος μου... με τον δύσκολο τρόπο) διαβάζω σχετικά forums όπως το www.cyclist-friends.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: