Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 04, 2006

Δίκαιη Κοινωνία....

ή αλλιώς πως την αντιλαμβάνεται ο κ. Παπανδρέου....

Μετά από τα 20 χρόνια εξουσίας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου θυμήθηκε ότι πρέπει να φτιάξουμε μια δίκαιη κοινωνία.

Βασικά δεν διαφωνώ μαζί του σε αυτό, διαφωνώ όμως σε όλα τα υπόλοιπα που είπε. Γιατί δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται ως ο ηγέτης που θα φτιάξει την Ελλάδα όταν είχε βάλει το χεράκι του σε όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που έφεραν την Ελλάδα στην κατάσταση που είναι σήμερα. Δηλαδή ουραγό της Ευρώπης σε όλα... και το μόνο για το οποίο έχουμε να τους ευχαριστήσουμε είναι που μπορούμε να είμαστε ουραγοί της Ευρώπης!

Είναι επίσης γελοίο να μιλάει για ρουσφετολογία, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι δεν έμπαινες στο δημόσιο αν δεν ήσουν ΠΑΣΟΚος. Όχι ότι θα ήθελα να είμαι στο δημόσιο, βέβαια.

Μιλάει για την αύξηση του ποσοστού επί του ΑΕΠ για την παιδεία, και θα συμφωνήσω πάλι μαζί του, αλλά θα του υπενθυμίσω ότι υπήρξε υπουργός παιδείας και όχι απλά δεν το έκανε... αλλά ούτε που το ζήτησε.

Μιλάει για τις αποκρατικοποιήσεις και αναφέρει τα συμφέροντα του δημοσίου, τα οποία όμως οι κυβερνήσεις στις οποίες ήταν υπουργός ξέχναγαν όταν έδιναν εντολή να ανεβάζουν τις φούσκες στο χρηματιστήριο.

Μιλάει για την αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ως να μην έχει γίνει ήδη καθόλου έργο, ενώ το έργο αυτό είναι εφάμιλλο άλλων Ευρωπαϊκών κρατών μόλις 2 χρόνια μετά το τέλος των Ολυμπιακών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα οποία αυτός και τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ αγνοούν.

Λέει επίσης:"Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσπαθεί να κρατά ομήρους τους καναλάρχες για τις αδειοδοτήσεις τους, για να τους εκβιάζει κομματικά, δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία και κανόνες όταν κόβονται οι κρατικές διαφημίσεις στα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης μόλις κάνουν την παραμικρή κριτική στην κυβέρνηση", όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι αν εφαρμοζόταν ο νόμος που το ίδιο έχει ψηφίσει εδώ και χρόνια, θα είχαν κλείσει όλα τα μέσα και ο μόνος λόγος που δεν έχει γίνει ήταν γιατί το ΠΑΣΟΚ τα κρατούσε ομήρους. Είναι φανερό άλλωστε από τον εχθρικό τρόπο που φέρονται τα περισσότερα κανάλια απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Οπότε αυτός ο τελευταίος ισχυρισμός τους κ.Παπανδρέου είναι τόσο αστείος που με κάνει να ανησυχώ για την εφυία του.

Και τελειώνω με αυτά που είπε ο κ. Ρουσόπουλος ως απάντηση στις ύβρεις και στο θράσσος του κ. Παπανδρέου:

«Προκαλούν τη νοημοσύνη και την μνήμη των πολιτών, όταν τολμούν να μιλούν για κοινωνική δικαιοσύνη, εκείνοι που:

- άλλαξαν τον αξιακό κώδικα της κοινωνίας μας,

- παρέδωσαν το κράτος λάφυρο στο κόμμα και στα συμφέροντα,

- ξεπούλησαν τον δημόσιο πλούτο σε λίγους ισχυρούς,

- εγκατέλειψαν τους πολλούς ΄΄να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους΄΄,

- αντιμετώπισαν την Περιφέρεια ως ��άλλη Ελλάδα��.

Το πώς ακριβώς αντιλαμβάνονται τη δίκαιη κοινωνία το έδειξαν στην πράξη επί 20 ολόκληρα χρόνια. Οσο μάλιστα παραμένουν, ακόμα και σήμερα, προσηλωμένοι σε καταδικασμένες πρακτικές του χθες, στην πόλωση, την οξύτητα, το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αναδεικνύουν την απύθμενη αναξιοπιστία τους και να αποδεικνύουν ότι τα περί ΄΄νέου ξεκινήματος΄΄ είναι λόγια του αέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: